MajkelP Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Tak jak w temacie Czyli czy jest wydajny jakie temperatury osiaga procek chlodzony nim (chodzi mi o Pentium 4 z HT) Czy warto go kupić itd ? Bardzo bym prosił o rady! Z góry THX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 wydajnosc taka jak kazdego GB czyli slaba. a poza tym te silent to nei silent. wybierz cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 wyglada ladnie, wazy sporo, chlodzi niezle (duron 1.6 okolo 38 stopni przy winampie+osiolku - w trybie bardzo silent) , glosnosc tez niezla. Tryb normalny i silent (po wyciszeniu za pomoca dodatku od gigabyte) jest glosny. Dopiero po dodaniu regulatorka dalo sie to wyciszyc do nieslyszalnego poziomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
27graja Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mogę napisać słowo, bo mam ten cooler i jestem z niego zadowolony... Zupełnie bez obciążenia pracuje z temperaturą 44 st. C, a przy całkowitym obciążeniu (mam na myśli 3 godziny Doom'a) doszedłem do temp 64 st. C... Dodam tylko, iż mam kontrolowaną zmianę obrotów coolera z 1700 rpm poniżej 54 st. C do 2600 powyżej tej temp. Z doświadczenia wiem, że do optymalnego użytkowania tego procesora jest to w zupełności wystarczająco, zwłaszcza, iż procesor jak inne układy półprzewodnikowe są przystosowane do pracy w takiej temperaturze... Z drugiej strony mamy do czynienia z 90 W energii przy 3GHz zegarze, tak więc podkręcanie na tym coolerze p4, będzie się wiązało z dużym skokiem temp. Mi udało się podkręcić szynę o 25MHz, czyli FSB=225. Moc oddawana skoczyła do 100 W, lecz i wtedy zupełnie daje sobie radę z rozproszeniem ciepła. Mogę zapewnić, iż jesli chodzi o wydzielany hałas to jest on jak dla mnie po prostu idealny. Podczas zbliżania mojego ucha do tego coolera z odległości kilku cm nie jestem w stanie stwierdzić czy to szumi (delikatnie) ten cooler czy wiatrak zasilacza (mam na myśli odseparowanie tych delikatnych szumów) Do mocniejszego kręcenia procesora potrzebny będzie już tylko WC, bo zabijanie się o zbicie temp z procesora z 49 st. C na 45-46 st. C to po prostu lekko mówiąc bez sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 OKI ! DZIĘKI BARDZO Z ODPOWIEDZI WSZYSTKIM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWEGO Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Coolera mam od wczoraj i jestem bardzo zadowolony ja go wcale nie slysze! temp spadla mi o ok 7 stopni ze zwyklego coolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...