Skocz do zawartości
CHECK-IT

Kupowanie z niemiec /BLZ IBAN?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuje sobie buty z niemiec i mam problem. Wykonuje przelew na konto i mam takie oto numery BLZ

i IBAN. Czy ktorys z nich to nr konta bankowego? Co to w ogole sa za numery? Bo w rubryce przelewu zagranicznego nie ma miejsca na takie kody.

Rachunek odbiorcy: Tutaj nie mam

Nazwisko i imię/nazwa firmy: mam

Adres: mam

Kod, Miejscowość: mam

Kraj: mam

Nazwa banku odbiorcy: mam

Kraj banku odbiorcy: mam

Kod SWIFT: mam

i wiecej rubryk nie mam a mam jeszcze kody IBAN i BLZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod SWIFT to odpowiednik IBAN w rozliczeniach zagranicznych.

http://www.mbank.com.pl/przewodnik/pytania...q.html?28,1#438

BLZ / ABA / SWIFT to nazwy systemów identyfikacji stosowanych w różnych krajach.

"Name, address and S.W.I.F.T. BIC, local clearing code (BLZ, ABA, Sort Code) of the beneficiary's bank - exact name (unabbreviated) and address (at least the country and city, where the bank is located) of the beneficiary's bank, as well as additional information - BLZ (Germany, Austria), ABA (USA), Sort Code (UK) and S.W.I.F.T. Upon concluding a contract for effecting cross-border standing orders to CIS countries, please consult the teller to determine statutory requisites and their order of sequence."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi