Repthile Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam! Posiadam płyte główna MSI z chipsetem SiS 645E MAX v2 (6567) płyta w płycie mam Celerona 2.0GHz - wiadomo celeronki sa mało wydajne, :evil: żałuje ze go kupiłem. I mam pytanie: Czy wymienic procesor na jakis P4 ?? a jak tak to na jaki Czy sprzedac płyte z prockiem i kupic sobie nowa z Athlonem?? i jak tak, to co polecacie. Prosił bym patrzec pod katem wydajnosci (gry itp) no i bez przesady bo na pieniadzach nie spie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 jak zmiana na amd i tanio to moze AMD Athlon XP 2500+ 1,45V Barton Mobile Epox 8RDA3I lub Epox 8RDA3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Problem z tym, że płyta jest na SiS'ie. Gdyby jeszcze był to chipset Intela to mógłbyś poszukać czegoś na allegro (tak jak ja) a z tą płytą nie wiem czy to ma jakiś sens. Z drugiej strony możesz jeszcze kupić ostatnia chwila Barton 2500+ + płyta za ok 600-650 zł - Twoja płyta+procek max 350zł = ok 300 zł. Jakbyś jednak kupował samego procka to P4 np 2.4 kosztuje ok 400 zł - 200 zł za Twojego procka da około 200 zł jednak będzie to troche słabsza platforma niż AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...