deo Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 mam problem z ECS L7S7A2, procek Athlon 2200 OEM ... po uruchomieniu kompa pokazuje mi sie komunikat CMOS Settings wrong i CMOS memory wrong oraz F1 setup oraz F2 load default settings ... po wejściu do biosa nie zapamietuje ustawień i zawiesza sie - pokazuje sie tylko czarny ekran. Pomaga tylko restart bios przez zworkę. Po restercie jest dokładnie to samo , z ta róznicą że pokazuje komunikat CMOS battery low.. Moge wejśc do windows i wszystko niby działa ale np. nie zapamiętuje mi daty i godzny ustawionej windowsa , poza tym restartuje sie z niewiadowmych powodów od czasu do czasu. Czasem nie świeci sie tez zielona albo czerwona dioda. Podobno może to byc wina baterii na płycie. W czym leży problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 w tym >CMOS battery low, chyba tu nie ma co tłumaczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deo Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 w tym problem , że właśnie wymieniełem baterię na nowa i sytuacja jest dokładnie ta sama - nawet komunikat pokzauje ten sam CMOS battery low ... czy ktoś wie o co chodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 w tym problem , że właśnie wymieniełem baterię na nowa i sytuacja jest dokładnie ta sama - nawet komunikat pokzauje ten sam CMOS battery low ... czy ktoś wie o co chodzi ? spróbuj wgrać bios cheepo 127 (może styk z baterią się uwalił?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 A jaki masz zasilacz??Ja mialem podobny problem jak mialem na tym konfigu zasilke 230W.tez nu sie tak co chwile robilo.gdy zmienilem na 300 robi sie to tez tak ok.raz na 3tyg.Ale to juz pewnie wina bateri musze sobie kupic nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deo Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 mam zasilacz modecom 300 W wiec to chyba nie to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...