Skocz do zawartości
-=tomi=-

AUDIGY LS - skąd wziąć oprogramowanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupile sobie za 5 dych ta karte, wiem ze nie jest to rewalacja zadna ale niewazne.

Problem w tym ze kupilem ja gołą, bez CD. Sterowniki sobie sciagnalem ale na stronie Creativa nie ma nic o jakims sofcie w stylu Audio HQ, czy jakims tam mikserze, a te zarowno od Live`a i od Audigy nie chodza na tym. Moja prosba jest taka zeby ktos mi powiedzial skad to mozna wziac i czy to wogole istnieje bo juz zaczynam podejrzewac ze nie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz sprobowac tak:

zainstaluj stery do karty i potem wejdz na stronkę http://pl.europe.creative.com/support/welcome.asp

jest tam okienko automatyczna aktualizacja oprogramowania, klikasz i potem będzie "akceptuję" i zainstaluj applet i potem będzie okienko aktualizacji przez internet i sprawdzi kartę i zaproponuje składniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj znaleźć coś takiego A2-ZS-PAX.exe

Nie pamietam skąd sciągnełem, ale to zmodowane stery od a2, wgrywasz je i masz cały spft od a2, potem wystarczy zapuścić ster 441 spatchowany za pomocą ctcomp.exe, a po tym mozna juz instalować najnowsze stery od a2.

Spróbuj na stronach pax'a i www.filemirrors.com, a w ogóle to jest temat o takich sterach

http://forum.purepc.pl/about18706-0-asc-30.htmlA na a2-how to://http://forum.purepc.pl/about18706-0...lA na a2-how to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasysam to wlasnie sobie, a w miedzy czasie jeszcze jedno pytanie: czy w "normalnie" kupionym Audigy LS tez nie ma plytki, a jezeli jest to co na niej sie znajduje bo na stronie creativa http://www.creative.com/products/product.a...uct=10365&nav=3 nie jest za wiele o niej.

Napiszcie jeszcze jak sie ta karta ma do SB Live 5.1 Digital bo taka akurat posiadam i tak sie zastanawiam czy jej nie zostawic bo nigdy nie bylo z nia problemow. Chodzi mi o jakosc dzwieku i zachowanie w grach, bo z tego co wiem to LS obciaza procesor bo nie ma specjalizowanego ukladu ale pewnosci nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Kupilem jakis meisiac temu Audigy LS i dostalem plytke ,bylo tam oprogramowanie creative media source ,taki sobie panel ala winxp.Wygladalo toto przyzwoicie jako zabawka.Po zorientowaniu sie czym rozni sue LS od ES wymnienilem ja na ES ,nie kopiujac sobie softu :) Z ES dostaklem plytke na ktorej soft wuglada i jest funkcjonalny mniej wiecej jak z live 5.1 ktora mialem kiedys na kilkka dni.Wyglada na to ze krazek ktory dostajesz to loteria.

Mam pytanie ,jaka wersje oprogramowanie polecacie ? Instlowac sterowniki od audigy2 ? I skad zassac pelne? W tym ES'owym sterowniku brak mi glownie recznie ustawianego korektora graficznego.

I jescze jedno takie pytanie troche ot,uzywam skype lub tlena do rozmow glosowych ,i sterownik ma dziwn tendencje do regulowani mi mikrofonu ,tzn robienie glosniej gdy ja tego nie chce,jakies sposoby zeby to obejsc?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jescze jedno takie pytanie troche ot,uzywam skype lub tlena do rozmow glosowych ,i sterownik ma dziwn tendencje do regulowani mi mikrofonu ,tzn robienie glosniej gdy ja tego nie chce,jakies sposoby zeby to obejsc?

Pozdrawiam

Po prostu Skype automatycznie przycisza mikrofon, żeby nie było przesterowań, być może jest opcja, żeby to wyłączyć, ale pewny nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi