CHECK-IT Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Kupuje sobie buty z niemiec i mam problem. Wykonuje przelew na konto i mam takie oto numery BLZ i IBAN. Czy ktorys z nich to nr konta bankowego? Co to w ogole sa za numery? Bo w rubryce przelewu zagranicznego nie ma miejsca na takie kody. Rachunek odbiorcy: Tutaj nie mam Nazwisko i imię/nazwa firmy: mam Adres: mam Kod, Miejscowość: mam Kraj: mam Nazwa banku odbiorcy: mam Kraj banku odbiorcy: mam Kod SWIFT: mam i wiecej rubryk nie mam a mam jeszcze kody IBAN i BLZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Kod SWIFT to odpowiednik IBAN w rozliczeniach zagranicznych. http://www.mbank.com.pl/przewodnik/pytania...q.html?28,1#438 BLZ / ABA / SWIFT to nazwy systemów identyfikacji stosowanych w różnych krajach. "Name, address and S.W.I.F.T. BIC, local clearing code (BLZ, ABA, Sort Code) of the beneficiary's bank - exact name (unabbreviated) and address (at least the country and city, where the bank is located) of the beneficiary's bank, as well as additional information - BLZ (Germany, Austria), ABA (USA), Sort Code (UK) and S.W.I.F.T. Upon concluding a contract for effecting cross-border standing orders to CIS countries, please consult the teller to determine statutory requisites and their order of sequence." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...