Jarlaxe Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Niedawno na moiim pulpicie zagnieździł się programik "readme.exe" - kompletnie niepamiętam skąd sie tam wziął ani kiedy go pobrałem i do czego służył (zaledwie 16 KB) jednak jedna rzecz go wyróżnia - nieda sie go za chiny wywalić - a że mój pulpit utrzymuje w absolutnej czystości na codzień posiadając na nim tylko kosz głowie się jak usunąć tego kleszcza. Programik niedaje się usnąć w żaden sposób mechaniczny (przeniesienie, usunięcie, zmiana pliku - te same manewry w trybie awaryjnym) - więc myśle że potrzebny mi jest albo jakiś programik albo dokładne porady specjalisty. Czy ktoś z was wie jak sie pozbyć tego pliku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zabic proces i skasowac z wiersza polecen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Jeżeli chodzi ci o proste wciśnięcie CRTL + ALT + DEL a następnie w zakładce procesy pozamykanie wszystkich procesów "Dom" oraz wybranych "System" - to już próbowałem - niedziała - czekam na dalsze porady/wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 DOS/konsola odzyskiwania/Inny system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Tego nietestowałem - jednak taka wskazówka niestety nie wystarczy - poprosze o dokładniejszą poradę: Dos -> jak uruchomić -> co zrobić Konsolka odzyskiwania -> jak uruchomić -> co zrobić Inny system -> odpada - szybciej format bym zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 W sumie poradziłem sobie sam :) - po prostu ukryłem wszystkie ikony na pulpicie i ich teraz niewidać (zresztą i tak były tylko dwie: kosz i ten głupi plik) Mam jednak pytanie na które kompletnie nieznam odpowiezi i niewiem czy nawet istnieje: Czy można stworzyć skrót (np. na pulpicie - taki jak skrót od Worda itp.) który uruchamia opcję "wyłącz komputer" ??? PS: Wystarczy jakaś ścieżka - niestety nie orientuję się zbyt dobrze, ale może w folderze Windows jest jakiś plik który uruchamia procedurę zamknięcia komputeraz??? Jeżeli tak to łatwo już można zrobić sobie taki skrót. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=101550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 wielkie dzięki za pomoc sgj - temat można już zamknąć - niemam więcej pytań ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...