Highlander Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Dołączam sie do prośby mnie za to potrzeba trójnik z redukcją. Ale trójnik taki _!_ a nie typu Y. Średnica wewnętrzna wiąksza 10mm a mniejsza 8mm. Podajcie chociaż gdzie można coś takiego kupić bo sami nie jesteśmy w stanie zrobić zwężek czy trójników. No chyba że miał bym dostęp do tokarki. Jakiś sklep adres by sie przydał. Już apelowałem o to aby utowrzyć baze danych sklepów ale mnie olali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. A w markecie budowalnym patrzyłeś :?: Hyba nie :lol: Tam możesz kupić miedziane przelotki - ja mam 15/12, 14/12, 16/12. Market budowlany to np. Obi, Praktiker - tak jakbyś nie wiedział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Dołączam sie do prośby mnie za to potrzeba trójnik z redukcją. Ale trójnik taki _!_ a nie typu Y. Średnica wewnętrzna wiąksza 10mm a mniejsza 8mm. Podajcie chociaż gdzie można coś takiego kupić bo sami nie jesteśmy w stanie zrobić zwężek czy trójników. No chyba że miał bym dostęp do tokarki. Jakiś sklep adres by sie przydał. Już apelowałem o to aby utowrzyć baze danych sklepów ale mnie olali. Trójniki - patrz mój poprzedni post. Oprócz przelotek też kupisz. Oprócz miedzianych są też plastikowe, ale ja wolę miedziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. A w markecie budowalnym patrzyłeś :?: Hyba nie :lol: Tam możesz kupić miedziane przelotki - ja mam 15/12, 14/12, 16/12. Market budowlany to np. Obi, Praktiker - tak jakbyś nie wiedział. ] Mówisz czy strzelasz bo ja byłem w OBI i żadnych zwężek nie widziałem. A jeśli już to gwintowane a nie z trapezową końcówką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Trójniki - patrz mój poprzedni post. Oprócz przelotek też kupisz. Oprócz miedzianych są też plastikowe, ale ja wolę miedziane. Plastikowych też nie chce bo nędznie wyglądają. Ale miedzianych nie widziałem może ci chodzi o rurki miedziane bo mniechodzi o trójniki i zwężki mosiężne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Ale mam sposó na trójnik tylko jeszcze zwężke nie wiem jak zrobić. Tójnik to tak kupuje przedłużacz to kawałek mosiężnej rurki z trapezową koncówką (może mi ktoś powie jak sie to profesjonalnie nazywa bo nigy nie wiem jak to opisać) o długości około 8cm ten trapez sie powtarza kilka razy po obu stronach i na każdym koću jest w odwrotnym kieunku. Przecięte na pół oszlifowane pilnikiem, póżniej nagwintuje narzynką. I tak z rurkiami 10 i 8, potrzbne dwie takie 10mm i jedna 8mm. Teraz mała kostka mosięzna wystarcxzy 30x14x14mm. Teraz wiercimy otwory i gwinujemy odpowiednikmi narzynkami. Teraz razem skręcamy i lutujemy. Ijest GIT. Albo lepiej kupić pręt tak około 15mm średnicy wystarczy 30mm dłyugości. I tak żeby było dokładnie najpierw oznaczymy gdzie wiercić wzdłuż punkltakiem (może być stare wiertło jakieś małe albo coś twardego bo góźdz to słabo sie odbije) i naznaczyć punkt. Później wiertłem 3 dalej 5 dalej 7-8 dalej 10 i w końcu 13 bo taka jest średnica końcówki mosiężnej o średnicy wewnętrznej 10mm. I podobnie dla bocznego wlotu 8mm wew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. A w markecie budowalnym patrzyłeś :?: Hyba nie :lol: Tam możesz kupić miedziane przelotki - ja mam 15/12, 14/12, 16/12. Market budowlany to np. Obi, Praktiker - tak jakbyś nie wiedział. ] Mówisz czy strzelasz bo ja byłem w OBI i żadnych zwężek nie widziałem. A jeśli już to gwintowane a nie z trapezową końcówką. Nie wiem o co ci chodzi z tą trapezową końcówką, ale w niedzielę kupiłem w Obi przelotkę miedzianą 15/12 bez gwintu, okrągłą. Co