pipanol-pl Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A raczyłeś zajrzeć do FAQ na pierwszej stronie? Jak nie (co wnioskuję po tym pytaniu, które zadałeś) to łaskawie się tam udaj, przeczytaj i zastosuj się do tego co tam napisano. Ludzie nie po to ktos się męczy i pisze FAQi i posty na forum aby ciągle odpowiadać na te same pytania :mur: Pozdr oki inteligencie jesli masz pisac cos takiego to lepiej sie ... aa doszlismy do tego sami z kolega aa w faq nie ma nic o tym !!! wic shut up !! wiem ze lubisz sobie nabijac posty ale po co to pisac jakl nic nie wnosisz do tematu chcesz sobie ponabijac to idz na osla laczke ... NARAZIE !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 oki inteligencie jesli masz pisac cos takiego to lepiej sie ... aa doszlismy do tego sami z kolega aa w faq nie ma nic o tym !!! wic shut up !! wiem ze lubisz sobie nabijac posty ale po co to pisac jakl nic nie wnosisz do tematu chcesz sobie ponabijac to idz na osla laczke ... NARAZIE !!Zluzuj człowieku troszeczke bo albo jesteś ślepy albo masz jakieś inne problemy :evil: Q: Włożyłem do płyty Semprona 3000+ i mam problemy z bootowaniem komputera,co robić? A: Rozwiązaniem jest wgranie 7/04-2BTA BIOS. Jest to jedyny BIOS, na którym ten procesor poprawnie działa. Więcej info: http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=35397 BIOS: http://www.techpowerup.com/articles/other/114 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 to ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem ... napisalem ze nie ma tego w faq prawda ?? aa to nie jest to rozwiazanie tego problemu... Panie inteligencie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 To wystarczy użyć opcji "Szukaj", która naprawdę nie boli i znalazłbyś coś takiego: click1, click2, click3 Co może pomoże w rozwiązaniu problemu... :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jak bys czytal ze zrozumieniem to bys sie doczytal ze jsuh rozwiazalem ten problem wiec nie eirm po co sie wysilasz ... ale i tak dzieki .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jak bys czytal ze zrozumieniem to bys sie doczytal ze jsuh rozwiazalem ten problem wiec nie eirm po co sie wysilasz ... ale i tak dzieki .. nie kalecz języka ojczystego i nie pisz 'jush' bo to ani po polsku ani po bułgarsku P.S. heh piaskownica ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ej monterzy, odpowiecie mi na pytanko ? Jakich uzywacie sterów do NF4 ? Bo niewiem jakie mam instalnąć ...pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ej monterzy, odpowiecie mi na pytanko ? Jakich uzywacie sterów do NF4 ? Bo niewiem jakie mam instalnąć ...pozdro... Tyle razy już było. Nie masz zbyt dużego wyboru przecież. http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp 6.70 śmigają dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 A widzisz ... na 6.85 smigają w markach lepiej :)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1WojteK Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam mam problem z kośćmi Corsair TwinX DDR 2x 512MB 400MHz C2. Na jednej wszystko jest ok ale po umieszczeniu obu komputer nie wstaje (3 diody). Ustawienia biosu są standardowe, bios 03/10/2005 Pamiętam, że kiedyś był już chyba podobny problem ale nie mogłem znaleść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam mam problem z kośćmi Corsair TwinX DDR 2x 512MB 400MHz C2. Na jednej wszystko jest ok ale po umieszczeniu obu komputer nie wstaje (3 diody). Ustawienia biosu są standardowe, bios 03/10/2005 Pamiętam, że kiedyś był już chyba podobny problem ale nie mogłem znaleść. Mam podobne pamieci tylko w dopiskiem pro i umnie wszystko spoko.Jak ci wysoko te pamiatki ida na tej plycie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1WojteK Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @ChrisG- przed chwilą je kupiłem. Komp nie wstaje w dualu (banki 2 i 4) teraz mam je w bankach 1 i 2 ale to jest tryb single. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) oki inteligencie jesli masz pisac cos takiego to lepiej sie ... aa doszlismy do tego sami z kolega aa w faq nie ma nic o tym !!! wic shut up !! wiem ze lubisz sobie nabijac posty ale po co to pisac jakl nic nie wnosisz do tematu chcesz sobie ponabijac to idz na osla laczke ... NARAZIE !! Po pierwsze to skąd możesz wiedzieć, że nabijam sobie posty? Spójż na profil mam 0,9 posta na dzień, więc jeżeli to jest nabijanie postów to powodzenia życzę...Sam zresztą masz 1,7 na dzień, więc jak widać to Ty sobie posty nabijasz. A co do wnoszenia do tematu to obstawiam, że Ty zapewne tyle do niego wniosłeś, że faktycznie nie mogę się z Tobą równać (wybacz :lol: ). to ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem ... napisalem ze nie ma tego w faq prawda ?? aa to nie jest to rozwiazanie tego problemu... Panie inteligencie A może Ty nie umiesz pisać, ze zrozumieniam? W takim razie nie wymagaj od innych czytania tych wypocin... :lol: jak bys czytal ze zrozumieniem to bys sie doczytal ze jsuh rozwiazalem ten problem wiec nie eirm po co sie wysilasz ... ale i tak dzieki .. Skoro go "jsuh" rozwiązałes to czego się plujesz? A może po prostu skoro masz takiego fachowego kolegę (on zapewne umie przynajmniej czytać i doczytał się w FAQ i całym temacie, że skoro ma się DFI i Semprona i po zapisaniu BIOSa się komp nie uruchamia to trzeba przestawić ldt na x4 lub x3 (info zwątku) i flashnąć BIOS 7/04-2BTA). Jeżeli inaczej rozwiązaliście ten problem to może podziel się z nami tą fascynującą informacją, bo chyba nikomu innemu jakos inaczej obejść tego problemu się nie udało. Pozdr EDIT: Zresztą o czym my tu mówimy (z danych o użytkowniku pipanol-pl): Urodziny 4 Wrzesień 1987 to mówi samo za siebie (tak jak zresztą nick) :wink: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez zayonnc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @pipanol jestes po prostu żałosny i tyle powiem aby nie robić OT :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Jaki jest najlepszy biosik do OC na te mobo..Wiem szukac ale jest tego sporo :mur: .ktory lepiej N4D623-3 czy ten najnowszy NF4LDB14.A jeszcze jeden Changelogs ModBios N4D510-XCEL2-LL??? Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jaki jest najlepszy biosik do OC na te mobo..Wiem szukac ale jest tego sporo :mur: .ktory lepiej N4D623-3 czy ten najnowszy NF4LDB14.A jeszcze jeden Changelogs ModBios N4D510-XCEL2-LL??? Zależy od pamięci. Na początek spróbuj N4D623-3. Jak masz BH-5 to Xcell. Ale najlepiej wypróbuj kilka. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 N4D623-3 ja mam na tym TCCD i nie narzekam :wink: jakie masz kosci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 XCEL2-LL radził sobie dobrze tylko na starych Winbondach i to głównie BH-5, dla pozostałych 623-3 był o już o wiele lepszy, i nie tylko dla winbodndów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ja mam na tym TCCD i nie narzekam :wink: jakie masz kosci??Te co w podpisie na pronosach na glupim ASROCKU 939 dual po vdimm mod chodzily na 260(520)3-4-4-8 a tu zwiecha po 220(440)..Dziwna sprawa.A na orginalnych 2.3.2.6 tak samo jak na ascocku. Na Asrocku pamieci szlu synchro 200x szynka Co jest??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Te co w podpisie na pronosach na glupim ASROCKU 939 dual po vdimm mod chodzily na 260(520)3-4-4-8 a tu zwiecha po 220(440)..Dziwna sprawa.A na orginalnych 2.3.2.6 tak samo jak na ascocku. Na Asrocku pamieci szlu synchro 200x szynka Co jest??? na jakich kosciach wiesz?? pobaw sie z alphami :D obowiazkowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) na jakich kosciach wiesz?? pobaw sie z alphami :D obowiazkowosa one na Mosel Vitelic 5ns Kurde sporo dych opcji narazie 480 walcze dalej :blink: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 sa one na Mosel Vitelic 5ns Kurde sporo dych opcji narazie 480 walcze dalej :blink: najwazniejsze to dobrac dobre MAL i RP do danego mnoznika a pozniej juz idzie latwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Witajcie...kupilem sobie dzisiaj 2 kosci 512 kingstona ddr 400 . Mam w sumie teraz 3, i mam taki problem ze... na 3 kosciach komp nie wstaje, tylko na 4.. dziwne. Na początku mialem problemy z bankami pamieci dimm 3 i 4. nawet 1 kosc nie chciala dzialać na nich :( JAK ustawilem stawilem Comand Per Clock na Disable to ramy ruszyły na banku 3 i 4... Co mam zrobić aby chodzily mi 3 kosci ? A... i jeszcze musialem zjechać narazie na Div 100, bo na 166 przy fsb 300 nie wstawał system ;( Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez OLAF_SKARPA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Na kilku ostatnich stronach już to było omawiane. 3 kości nie działają na NF4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 dokladnie nikt nie wiem czemu ale 3 kosci nie dzialaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 To napisycie mi na jakim div mam jechac na 4 kosciach ;| bo niemam zielonego pojęcia ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 dokladnie nikt nie wiem czemu ale 3 kosci nie dzialaja :D Ke ? Po prostu kontrole AMD s939 nie umie obsługiwać Dual + Single, od początku byłą mowa że na s939 nie działają 3 kości o czym nawet pisze w manualu do DFI. @OLAF_SKARPA: Jak nie kręciłeś CPU to zacznij od div166, czasem trzeba kości poprzestawiać aby „załapało”. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No wlasnie kręcilem proca...teraz mam fsb 305 Mhz, i tylko na div 100 Mi wstaje i odpala windoze :|... fsb:dram mam (cpu/18) i comand rate mam 2T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Ke ? Po prostu kontrole AMD s939 nie umie obsługiwać Dual + Single, od początku byłą mowa że na s939 nie działają 3 kości o czym nawet pisze w manualu do DFI. @OLAF_SKARPA: No niezgodze sie na gigshit k8nsc nf3 pro chodzil na 3 kosciach taksamo asrock939 dual sata2 to nie wina AMD ale chyba nf4 Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @OLAF_SKARPA: 4x ram na s939 to nie łatwa sprawa i rzadko się obywa bez problemów. Po pierwsze 2T to wręcz obowiązek dalej div należy dobrać (przynajmniej na początku) aby MHz ramu były bliskie 200MHz, następnie na zasadzie prób i błędów dobrać MAL i RP do dzielnika potem zająć się resztą timingów. I na koniec nie FSB tylko HTT. @ChrisG: Źle się wyraziłem, chodziło mi głownie o DFI NF4 bo to temat o DFI i średnio mnie interesuje ta sprawa na innych mobo szczególnie GB czy ASrocku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...