kermiter Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jak w temacie robie sobie na przednim panelu regulacje wentylami (ukladzik lm317t i potencjometr) wszystko smiga spoko ale mam problem, mianowicie jak sie zmniejsza napiecie dzieki czemu spada ilosc obrotow ale takze jasnosc diodek w wentylu:( da sie to jakos ominac?mam wentyle arctic cooling z reczna regulacja, moze da sie jakos podpiac pod nia?a nie bezposrednio pod wejscie 3pin...dzieki za pomoc z gory pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 :roll: troche nie chce mi sie szukac ale (bylo kilka raz) ten problem dotyczy/-l np wentylkow CoolerMaster i trzeba bylo robic moda - TZN ten kabelek od diodek odlaczyc od kabelka zasilajacego wirnik i podlaczac bezposrednio pod 12V inaczej zasilanie diodek musi byc podlaczone przed regulatorem = zanim zostanie obnizone napiecie teraz masz wspolne zasilanie dla wirnika i dla diodek i trzeba to rozdzelic :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...