do trójników, to kupiłem 12/12/12, bo taki potrzebuję, ale gdzieś widziałem 12/10/12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 A tak na marginesie Kalwas, staraj się dokładniej pisać, bo trudno cię zrozumieć - tak sypiesz błędami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. A w markecie budowalnym patrzyłeś :?: Hyba nie :lol: Tam możesz kupić miedziane przelotki - ja mam 15/12, 14/12, 16/12. Market budowlany to np. Obi, Praktiker - tak jakbyś nie wiedział. ] Mówisz czy strzelasz bo ja byłem w OBI i żadnych zwężek nie widziałem. A jeśli już to gwintowane a nie z trapezową końcówką. Duzy wybor widzialem u siebie w castoramie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A w markecie budowalnym patrzyłeś :?: Hyba nie :lol: Tam możesz kupić miedziane przelotki - ja mam 15/12, 14/12, 16/12. Market budowlany to np. Obi, Praktiker - tak jakbyś nie wiedział. ] Ale w któym OBi bo chyba są dwa w Warszawie tak samo Praktiker. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Tia, u nas Obi ani Praktikera raczej nie ma, dzisiaj mam zamiar obleciec male ZOO moze tam maja takie cuda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 No i dalej qpa, w malych zoo ni ma, w weglobudzie tez nie bylo :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 No dobra a co z kolankami,chyba cala Wawe oblecialem i nigdzie nima :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 No dobra a co z kolankami,chyba cala Wawe oblecialem i nigdzie nima :(Kolanka jak ci chodzi o miedziane to są w każdym markecie ale takich mosiężnych to nigdzie nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 No dobra a co z kolankami,chyba cala Wawe oblecialem i nigdzie nima :(Kolanka jak ci chodzi o miedziane to są w każdym markecie ale takich mosiężnych to nigdzie nie widziałem.Gdyby byly w jakims Markecie to chyba bym tego postu nie pisal. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja bym sie z tym do Matea zgłosił 8O Na pewno ma 17>12mm, na stronce też chba troche takich bajerkoow ma :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja bym sie z tym do Matea zgłosił 8O Na pewno ma 17>12mm, na stronce też chba troche takich bajerkoow ma :idea: Owszem ma ale drogo i jeszcze wysylka 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 No żebyscie się nie męczyli to wam podam adres, coś tam jest i chyba was zainteresuje http://chw.siliconvalley.pl/sklep.html#wiz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A jeszcze niedawno Mate tego nie mial, ale zamowilem przy okazji - bo wciagam od niego chlodnice - ta wielka miedziana :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Miedziane złączki, przelotki, kolanka i trójniki są we wszystkich marketach budowlanych. Natomiast z mosiężnymi rzeczywiście jest problem. Chyba widziałem duży wybór w Praktikerze, ale nie tym w Warszawie, tylko w Krakowie. Jeśli chodzi o złączki plaskitowe, to są w większości sklepów ogrodniczych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Redukcje z weza wew. 17mm na wew. 12mm - błagam juz wszystkie sklepy ogrodnicze oblatalem :cry: , moze ktos ma na zbyciu - chetnie odkupie. Jak ktos ma cos takiego -> prywatna wiadomosc do mnie. Na tej stronce jest Łącznik redukcyjny na węże ze średnicy 12mm na 16mm http://chw.siliconvalley.pl/sklep.html#wiz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 w sklepie Leroy Marlen oraz Castorama na pewno znajdziecie taki redukcje jakie chcecie albo poszukajcie w swoje okolicy firmy ktora zajmoje sie montazem CO oni tesh maja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...