adriannn87 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Jak powszechnie wiadomo płyta ta ma problemy z podłączeniem jakichkolwiek urządzeń poprzez porty COM. Ja miałem ten problem przy próbie podłączenie kabla do nokii. Wiedziałem, że jest sprawny (w poprzednim kompie działał), a jednak nie mogłem się połączyć - programy nie wykrywały telefonu. Dzisiaj wpadłem na rozwiązanie! Wystarczy wejść we właściwości portu COM (mój komputer->właściwości->menedżer urządzeń) , kliknąć zakładkę zasoby, wyłączyć zaznaczenie przy opcji "Użyj ustawień automatycznych" i zmienić wartość zasobu IRQ na inną niż ta standardowa (ja osobiście zmieniłem na IRQ 7). Powinno działać u wszystkich. Polecam się na przyszłość. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 I poto zakladasz nowy temat :roll: Ciezko bylo dopisac sie w temacie o tej plycie :evil: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 a ja powiem ze dobrze chlopak robi :) mozna by to dopisac do faqa o tym mobo ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 nie dziala niestety :/ zmienialem na wszystkie nie powodujace konfliktow a pc suite i tak nie wykrywa nokii na kablu. Ale dzieki, mzoe cos ja zle robie albo mam skaszaniony kabel ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Dlatego juz dawno zapomniałem o comach i używam IRDA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 A ja bluetootha :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Ja bez żadnych zmian w konfigu portu COM na NF7-S rev. 2.0 nc nie zmieniałem. Używałem kabli DLR-3, DLR-3P i F/MBUS z Nokiami 5130, 6210, 6310i i wszystko chodziło bez zarzutu. Jedynie najnowsza wersja PCSuite wieszała się (podczas używania Content Copiera), ale po wgraniu starszej chodziło w porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 @adriannn87 IRQ to jest żądanie przerwania przez urzadzenie (Interrupt Request), miales po prostu konfilkt przerwań w systemie, bo jakies inne urzadzenie uzywało juz tego przerwania i wcale to nie oznacza że wszyscy tak maja , wiec niekoniecznie wszyscy musza zmieniać to ustawienie w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriannn87 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 No więc jakieś 3/4 użytkowników Abitów NF7 ma ten problem... Szukałem rozwiązania na googlach i tak dalej i nic nie znalazłem. Dopisałem to do Topicu o płycie, ale wiem że niektórym nie chce się czytać stu stron w poszukiwaniu odpowiedzi na jedno pytanie. (Opcja wyszukiwania postów nie zawsze jest skuteczna) Po drugie uznałem, że informacja jest istotna. A co do niedziałającego PC Suite to objętnie czego byś nie zrobił to nie będzie działał, bo do niego trzeba oryginalnego kabla Nokii... Polecam Oxygen Phone Manager - jest zresztą lepszy od PC Suite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 juz sciagam, dzieki ;) mozesz wykasowac linka hehehe - zaraz zobaczymy jak dziala. Swoja droga ciekawe skad ten pcsuite wie ze mam nieoryginalny kabel, wysyla takiego malego duszka ktory zczytuje napis z wtyczki ?;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Radziłbym skasować to o cr*** :lol: No i jeszcze Jak powszechnie wiadomo karta ta ma problemy z podłączeniem jakichkolwiek urządzeń poprzez porty COM:lol: Widać, że nie każda mobo ma problem z comem... a ja i tak nie używam ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 @adriann - kurde i tak nie poszlo :/ moze to jednak wina z mej strony, czy ten oxy 2.5 obsluguje nokie 6210 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriannn87 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Świder, jakim cr***?? ;) Oxygen niewątpliwie 6210 obsługuje, więc problemem rzeczywiście może być kabelek. Oryginalny tj. serwisowy, czyli o innej konstrukcji. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 No więc jakieś 3/4 użytkowników Abitów NF7 ma ten problem...To jestem w tej 1/4 ktora nie ma problemu, ponieważ ja też podłączyłem komórke do tej plyty i nie bylo zadnych problemów, po drugie skad wiesz że akurat 3/4? Robiles jakies precyzyjne badania, czy tak sobie uogólniasz by podnieść range tego co piszesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Dlatego juz dawno zapomniałem o comach i używam IRDA :)No! IRDA Rulez :D (ja wcale nie mówie że pośrednio ona tez idzie na comie, chyba ze na usb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Dlatego juz dawno zapomniałem o comach i używam IRDA :)No! IRDA Rulez :D (ja wcale nie mówie że pośrednio ona tez idzie na comie, chyba ze na usb) sorki za maly OT, ale skoro rulez to powinniscie znac jakis bardzo tani i w miare kompatybilny irda podlaczany gdzies do kompa - mozna prosic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja swója zrobiłem sam, kompatybilna ze wszystkim pod warunkiem że mobo ma wyprowadzenie... schemka Edit: naprawione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja swója zrobiłem sam, kompatybilna ze wszystkim pod warunkiem że mobo ma wyprowadzenie... schemka Owies link z Twoją shemka nie działa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...