Narhir Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam serdecznie nie wiem jak to nazwac :P wczoraj dolecial domnie komp wszystko niby ladne pieknie ale chodzi jak traktor... Abit av8 939 ( jak czegos nie pomotalem ) Athlon AMD 64 3200 box saphire radeon 9800 pro 128 mb na szynie 256 bit dysk baraqda 200 gb... 512 ddr geil 2.5 mam pytanie czym to jest spowodowane ?;/ co dopiero komp kupiony a tu taka szopka :-) moze jakis soft.. leprzy trza zaisntalowac albo wiatrak wymienic ? ( moj stary komp byl o wiele starszy tak o 4 lata i o wiele cichszy O_O ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Ja proponuję nacisnąć taki przycisk na obudowie, albo wyciągnąć wtyczkę z gniazdka, to z pewnością wyciszy kompa. Przecież to jest logiczne że jak komp chodzi jak traktor, to wentyle są głośne. Najważniejsze: jaka zasiłka? pewnie jakiś megabajt, i wiatrak w niej sobie flaki wypruwa żeby się nie zapaliła. Zaglądałeś wogóle do obudowy? Jakiś kabelek nie zawadza czasem o wentyl? Jak to boxowy cooler to pomyśl o jakimś pentagramie albo zallmanie jak przy kasie jesteś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narhir Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 zasilka: Chieftec HPC-360-302 DF 360W BOX co do twojego pierwszego akapitu... to troche " manners " ok ? po drugie nie dla kazdego to jest logiczne jezeli o tym nie wie wiec logiczne to dla niego byc nie moze logiczne by mogly byc glosniki w kompie ze taki dzwiek wydaja :-) ale nie to ze wiatraczek :PPPP przy kasie niezbyt teraz jestem ale ciekawostka zlukalem sterowniki plytki.. ii .. zonk O_o program sie nazywa Abit u Guru ;p a dokladniej podprogramik OCGuru czyli chyba over clocking ? ja jestme leszcze to sie pytam i prosze mnie za to nie jechac :-) wiec sa tam takie przyciski.. Turbo Normal i Quiet dalem na Quiet.. i jest git jest mozliwosc np po wymienieniu wiatraka prockowego ( tak to sie mowi ? -.- ) zeby na turbo dzialalo tak jak na quaiet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 skoro wiatrak na cpu jest za głośny zmień na inny i po problemie chociaż o ile pamiętam u mnie nie chałasował za bardzo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 nie obrażać mi tu MegaBajta- błe mój jest cichutki a jego największą zaletą jest to, że jeszcze działa :D Ni używaj ustawień automatycznych z oc-guru, bo lepiej samemu stworzyć własne- user1,2,3. Wymień wentyl na procu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...