andrek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam. Otóż zakupiłem ostatnio pamięci 512 Mb DDR 400 MHz. Mój problem jest taki - otóż w BIOSie mam ustawione, że maxymalna prędkość pamięci wynosi 333 MHz, nie mogę zmienić na 400 MHz. Czy wymiana BIOSu na nowszy pomoże ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam. Otóż zakupiłem ostatnio pamięci 512 Mb DDR 400 MHz. Mój problem jest taki - otóż w BIOSie mam ustawione, że maxymalna prędkość pamięci wynosi 333 MHz, nie mogę zmienić na 400 MHz. Czy wymiana BIOSu na nowszy pomoże ? Pozdrawiam Pierwsza sprawa: pamięć ta to zapewne DDR400 czyli nie 400 MHz ale 200 MHz. Druga sprawa - podaj jaka to płyta głowna oraz jaki masz procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam. Otóż zakupiłem ostatnio pamięci 512 Mb DDR 400 MHz. Mój problem jest taki - otóż w BIOSie mam ustawione, że maxymalna prędkość pamięci wynosi 333 MHz, nie mogę zmienić na 400 MHz. Czy wymiana BIOSu na nowszy pomoże ? Pozdrawiam Pierwsza sprawa: pamięć ta to zapewne DDR400 czyli nie 400 MHz ale 200 MHz. Druga sprawa - podaj jaka to płyta głowna oraz jaki masz procesor. Czlowieku przestan juz pisac o tych mhz ,bo ci sie mozg przegrzeje.Wszedzie gdzie tylko zajze, tam widze jak kogos poprawiasz, a przeciez kazdy wie o co chodzi :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam. Otóż zakupiłem ostatnio pamięci 512 Mb DDR 400 MHz. Mój problem jest taki - otóż w BIOSie mam ustawione, że maxymalna prędkość pamięci wynosi 333 MHz, nie mogę zmienić na 400 MHz. Czy wymiana BIOSu na nowszy pomoże ? Pozdrawiam Pierwsza sprawa: pamięć ta to zapewne DDR400 czyli nie 400 MHz ale 200 MHz. Druga sprawa - podaj jaka to płyta głowna oraz jaki masz procesor. czy cie pogibalo...kur**a...masz jakies kompleksy czy co?? rzeczywiscie co drugi temat a ty dalej swoje o oznaczeniach i predkosciach!!! masz jakas misje do spelnienia na ziemi czy jak?? juz sie czytac nie chce tego... co do autora...najprawdopodobniej masz procka ktory pracuje na 166MHz szynie...napisz jakiego masz procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Wyciąg z AIDy : Typ procesora Intel Pentium 4A, 2000 MHz (5 x 400) Nazwa kodowa Northwood, A80532 Seria B0 Oryginalna częstotliwość taktowania 2000 MHz Pamięć podręczna L1 śledzenia 12K Instructions Pamięć podręczna L1 danych 8 KB Pamięć podręczna L2 512 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 478 Pin uPGA Wymiary obudowy 3.50 cm x 3.50 cm Liczba tranzystorów 55 milion(ów) Technologia wykonania 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Rozmiar procesora (Die Size) 146 mm2 Napięcie rdzenia 1.475 - 1.55 V Napięcie We /Wy 1.475 - 1.55 V Typowa moc 38.7 - 82 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 49 - 103 W (zależna od szybkości procesora) Producent procesora Nazwa firmy Intel Corporation Informacje o produkcie http://www.intel.com/products/browse/processor.htm Wykorzystanie procesora Procesor nr 1 5 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Witam. Otóż zakupiłem ostatnio pamięci 512 Mb DDR 400 MHz. Mój problem jest taki - otóż w BIOSie mam ustawione, że maxymalna prędkość pamięci wynosi 333 MHz, nie mogę zmienić na 400 MHz. Czy wymiana BIOSu na nowszy pomoże ? Pozdrawiam Pierwsza sprawa: pamięć ta to zapewne DDR400 czyli nie 400 MHz ale 200 MHz. Druga sprawa - podaj jaka to płyta głowna oraz jaki masz procesor. Czlowieku przestan juz pisac o tych mhz ,bo ci sie mozg przegrzeje.Wszedzie gdzie tylko zajze, tam widze jak kogos poprawiasz, a przeciez kazdy wie o co chodzi :twisted: widać nie każdy wie, bo często są problemy. A o mój mózg nie masz się co martwić Andrek przy twpoim procesorze pamięci nie będa chodzić na 200 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 DJ MA RACJE I POPIERAM JEGO WALKĘ Z BRAKIEM WIEDZY NA TEMAT RAM-u :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 przychylam się do wypowiedzi DJ'a, aczkolwiek może zmienić taktykę tej walki, bo takie poprawianie każdego wypowiadającego jest męczące, nieprawdaż? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 przychylam się do wypowiedzi DJ'a, aczkolwiek może zmienić taktykę tej walki, bo takie poprawianie każdego wypowiadającego jest męczące, nieprawdaż? ;p Pracuję nad taktyką :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 może jakiś mały artykulik zbiorczy o wszelkiej podstawowej widzy na temat tych pamięci? taktowanie, kręcenie, marki, ustawienia itd. :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...