Skocz do zawartości
reed

Warte polecenia : Firmy , servisy , sklepy

Rekomendowane odpowiedzi

Softon/Kalisz

To sklep w ktorym kupowalem kompa - fachowa obsluga, ceny najtansze w kaliszu, wszystkie czesci z cennika maja na skladzie co sie zadko zdaza

CK Znak / Poznan

a w tym sklepie dokonywalem wiekszosci modyfikacji mojego i kolegow kompa.

duzy wybor, dobze zorganizowany cennik (moim zdaniem bardziej przejzyscie niz w komputroniku, bardzo niskie ceny i chyba najbardziej fachowa i zorientowana obsluga z jaka mialem do czynienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korporacja D&J Częstochowa - Miła obsługa, montuja wszystkie dodatkowe czesci bez problemu, tanio, sprawdzaja niepewny sprzet, doradza przy zakupie, sprowadza sprzet... kupuje tam juz od 5 lat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie dobrze wam radze, nigdy nie kupujcie żadnych części komputerowych, a już tymbardziej całych zestwów w 2 sklepach z K-ce, ich strona internetowa to www.4max.com.pl Zamówiłem trochę sprzętu i dostałem to co chciałem i w czasie takim jaki był w umowie :!: :D Serdecznie polecam :twisted:

POZDROWIENIA 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCCOOLER.COM.PL

Zamowilem towar w tym podkladke na procesor! Doszla bardzo szybko, ale okazalo sie, ze podkladka nie pasuje! Dostalem inna niz zamowilem! Po wyslaniu maila z opisem sytuacji dostalem odpowiedz, w ktorej firma przyznala sie do bledu (tu plus) i przeprosila za klopot - za pare dni otrzymalem nowa podkladke bez narazania mnie na dodatkowe koszta (kolejny plus). Widac, ze firma dba o klienta mimo pomylki (kazdemu sie zdaza)!

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEMO - ADAX LAND

Jedyny sklep w Gdyni gdzie można kupić wszystko co potrzebne jest do poprawnego działania kompa. Zaczynając od radiatorów, wentylatorów, past, kończąc na różnorakimi chłodzeniami WC, AC itp. Wszystko co dla "normalnego"  :wink:  użytkownika potrzebne. Polecam.

Adres Gdynia Dworzec PKP, Plac Konstytucji 1

Pozdro, Grinch.

Prawdę mówiąc nie widziałem w Trójmieście tak dobrze zaopatrzonego sklepu i potwierdzam to co pisze Grinch, ALE :

1. Nie mieli ŻADNYCH AXP 1700+, w ogóle mieli tylko 3 AMD-ki

2. Ceny mają naprawdę z kosmosu (przynajmniej takie odniosłem wrażenie)

Masz racje ale oni są raczej skupieni w akcesoriach mniej w części procki płyty, ram. No ceny kosmiczne ale cóż jest to praktycznie jedyny taki sklep :|

NET Service / Gdynia

Kupiłem u nich ze dwa lata temu twardziela i ramik (chodza do tej pory, teraz na servie :P), a nie dawno składałem tam kompa dla znajomej.... (no i kilka sieciowek :D) Sklepik zaje.bisty :D miła obsługa + niskie ceny + znają się na swojej robocie + znają się na kompach :) Naprawde polecam

ps. tak jak kosmo.... odradzam grala  :evil: 

ps2 odradzam MegaNet !!  :evil:  (psują kompy które sami złożyli.... już kiedyś o tym pisałem) :evil:

O którym oddziale mówisz ? HIT ul. Kcyńska czy na Starowiejskiej ?

Zgadzam się że w DEMO - ADAX LAND

mają wszystkie bajery świata i bardzo dobrze że jest taki sklep. Poza tym mają pełne pojęcie o tym co sprzedają. To rzadko spotykane dzisiaj zjawisko.Naprawdę polecam . Jeśli chodzi o procki czy płyty to normalne że nie mają tego tak dużo bo przecież sprzedają ADAXy więc kompy mają gotowe. Co do NET Service / Gdynia mam nie najlepsze doświadczenia ale nie o tym ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam polecę IDEAŁ z Łodzi. Kurde, potrafią wymienić chyba nawet połamaną płytę. Jak swego czasu spalił mi się Athlon 1000 ( dosłownie cały siny był i z potopioną naklejką) to co powiedzieli...? Dawaj go i zadzwonimy. Po tygodniu dostałem nowego. Zresztą zawsze dają upusty dla starych bywalców, no i ceny całkiem spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[/size] X-Com - najtańszy w Częstochowie. Dostawa na zamówienie na drugi dzień. Co do ceny można się dogadać idąc na beszczelnego :lol: z cennikiem konkurencji w ręce.

Duży wybór-możliwośc wymiany podzespołów w przypadku kłopotów z konfiguracją.

P.S. Muszę ich pochwalić, bo kupowaem niedawno od nich kość pamięci kingston 256Mb - jak się okazało w pudełku było nowiutkie 512 Mb ramu kingston :P :P :P . Niby pomyłka - ale goście są 150 zł w plecy :wink: - więc trzeba im zrobić reklamę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej ulicy jest ten sklep?

Przy ulicy Wolności za dworcem PKP - wchodzisz w bramę za sklepem mięsnym. Jest tam taki nowy targ, kwiaty..ect i zaraz po prawej stronie pisze X-Com lub X-Kom w tej chwili nie pamiętam.

Na tym samym placu są kasy Gazowni - jak płacisz za gaz to będziesz wiedział :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XPSYSTEMS/WROCLAW

Sprzedawca (a moze jednoczesnie wlasciciel ?) spokojny i cierpliwy

(przeciwienstwo "pana z wasikiem" opisanego gdzies powyzej)

Termin naprawy gwarancyjnej to max 14dni (w wielu sklepach bywa 28dni) a w moim przypadku 15min. :D

(wymiana wadliwego MX440 na R9000 z doplata wynikajaca z aktualnego cennika nic ponadto)

Mozna sie potargowac w celu wyrownania cen z konkurencja :) (bez szalenstw czlowiek tez chce zarobic)

Ogolne wrazenia z zakupow bardzo pozytywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRIUS

ceny niektore maja wysokie inne taniutkie ,jakosc uslug bardzo dobra kupilem u nich narazie zasilke i mobo z podpisu wczoraj zamowilem FRII

zasilka przyszla na drugi dzien(24h czekania) ,mobo bylo jeb.(siakas wada fabryczna) odeslalem im ja to mi nastepną przyslali w ciagu 3 dni oczywiscie fool sprawna aha i szybko odpowiadaja na maile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTER-ES Wrocław

Przeflashowałem Radka VE i już nie wstał, zgubiłem karte gwarancyjną i udałem się do nich. Miła odsługa odczytała kod kreskowy na karcie graficznej i bez gadania wydali mim nową kartę. :P

POPLAND Wrocław mi podpadł. Potraktowali mnie bardzo chłodno, sami łysole i próbowali mi wmólić, że spaliłem proca. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eldorado/Warszawa

kupuje u nich od dwóch lat i nie miałem żadnego problemu.

Raz nawet wlazłem im do serwisu bo u nich działało a u mnie nie, oczywiście gdy tylko się pojawiłem to się Sp*** i od ręki dostałem nowy sprzęt.

Dodam że gdy sprzęt padnięty kupiłeś do miesiąca temu to dostajesz nowy od prawie ręki (przynajmniej ja się z tym spotkałem i to kilka razy bo jestem bardzo zdolny, tzn mam takiego farta, bo sprzęt sprzedają raczej bezproblemowy)

Trochę po "polskiemu" ale wiadomo o co chodzi

Tak firma jest niezla. Bardzo dobry kontak z klientem, mozna ich zlapac 7 dni w tygodniu (normalnie maja sklep kolo metra Stoklosy, a w weekend sa na gieldzie).

Ceny maja srednie, a serwis zaczalem doceniac dopiero po kontaktach z innymi firmami.

Jedyna wada to fakt, ze polowa ich sklepu to pajace. Jakies takie lamy. Najlepsi z nich to Rafal (kierwonik) i jakis nowy, mlody koles zatrudniony w ciagu ostatniego roku.

Polecam tez firme No-Name/Warszawa

2 kolesi stoi co weekend na gieldzie (na prawo od kierownictwa gieldy), przyjezdzaja srebrna Xantia. Zawsze maja najnizsze ceny na gieldzie i tylko za to ich chwale. Serwis jest tylko w weekendy, bo goscie nie maja zadnego sklepu, ale sprawe zalatwiaja uczciwie - czasami trzeba ich troche pogodnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<B>Komputronik</B>

Moze i drozej jak w innych tego typu sklepach ale wszystko profesionalnie zalatwione, czesci zamawialem w poniedzialek przed 16 potwierdzenie zrobilem po 17 a czesci dostalem tu nazajutrz o 12:20 !! Firma godna polecenia- zwlaszcza ze zawsze mozna wynegocjowac jakąs promocje-jak to bylo w moim przypadku-kupilem dla qmpla grafe Sapphire 128MB 128bit w cenie 64MB !! Podobnie bylo z ramem na ktorym zaoszczedzilem 10 zł -niby nie udzo ale....

Tak wiec polecam interesy z ta firmą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbował ktos zareklamowac sprzet to polecam

:evil: AGE 3 razy dawali mi walnieta karte ostatecznie zabralem kase i kupilem u konkurencji kartaetelewizyja koles serwisu na Jednosci Narodowej opryskliwyale brawo dla prezesa firmy znalazl chwile czasu dla detalisty :D i pomugl swoja droga ciekawy jestem czy wyciagnol konsekwencje w stosunku do pracownika

:? PROLINE tanio duzo ale serwis jak wyzej z tym ze nie potrzebowalem wizyty u prezesa a sprzedawcy bladego pojecia nie maja co sprzedaja( sklep na Wita Stwosza) i traktowanie pozostawia wiele do zyczenia ( nie wymienie z nazwiska)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angela/Wrocław (www.chieftec.pl)

Kupowalem od nich obudowe i zasilacz. Bardzo dobry kontakt, informacje poprzez e-mail dostawalem natychmiastowo.

Jak mialem awarie zasilacza zostala ona zalatwione w ciagu 7 dni (maja prawo do 21). Wszystko przebieglo szybko i sprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WWW.ESC.PL

przystepne ceny(2 tyg temu kupilem u nich szafirka 9100 64mb 128 bit za 320zl!!) , szybko , zero problemow z czystym sumieniem polecam ten sklep

update:

WWW.PCCOOLER.COM.PL

tez spox :lol: , tanio , calkiem szybko , ogolnie brak zastrzezen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam polecę IDEAŁ

Jestem stalym bywalcem, zawsze mozna milo porozmawiac. Polecam serwis, jak wujkowi padl Codegen po gwarancji to wymienili za nic - na jakiegos otwieranego Rubikona ale zawsze. Skupuja tez uzywany sprzet. No i maja spora oferte wynalazkow do chlodzenia.

Polecam też MPM computer na Piotrkowskiej 4 - jak w grudniu 2002 wszyscy wybałuszali oczy na nazwe nForce2 ewentualnie Asus A7N8X to oni mi go sprowadzili. Wymienili tez kumplowi dysk - mimo, ze byl po gwarancji. Byl to Seagate U6 20 GB - po miesiacu i doplaceniu 40 zl dostal Barke II. Ostatnio jak oddawalem na serwis moja padnieta Yamahe crw2200e (po gwarancji juz niestety :/)- gosc nic nie zdzialal - wiec nic nie wzial. Zreszta facet byl kumaty i znal sie na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4Max, ProLine, Sirius.pl, Discotech

Doskonała obsuga, dla Siriusa i ProLine - brawo za doradztwo i szybki serwis - ukruszyłem proca z ProLine i od ręki dostałem nowego :D

Discotech i 4Max - może mają wyższe ceny - ale jest tam miła i fachowa obsługa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi