Mardok Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 @Sacrell: Tak 1 i 3 są dla TCCD ale 2 jest dla UTT/BH-5 wiec raczej sam musisz sprawdzić… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Daj znak jak bedzie dzialac komplecik 4 takich samych pamieci. 1418170[/snapback] OK. Czwartą kość powinienem mieć najpóźniej w środe ale skoro różne działają to 4 takie same powinny działać tym bardziej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 U mnie 4x256 BH-5 wogle nie postowalo.... Dalem takze 2xTCCD + 2xBH5 200-3-3-3-11 - to samo :( Mysle nad 4x512 UTT od twinmosa ;) Ale wtedy tylko i wylacznie z Venice... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@mcio_pl Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Chłopaki czy ustawienie Idle Cycle na 256 coś daje? Ponoć większa stabilność, ale rozumiem, że spada wydajność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 16 czy 256 ta sama wydajność u mnie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) 16 czy 256 ta sama wydajność u mnie… 1418912[/snapback] To samo u mnie. Zmian w stabilności też nie zauważyłem. Po prostu Idle Cycle jest u mnie ustawiony na Auto. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Ziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 czy mial ktos problem z klawa na usb bo nie zawsze mi dziala bios/windows a po resecie odpala normalnie hmmmm na przejsciowce dzial normlanie caly czas tylko z tym usb jest problem :( pozsdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Co do A-Dat mam co najmniej dziwna serię(2x512 na 566) bo na 2,6Vmem 2,7Vmem i 2,8Vmem nie ma mowy o pracy nawet przy 260Mhz.(Lancer swiadkiem) ale na 414-1 2,9 Vmem i po zmianie zasiłki 295MHz 2,5-3-3-7 wsio super stabil.Ofcourse wiatr na ramki to 80mm na 5 vol.Przy 300MHz(MemTest) w 8 sypie bledami. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 To chyba mamy podobnie dziwaczne pamieci :). U mnie dla przykładu 300 2,5-4-7-3 robią sobie na 2,7.... i 2,9 V. Jakiekolwiek inne napięcie, włączając w to ustawienia +0,3V, od razu walą się przy starcie sysu. Doprawdy ciężko załapac dlaczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A próbowaliście kręcić z div180 a nie div200 ? Tak tylko pytam bo u mnie div200 za stabilny toto nie był… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Heh, u mnie na div180 zwisy aż miło zaraz tuż po weryfikacji DMI.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Czy ktos juz odpalal, albo moze uzywa plyty z obsadzonymi 4 bankami 2stronnych ukladow RAM? 1418098[/snapback] 2 x Kingston HyperX TCCD 512MB + 2 x g-skill 512MB i 2T działało to ok. 1T to brak postu i reset CMOS zworką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Dla testu zapodałem dziś znów XP64 bit. I kurde, nie mogę machnąć OC nawet o jednego MHz w górę niż default :blink: Wali restartem tuż po zaczytaniu WELCOME... Choćbym dał cokolwiek innego niż konfiguracja na jakiej było instalowane i kupa. Mieliście tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Ja instalowałem XP64 na 2,7G i „bawiłem” się na koło 2,7G wiec wracając do pytanie to : nie… Edytowane 1 Maja 2005 przez Mardok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Ktora pamieci sa na UTT? I czy UTT sa lepsze od TCCD? Mam mozliwosc zamowienia kosci z USA, najczesciej w sumie kupuje w tym sklepie - newegg.com maja tam pamieci na TCCD, ale nie wiem ktore sa na UTT. Moze mi ktos pomoc w doborze jakis dobrych pamieci z tego sklepu? Czekam na linki jak co... --- Update Znalazlem pare pamiatek... Na poczatek G.Skill 1GB LE http://www2.newegg.com/Product/Product.asp...N82E16820231006 278$ I jeszcze OCZ 600MHz http://www2.newegg.com/Product/Product.asp...N82E16820227208 285$ OCZ EL Platinum DFI nF4 Special 1GB 625MHz PC5000! http://www2.newegg.com/Product/Product.asp...N82E16820227215 Co sadzicie o tych pamieciach? Ktore beda najlepsze? G.Skill czy OCZ ? Edytowane 1 Maja 2005 przez binek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ktora pamieci sa na UTT? I czy UTT sa lepsze od TCCD? Mam mozliwosc zamowienia kosci z USA, najczesciej w sumie kupuje w tym sklepie - newegg.com maja tam pamieci na TCCD, ale nie wiem ktore sa na UTT. Moze mi ktos pomoc w doborze jakis dobrych pamieci z tego sklepu? Czekam na linki jak co... 1420842[/snapback] Nie można powiedzieć, które są lepsze... - Winbond UTT -> niskie timingi 2-2-2- i fsb w okolicach 250, często chodzą wyżej, coś jak BH-5, wymagają wysokich napięć - Samsung TCCD -> timingi 2,5-3-3- na fsb 275 (np. G.skill PC4400LE), chodzą na 300 i więcej (perełki robią 300 na 2,5-3-3- ), różnica między UTT jest taka, że robią wyższe fsb na w miarę lajtowych timingach, wymagają niskich napięć (moje na 2,7V robią 300 2,5-4-3-6) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A co sadzisz o tych pamiatkach dwa posty wyzej? Sa tam specjalne pamieci OCZ dla DFI - 625MHz za 299$ czy moze lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> G.Skill ? Ile mozna w ogole z TCCD wyciagnac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Zależy jakie pamięci. Zakałdam, ze 2x512... Moje A-Daty robią na 2,7/2,9V 2,5-4-3-7 do 309, Gskille wampira z tego co pamiętam 311, Yotomeczek puknął swoje Gskille na 315, ale przy napieciu ponad 3V, Lancer się nie zdeklarował ile maks, ale sądząc po tym , ze 300 ma na 2,5-3-3-7 to zrobią sporo więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A co sadzisz o tych pamiatkach dwa posty wyzej? Sa tam specjalne pamieci OCZ dla DFI - 625MHz za 299$ czy moze lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> G.Skill ? Ile mozna w ogole z TCCD wyciagnac? 1420942[/snapback] Mógłbyś wziąć te OCZ-ety i zdać relacje jak chodzą :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Gskille wampira z tego co pamiętam 311, 1420996[/snapback] przy 3.2v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 316MHz na 3,1V. Stabilne to to nie było... :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Hanu A-daty (skąd inąd)tajemniczego ;-) Lancera to DDR 600 więc chłop ma delikatną przewagę ;-) tych paru(dosłownie MHz) więc nie ma co się "gardłować " o te "setne".A co do A-Dat 512(566) to moze masz je z wczesnej wiosny (tzn. styczeń -luty 2K5??) od naszego kolegi (redystrybutora z Czech) jak tak to mamy wypust lubiący wysokie V-mem a to daje do myślenia????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no moze sie uda te OCZ 4 DFI 625MHz ;) Ale musze sprzedac jeszcze swoje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) OMG no to mam dziwnego problema :D Jako że dostałęm procka od kolegi na sprawdzenie jego możliwości, cały dzień przesiedziałęm na bawieniu się :D Of course nie obyło sie bez problemów ale mniejsza z tym. do rzeczy wieczorkiem wymęczonego kompa miałęm już wyłączać kiedy naszło mnie jednak żeby sprawdzić sobie swoje winbondy na dobry koniec dnia :D otóz po włożeniu kostki bh-6 i apodaniu windy dźwiek w kompie zmnienił sie na basowy :blink: Już sam dźwiek WITAMY w XP jest nienormalny, wszystkie dźwieki zmieniły sie o dwa tony niżej. Nie wiem teraz w czym problem ale o ile pamiętam podobna sytuacje miałem kiedys na DFI NF2 czy to znak że płyta ma dosyć na dziisaj :-P Pytam już serio.... jeszcze pytanie co to SAFE BOOT? bezpieczne ładowanie windowsa? lepiej mieć włączone czy nie :D i ostatnie co to +0,3Vdimm o ile dobrze zapamiętałem .... sorry za lekturkę pozdr Edytowane 1 Maja 2005 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Hanu A-daty (skąd inąd)tajemniczego ;-) Lancera to DDR 600 więc chłop ma delikatną przewagę ;-) tych paru(dosłownie MHz) więc nie ma co się "gardłować " o te "setne".A co do A-Dat 512(566) to moze masz je z wczesnej wiosny (tzn. styczeń -luty 2K5??) od naszego kolegi (redystrybutora z Czech) jak tak to mamy wypust lubiący wysokie V-mem a to daje do myślenia????? 1421444[/snapback] Tak, moje są z końca stycznia tego roku, własnie od naszego "znajomego" :lol: Co masz na myśli mówiąc "to daje do myślenia"? Moje się dziwnie zachowują. Przy 2,5-3-3-7 im niższe napiecie tym mniej błędów w Memteście ( głównie 3 test). Z kolei przy 2,5-4-3-7 im wyższe napiecie tym stabilniej ( pomijajac, ze na 2,7 V chodzą OK). Zastanawiam się czy przypadkiem jedna kość nie jest z serii "niskonapieciowej" a druga z "wysokonapięciowej"... Choc to dziwne by było bo obie kupowane razem , z jednej partii dostawy.... Edytowane 1 Maja 2005 przez Hanu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 "i ostatnie co to +0,3Vdimm o ile dobrze zapamiętałem" Chyba raczej +0,03v i nic w tym tajemniczego po prostu do V jakiego ustawisz możesz sobie dołożyć jeszcze 0,03v np. ram chodzi nie stabilnie na 3,3v a 3,4v to już za dużo to możesz dać 3,3v + 0,03v i tyle… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) hmm a znasz może odp. na reszte pytań .. . :? najwazniejsze z ty dźwiękiem, włączyłem mp3 jakąś mandarynę to brzmiało to jakby śpiewał stary facet z chrypą .... :-| :D edit już wszystko oki widocznie płyta miała dośc 12 godzinnego kręcenia.... Edytowane 2 Maja 2005 przez dszywala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Hanu !!!!!! coś w tym jest że mamy mieszane kostki(tzn. z łapanki)Sam wiem po sobie ze 1 z kosci zamiata na 350MHz jak nic a 2-ga dostaje zadyszki.Ale nie zmienia to faktu że obie przy PONIŻEJ> 2,8vmem(+0,3 BIOS) nie potrafią dosłownie nic hmmmm?. Obecnie mam 2,8 (+0,3)i do 295 (2,5-3-3-7)nemaproblema?! Edytowane 2 Maja 2005 przez Racuch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Moje gwoli scislosci poszly na 314 2,5-4-3-7-1T 3,2V - 16M stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 No i kurde lato i [gluteus maximus] mój proc ma dość, dziś po raz pierwszy zobaczyłem 49stC na CPU eh i nici z bicia rekordów… Nawet raz mi się już zresetował od temp eh a będzie jeszcze cieplej no po prostu bomba… Zbieram na FC ktoś pomoże ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...