Gigi Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Pomocy. Mam celka 700 przekręconebo na 892 i dalej nie idzie co mam robić? Gdy go próbuje puścić dalej to po ok. 0.5 h się wiesza. Ram mam 133mhz , płyta asusa Cuv-4x . Acha jeżeli puszczam go na nastepnym mozliwym FSB ( 90 , obecnie 892 mhz-85 ) to procek sie nie gdzeje jest taka sama temp. jak na 892. Przez te 0.5h moge go wszystkim meczyc a on bedzie dzialal dopiero po tym czasie siada. Czy grafa moze miec coś z tym współnego ( gforce 2mx400) HELP Dzięki za pomoc , ale i tak kicha bo na fsb 100 nie rusza . Acha mam teraz jakieś problemy bo czasami gdy go włączam to piszczy i nie pojawia sie bios grafy . Musze go drugi raz odpalic aby zadziałało , no i od tego razu jak puszczałem go na 100 to modem mi klęka , po połączenie nie chce mi ładować stron (musze sie rozłączyć i drugi trzeci raz łączyć agy zaskoczyło . Co to może być ? Czyżby się coś podsmażyłó? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Pisesh, że procesor się nie przegrzewa, więc wina musi leżeć w jakimś innym podzespole. Najpierw bym sprawdził zasilacz - może poprostu niewyrabiać. Przy FSB 85MHz, karta grafiki ma również 85, a urządzenia PCI 42.5 (!!) To jest jush sporo... Sproobuj jeszcze puścic go na 100MHz (11.5x100 = 1150 - WOW) - wtedy automatycznie zmienią się dzielniki i dla AGP będzie w dalszym ciągu 66, a PCI 33 :) Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, może trzeba coś w biosie zmienić? - na dłuższą mete nie posiadałem takiego Celka ani płyty więc nie jestem w temacie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 1) od razu dac FSB 100, powinno isc 2) jak nie pojdzie to podniesc napiecie o 0.1 V, powinno isc 3) jak dalej nie idzie to o kolejne 0.1 V, tylko uwazac czy chlodzenie wytrzyma. chlodzenie - albo masz jakis tam inny cooler to spoko, tylko paste daj, jak masz BOXa to nozem zeskrob do czysta ten rozowy syf co jest na spodzie, przeszlifuj papierem sciernym drobnym jakims (800 albo i 1000) i daj paste, moze byc zwykla silikonowa biala, typu H. Powinien pojsc. 4) Jak nie pojdzie to to masz lipny egzemlarz, czyli masz pecha, czyli dajesz FSB na 75, zeby nie dawac za mocno PCI i AGP po [gluteus maximus] (bo na tym 85 co miales to dyski moga za dlugo nie pociagnac), 75 to wartosc jeszcze spoko bezpieczna, tylko 10% wiecej. Wiem ze Ci pojdzie na wyzszej (85 jak piszesz) ale szkoda reszty urzadzen kompa. Niestety. Celek 700 ma mnoznik 10.5 a nie 11.5 wiec na FSB=100 bedzie nie 1150 a 1050 Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 przeciesz to cel 700 .. zapomnij o kreceniu , nowy stepping wchodzil od 733 i te chodzily mi na 1150mhz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 No faktycznie 10.5 - miałem krytyczny wyjątek podczas liczenia ;) No to Gigi mash pecha [albo farta jak ci pójdzie fsb100]... ja ze swoim PIII 450 musiałem się pogodzić, gdyż nie chciał iść więcej jak 504MHz (4.5x112). Ale czego można się spodzievać po płycie ECS`a i to na dodatek P6bat a+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 A jak chcesz to mogę ci sprzedać swoją płytę. Vcore do 3V :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ja na twoim miejscu bym dal odrazu fsb 100 i podniusl napiecie :) mi tez sie wydawalo na standardowym chlodzeniu radiator jest zimny.... ale jednak procek sie przegrzewal... zmiana wentyla na titana i prosze :) 1000 mhz jak nic :) z 633 mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Pomocy. Mam celka 700 przekręconebo na 892 i dalej nie idzie co mam robić? Gdy go próbuje puścić dalej to po ok. 0.5 h się wiesza. Ram mam 133mhz , płyta asusa Cuv-4x . Acha jeżeli puszczam go na nastepnym mozliwym FSB ( 90 , obecnie 892 mhz-85 ) to procek sie nie gdzeje jest taka sama temp. jak na 892. Przez te 0.5h moge go wszystkim meczyc a on bedzie dzialal dopiero po tym czasie siada. Czy grafa moze miec coś z tym współnego ( gforce 2mx400) HELPZamaluj nóżkę procka tak aby był rozpoznawany jako 10.5x100,zawiesznie się przy 90Mhz świadczy o tym że AGP ma 90MHz czyli za dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 to ze celki 700 slabo sie kreca to mit :)) mialem 4 egzemplaze w lapkach (2 uzywalem jakis czas) i tylko jednego nie dalo sie puscic na fsb 100 a tak wszystkie szly bez zwiekszania napiecia Inna sprawa ze znajomy ma identyczny problem na tej plycie - wiesza mu sie w win 98 po pol godziny pracy nawet jak proc jest niepodkrecony (tez 700 na 1050) zawsze Pod 2k sie nie wiesza reinstalowal system zmienial bios stery via4in1 i nic nie pomagalo A moje proce szly na 1050 2 sztuki i jedna na 1176 a jedna nie chciala wstawac na fsb 100 :/ Ale i tak te proce nei maja szans z celkiem 800 :)) moj szedl bez zwiekszania napiecia na 1200 (fsb 150) a udawalo mi sie go puszczac na 1333 tez bez zwiekszania napiecia :) (stal zima za oknem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 493 IGI Celeron 800@1280 160 DFI cs62-tc 256 sdr 4980 to moj wynik celka 800 puszczonego na 1280 - maksymalna stabilna predkosc na cas2 i nie musial stac za oknem (swoja droga pamatki byly miodne 160 fsb na cas2 :_ - "zwykle"noname seitec 6ns) 4980 ten wynik athloniki scigal :)) ale druga sprawa ze benchmark ccr oszukuje - nie wykozystuje cashea np celek 1,7 bedzie mial lepszy wynik niz p4 1.6a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 a i jakie masz napiecie po podkreceniu bo ja jade teraz chyba na standardowym o ile dobrze pamietam 1.65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 walnij mu napiecie okolo 1,8-2.0 i na fsb 125 powinien chlodzic wazne jest dobre odebranie cielpa z procka moj 1Ghz chodzil (niestety swiec panie nad jadrem jego) na 1400 przy 2.1V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja miałem celka 700 i chodzil nawet powyzej 100 fsb na fop38... http://www.overclockers.pl/recenzje/c700/ 1) chłodznie 2) pasta 3) szlifowanie radiatora 4) podniesienie napięcia I/O Voltage 5) wymiana kompa na nowy :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 a i jakie masz napiecie po podkreceniu bo ja jade teraz chyba na standardowym o ile dobrze pamietam 1.65 dobrze pamietasz :) ja mam vcore 2.00 ... a temperatura wacha sie pomiedzy min 28C do 35C max .... naprzyklad 6 godzinne granie w mafie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 a i jakie masz napiecie po podkreceniu bo ja jade teraz chyba na standardowym o ile dobrze pamietam 1.65 dobrze pamietasz :) ja mam vcore 2.00 ... a temperatura wacha sie pomiedzy min 28C do 35C max .... naprzyklad 6 godzinne granie w mafie :) a nieorientujesz sie jak ja moge mojego myknac bo moj jest chyba bez cCO czy jak to tam leci :) no i oczywiscie przy tym moim titanie TTC-D2TB tylko fajnie by bylo jakby sie nie skopcil bo na drugiego to ja kasy raczej nie mam o ile wiem to jak go daje na szyne 100 i napiecie na 1,85 to czasami sie zawiesi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 buuuuu :x na mojej plycie ABIT VH6 najwieksze napiecie jakie moge dac to 1,85 i sie wiesza buuuu macie jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 moj celek 633 chodzi na 83 fsb :) od dluzszego czasu jak narazie nic sie nie psuje czy ktos wie czy pojdzie na 100fsb bo jak czytam ze cos moze mi strzelic to .... :) jest to wersja OEM mysle ze Twoj celek pojdzie na 100 fsb... moj chodzi na fsb 103 :) na titanku... moj konfig nizej :) Zmien napiecie i radiator a moge Ci zagwarantowac na 90% ze na 100 fsb pojdzie :) no chyba ze masz prawdziwego niefarta :) a masz wersje OEM czy BOX ?? i jaka masz temperature teraz na podkreconym procku?? bo ja mam na TITANIE TTC-D2TB teraz jak nic nierobie 34 a w grach jakies 40 a i jakie masz napiecie po podkreceniu bo ja jade teraz chyba na standardowym o ile dobrze pamietam 1.65 dobrze pamietasz :) ja mam vcore 2.00 ... a temperatura wacha sie pomiedzy min 28C do 35C max .... naprzyklad 6 godzinne granie w mafie :) a nieorientujesz sie jak ja moge mojego myknac bo moj jest chyba bez cCO czy jak to tam leci :) no i oczywiscie przy tym moim titanie TTC-D2TB tylko fajnie by bylo jakby sie nie skopcil bo na drugiego to ja kasy raczej nie mam o ile wiem to jak go daje na szyne 100 i napiecie na 1,85 to czasami sie zawiesi :( hmmmm moge sie zalozyc ze to wina chlodzenia.... mialem dokladnie to samo na standardowym radiatorze od celka :) na 950 mhz wisial :) jak dalem Titan TTC-D5TB i paste od tego titana to na 980 smiga w temp 28 do 35 :) aaaaaaaa i taka propo...... u mnie napiecie 1,85 bylo za niskie... a na 2.00 jedzie bardzo dobrze :) i co najwazniejsze stabilnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 a niewiesz jak mozna zmienic napiecie? czy to juz jest najwieksze jakie moge zrobic na tej plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 wejdz na www.4max.com.pl w dziale artykooly jest zmiana napiecia na celkach i innych wytworach na copermine a probowales zmiane biosa ja kiedys na asusie mialem do 2.0 a pozmianie na nowszy do 2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 wejdz na www.4max.com.pl w dziale artykooly jest zmiana napiecia na celkach i innych wytworach na copermine a probowales zmiane biosa ja kiedys na asusie mialem do 2.0 a pozmianie na nowszy do 2.1 zmienilem bios :) dlatego teraz moge go podkrecic do 950 :) bo przed zmiana szedl tylko na 790 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 zmiana napiecia jest na www.4max.com.pl :) ja wybralem opcje laczenia nozek ta przedostatnia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 zmiana napiecia jest na www.4max.com.pl :) ja wybralem opcje laczenia nozek ta przedostatnia :) a czym te nozki laczycie :)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja gdzies w swoich "gratach" znalazlem szeroki kabel.... taki skladajacy sie z duzej ilosci drucikow :) uciolem jeden taki drucik.... wziolem pensete i zaczolem laczyc :) kit.... wypadl mi gdzies drucik na podloge .... no to trudno tniemy nastepny.... i tak pare razy az do skutku :) mi to zajelo z 15 min :) Pamietaj tylko zeby nie polaczyc nie tych nuzek bo bedziesz mial problem :) pierwszy to smrod a drugi to proc.. i ewentualnie mobo do wymiany :) W razie czego moze sprzedac jeden drucik za 5 zeta plus przesylka :wink: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Ja gdzies w swoich "gratach" znalazlem szeroki kabel.... taki skladajacy sie z duzej ilosci drucikow :) uciolem jeden taki drucik.... wziolem pensete i zaczolem laczyc :) kit.... wypadl mi gdzies drucik na podloge .... no to trudno tniemy nastepny.... i tak pare razy az do skutku :) mi to zajelo z 15 min :) Pamietaj tylko zeby nie polaczyc nie tych nuzek bo bedziesz mial problem :) pierwszy to smrod a drugi to proc.. i ewentualnie mobo do wymiany :) W razie czego moze sprzedac jeden drucik za 5 zeta plus przesylka :wink: :lol: :lol: :lol: hehehe a niechcialbys wpasc do zabrza na 15 minut :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 przeciesz to cel 700 .. zapomnij o kreceniu , nowy stepping wchodzil od 733 i te chodzily mi na 1150mhz :P Hehe! Ja mam celka 733 ktoryy wkreci sie na 1210MHZ przy 1.9V:D Ale niestety nie jest zbyt stabilny :cry: : b. szybko sie grzeje a czasmi winda nie chce sie zaladowac. Puscic go na 2.0V troche sie boje. Poki co bezproblemowo chodzi na 1100 a jak chce sie w 3DMark pobawic to odpalam go na 1155Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 przeciesz to cel 700 .. zapomnij o kreceniu , nowy stepping wchodzil od 733 i te chodzily mi na 1150mhz :P Hehe! Ja mam celka 733 ktoryy wkreci sie na 1210MHZ przy 1.9V:D Ale niestety nie jest zbyt stabilny :cry: : b. szybko sie grzeje a czasmi winda nie chce sie zaladowac. Puscic go na 2.0V troche sie boje. Poki co bezproblemowo chodzi na 1100 a jak chce sie w 3DMark pobawic to odpalam go na 1155Mhz. no to trzeba zbierac na WC :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Ja gdzies w swoich "gratach" znalazlem szeroki kabel.... taki skladajacy sie z duzej ilosci drucikow :) uciolem jeden taki drucik.... wziolem pensete i zaczolem laczyc :) kit.... wypadl mi gdzies drucik na podloge .... no to trudno tniemy nastepny.... i tak pare razy az do skutku :) mi to zajelo z 15 min :) Pamietaj tylko zeby nie polaczyc nie tych nuzek bo bedziesz mial problem :) pierwszy to smrod a drugi to proc.. i ewentualnie mobo do wymiany :) W razie czego moze sprzedac jeden drucik za 5 zeta plus przesylka :wink: :lol: :lol: :lol: hehehe a niechcialbys wpasc do zabrza na 15 minut :lol: no chyba nie za bardzo :lol: caly zabawa polega na tym by zrobic to samemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...