Skocz do zawartości
Lifeman

Problem z celeronem i plyta glowna.

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem sobie:

Celerona D 335 2.8GHz

i

plyte glowna ASRock P4V88

oprocz tego mam

512MB ram kinkston

GeFOrce4 Ti 4200 128Mb

2 dyski, cdrom i cd-rw.

I teraz mam takie problemy:

1. Nie wiem czy podlaczylem dobrze "headers and connectors" bo w instrukcji jest to torche cienko wytlumaczone, no ale moze mi sie kiedys uda :|

2. Po odpaleniu sprzetu minie troche czasu zanim wlaczy sie monitor. Nie iwem przez co to? Poprostu wlaczam kompa cdrom, cdrw itd. sie zasswieca a po 15-20 sekundach dopiero monitor. Pokazuje sie standartowo jaka mam grafe, procka i pamiec pozniej faza wykrywania dyskow troche ciezko to idzie pozniej kolejny ekran na ktorym jest napisane ze nic nie wykrylo, pisk speakera i nic sie nie dzieje.

3. Temperatura procka 68-70C. Nie wiem co sie dzieje. Od razu po wlaczeniu tak goraco. Pasta sie stopila troszke :(.

Czy ktos moze mi pomoc bo nie daje sobie rady ;(....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziala wiatrak dziala... Nowa jest tylko plyta glowna i procek. Reszta sprzetu jest stara ze starszego sprzetu na ktorym wlasnie siedze. Wszystko dziala jak nalezy.

Nie wiem czy to ma cos do rzeczy ale gora procesora (nie znam nazwy) jest troszke krzywo przyklejona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi