sobih Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 potrzebuje na szybko kupic mobo do krecenia amd, ale bez karkolomnych wyczynow i wc, przynajmniej poki co, oraz za stosunkowo nieduze pieniadze. mam ath 1,7+ jiuhb 0309 z aero7+, 2x hynix'y 256, chefteca 360-302df'a. chcialbym miec w pelni stabilne fsb ok 220-230 (komp chodzi 24h) i ok. 2100-2200 mhz. pierwsza mysl - abit nf7, ale brakuje sata - 260-270zl soltek frnl2 - tez nie ma sata, 240zl EPOX 8RDA3I+PRO - 250-260zl, jest sata, ale moze sie gryzc z hynixami, co to sa te nowe PRO, czy to nie jest jakies okrojone, jak nadaje sie do OC, ktos to kupil i testowal? z czasem pewnie zechce sprawic sobie bartka mobila, to tez dobrze byloby wziac pod uwage. co Wy na to. wiem ze temat walkowany wiele razy, ale... postawcie kropke przy ktorejs z tych plytek i jazda :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Z cyklu "każdy poleca to co ma" - polecam Asus A7V880 U mnie chodzi sempron puszczony na fsb 200 (400DDR) rock stable bez podnoszenia napięcie. Płytka ma możliwość zablokowania PCI/AGP więc możesz kręcić jak chcesz FSB. A na wyposażeniu SATA raid i Gbit LAN - - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Polecam Abit NF7-S lub DFI Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Plecam mojego Epoxa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Poczytaj czasami podpisy forumowiczów - czasami mówią więcej o sprzecie niz same wypowiedzi :] Ale chyba najlepsze do OC są nforce'y a jeżeli chodzi o markę to kupujesz to na co cię stać... Ja dałem 170zł za mobo z sata i dual channelem i nie płaczę że mam 100-200Mb/s mniej przepustowości pamięci przy 3100 albo pare marków mniej w 3dmark Kupiłem to na co mnie stać i jestem zadowolony ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson2004 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 A ja podobnie jak inni polecal swoja MSI K7N2 ale kup se wersje delux tam masz sata raid, s-bracket, d-bracket cos ok 400zł fsb ciągnie nominalnie 200mhz ale do 250 stabilnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 @tomson2004 czemu nie podkręcisz swojego sprzętu na fsb 230 (moze 240) ?? Procesor masz fajniutki... Pamięci też spoko, a jakby nie wyrabiały (w co wątpię) to podałbys troszkę gorsze timingi i też jazdaa... Mobo też ok ... Więc w czym problem ? (może chłodzenie i zablokowany mnożnik cie męczą...) PS sorry za OFFTOPIC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...