Skocz do zawartości
reed

Warte polecenia : Firmy , servisy , sklepy

Rekomendowane odpowiedzi

AS Computers / Bytom & Świętochłowice

ASComputers.pl

Wystartowali pare lat temu, ale szybko się rozwijają... nigdy w życiu nie kupie sprzętu w innym sklepie 8) a to dlatego że

1. bezproblemowa wymiana sprzętu za dopłatą (sprowadzają na zamówienie itd.)

2. zawsze można potargować się co do ceny

3. fachowa obsługa, znają sie na rzeczy, doradzą i nie patrzą tylko i wyłącznie na swój zysk, ale na mozliwości i potrzeby klienta

4. trzy lata gwarancji/servisu na zestawy

5. dowóz za friko na terenie miasta (jeszcze wpadną do chaty, sprawdzą czy na pewno działa i w razie niejasności jasno wytłumaczą)

6. servis bezproblemowy chociż nic od nich mi się jeszcze nie zepsuło

7. tylko najlepszy sprawdzony sprzęt

8. kontakt przez GG, telefon, e-amil - wszystko natychmiastowo i profesjonalnie

9. Duży +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HABAR Rybnik

- profesjonalna obsluga

- dobry kontakt telefoniczny

- sporo czesci maja dostepne od reki na bardziej wymysle rzeczy czeka sie max 2 dni

- niskie ceny

Generlanie lubie tam kupowac co zreszta czynie od chyba 3 czy 4 lat , nie wiem jak servis bo nie musialem korzystac ale sade ze tez na tak wysokim poziomie co sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delta system Elbląg

Wiec jezeli jestesmy cierpliwi (raczej trzeba czekac na sprzet) to kupujmy tylko u nich ceny normalne ale jak sie pozna blizej szefa to mozna negocjowc sporo taniej niz u konkurencji - ale to nie jest najwazniejsze

Najwazniejsze to uczciwosc i bezproblemowa gwarancja - nie mialem przypadku zeby mi czegos nie wymienili - robia to nawet kiedy ich gwarancja (rok) minela - wysylaja sprzet do producenta, jezeli hurtownia sciemnia i nie chce wymienic sprzetu to dzwonia negocjuja itd Mojemu koledze zalatwili wszystkie formlnosci z gwarancja intela mimo ze ukruszyl jadro na swoim celeronie - dostal nowy prosto z irlandii - w kazdym innym sklepie pan ci powie ze gwarancja nie uznaje procesorow z jakim kolwiek uszkodzeniem rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. sorki za OT ale proline nie uwazam za dobry sklep. sprzedaja uzywane rzeczy jako nowe. kupilem ti4800se i mialem poprzeczne pregi. z laska wymienili na inna. to samo z nagrywarka , tyle ze ja mialem nowke. oddalem bo sie kaszanila , wsie plytki spalala . koles mi wymienil , tzn tylko przelozyl nowa do mojego pudelka a moja stara wsadzil do innego pudelka. oszusci :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje porady na temat sklepów kupPC oraz komputer 2002. Ten pierwszy ma bardzo tanie twinmosy a drugi wszystko ma bardzo tanie aż sie zdziwiłem (sami sprawdźcie). Tyle że do kupPC napisałem już 2 maile i zadnej odpowiedzi :( Chciałem sie od nich dowiedzieć na jakich kościach mają te twinmosy. Miał ktoś kontakt z którymś z tych sklepów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POLBRAS / WROCŁAW

No ja bym się kłócił, wcale nie jest tam tak tanio...

Ja kupuję w sklepach PopLand i ProLine (ten pierwszy ma niezłe ceny).

Warty uwagi jest AGE Computers, z nimi nie ma lipy, chyba najlepszy sklep na świecie, ale się cenią...

(wszystkie we Wrocku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Media Markt

Hintern Brudern 27

28100 Braunschweig

Deutschland :D

Kupilem komore, wkrotce padla - wymienili od reki, bez gadania i pytania. 

Ciekawe kiedy do nas dotrze Europa?

Podobna przygode mialem w Polsce - padl Eryk T28 - zanioslem do serwisu, a tam mi gadaja, ze nie wiadomo czy sie oplaci naprawa, ze im sie nie chce wysylac, ze pewnie sam zepsulem, zebym sobie kupil nowy i nie zawracal im <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :?

poprostu w polsce trzeba ostro jechac (zastraszanie roznymi instytucjami np Urzedem Skarbowym bardzo pomaga ;) ) wtedy obsluga jest na poziomie [zachocnio] europejskim :?

wiem bo mialem jakis czas temu podobna sprawe z bateria od komorki - babka na stoisku mi laske robila ze wogole ze mna gadala :evil: dobrze ze mam w rodzinie bardziej bojowo nastawione i wygadane osoby niz ja :twisted:

nie ma co w polsce to klijenci sa dla sprzedawcow zlem koniecznym - czyms gorszym niz plagi egipskie, BSE i talibowie razem wzieci :? :?

no akurat jesli chodzi o M@M Polska to masz 5 dni na sprawdzenie sprzetu i jesli cos jest spierdzielone to masz te 5 dni na wymiane towaru... wiec wydaje mi sie ze uklad rozsadny (lecz WYMIANE, a nie zwrot)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja się dorzuce do opini jednego z kolegów powyżej odnośnie firmy InterES z Wrocławia, kupuję u nich sprzęt od prau lat i do tej pory nie miałem problemu z żadnym z zakupionych urządzeń, zostawiłem troche pieniędzy u nich, szybkim rachunkiem ponad 20 tyś, każdemu gorąco polecam maja doskonały serwis, gorąco polecam składanie zestawów gdyż wiem jakie kwalifikacje ma pracownik serwisu zestawów który je składa, nie robie reklamy bo znam ludzi tam pracujących ale ponieważ wiedzą jak doradzić i nie robią problemów, uszkodzone cześci w dniu zakupu wymieniają od reki, a pozatym co jest jedna z istotniejszych rzeczy maja najniższe ceny jakie do tej pory spotkałem i można zamówić wszystko co się chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4Max, ProLine, Sirius.pl, Discotech

Doskonała obsuga, dla Siriusa i ProLine - brawo za doradztwo i szybki serwis - ukruszyłem proca z ProLine i od ręki dostałem nowego :D

Discotech i 4Max - może mają wyższe ceny - ale jest tam miła i fachowa obsługa!

AHAHeAHAHeAHeaEHAEHaEHaEHaEHae H! !!!!!!

Chyba sam sobie tego proca wymieniles

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kompromitacja :lol: :lol: :lol:

i farmazony :D:D:D:D

nie oszukuj siebie :lol: :lol: bo kazdy wie jak jest w proline - "....daj 3 piwka , to zobacze co sie da zrobic - moze bedzie nowe ..... "

AHEaEHaEHaEHaEHaeHae H!!!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

aha BTW:

ANGELA.PL (CHIEFTEC)

pare slow :

- mozna naprawde sie dogadac z tymi ludzmi

- nie spotkalem jeszcze sie z takim czyms , aby olali klienta - NIGDY !!!!

- zadnych problemow z gwarancja - szybkie ogledziny i zapada decyzja

- super ceny

- dobre wsparcie via e-mail i internet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eldorado Computers

2 stoiska na gieldzie na Batorego + sklep na Ursynowie (Wawa) w firmie zakupy robie od 3 lat  ( wsumie okolo 20 zlozonych komputerow)

Mila obsluga zadnych problemow z oddawaniem sprzetu ( np. skladajac kompa jade w sobote kupuje czesci jezeli cos nie dziala od reki w niedziele dostaje nowe czesci) i co najwazniejsze bardzo przystepne ceny.

Malutkim minusem moze byc fakt ze czesto nie maja nowosci rynkowych ale to naprawde malutki minusik (No Epox no Nforce2 :( ) .

Tez polecam bardzo mila obsluga w sklepie no i mam blisko :) Jak czegos nie maja na gieldzie w sobote to zawsze oferuja przywiezienie na niedziele (zawsze tam kupuje jak jestem na gieldzie)

Pozatym bardzo dobry jest tez Orlen aka monitor.pl :) Mila obsluga na miejscu, potrafia dobrze doradzic, martwe piksele sprawdza, zamowienia maja do odbioru nastepnego dnia bez wplacania zadnych zaliczek.

Acha za to komputronik/warszawa zdecydowanie nie polecam, za cholere nie da sie tam dodzwonic, obsluga niezbyt mila (jak ktos kupuje za 2 i pol kafla to chyba ma prawo wymagac, zeby sie chociaz usmiechneli kurde), no i w koncu nie dali mi paragonu na towar (pytalem sie czy dali, powiedzieli jest w torbie to nie sprawdzilem, bo sadzilem ze rozmawiam z powaznymi ludzmi, potem niechcieli mi bez paragonu wystawic fakturki, chociaz mialem ich karte gwarancyjna). Kumpel zamowil u nich komputer z dowozem do Minska Mazowieckiego i czekal dwa tygodnie zanim zadzwonil i sie dowiedzial, ze nie ma czesci i byc moze jeszcze kilka tygodni nie bedzie (nawet do niego maila nie wyslali).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzenie następnego dnia po zamówieniu z czego akurat budy nie było na stanie,po jakiś 2 dniach drugi telefon że nie ma w dostawie takiej obudowy,dla mnie nie ma problemu bo była troszke inna(w innym kolorze i bez wentyla na bocznej ściance) i na następny dzień Spedpol przywiózł xtra bude :twisted:

Super sklep,super obsługa i super serwis.od conajmniej 2 lat zakupuje tam sprzęt lub wymieniam za dopłatą :D co dla mnie jest super rozwiązaniem.Z wymianką na gwarancji też nie ma problemu od ręki jak mają na magazynie jak nie to może być co zechcesz i dopłacasz różnice cen lub zwracają te różnice :!:

po prostu miodzio bardzo polecam.już wielu ludzi przekonałem do tego sklepu.na giełdzie też są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4Max, ProLine, Sirius.pl, Discotech

Doskonała obsuga, dla Siriusa i ProLine - brawo za doradztwo i szybki serwis - ukruszyłem proca z ProLine i od ręki dostałem nowego :D

Discotech i 4Max - może mają wyższe ceny - ale jest tam miła i fachowa obsługa!

AHAHeAHAHeAHeaEHAEHaEHaEHaEHae H! !!!!!!

Chyba sam sobie tego proca wymieniles

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kompromitacja :lol: :lol: :lol:

i farmazony :D:D:D:D

nie oszukuj siebie :lol: :lol: bo kazdy wie jak jest w proline - "....daj 3 piwka , to zobacze co sie da zrobic - moze bedzie nowe ..... "

AHEaEHaEHaEHaEHaeHae H!!!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

aha BTW:

ANGELA.PL (CHIEFTEC)

pare slow :

- mozna naprawde sie dogadac z tymi ludzmi

- nie spotkalem jeszcze sie z takim czyms , aby olali klienta - NIGDY !!!!

- zadnych problemow z gwarancja - szybkie ogledziny i zapada decyzja

- super ceny

- dobre wsparcie via e-mail i internet

hehe wtedy jeszcze tam nie pracowałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WWW.COOLING.PL

Naprawde - szybko, bez klopotow, towar zgodny z opisem, dozu ciekawych rzeczy... Zlozylem zamowienie w pon - w srode jest u mnie, mozliwosc odeslania towaru w ciagu tygodnia BEZ PODANIA przyczyny, gwarancje i reklamacje uwzgledniane, fachowa pomoc techniczna i szybkie odpowiedzi na maila...

Poza tym - obcieli mi zapinke na Zalmanie 7000 Al-Cu za co jestem im wdzieczny [i nie wzeili ani grosza!]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bicomp - Myslowice

Bardzo solidna firma zwlaszcza serwis jest dobry(poszedlem do goscia z wymiana grafiki ktora moj brat spalil koles wlozyl do kompa sprawdzil ze niedziala i wymienil od razu tak samo bylo z mobo) z fachowcami godnymi uwagi :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angela/Wrocław (www.chieftec.pl)

Swietna i miła obsługa.Czekali na mnie w sklepie do godziny 19 poniewaz nie potrafiłem sie znalezc w tym chol***** wrocławiu ubsługa fachowa i bardzo miła naprawde goraco polecam ten sklep.

MULTIKOM/KROTOSZYN

Miła i fachowa obsługa polecam.

SIRIUS.PL

Mam nadzieje ze bede zadowolony z twj firmy własnie złozyłem tam zamowienie na nie mała kwote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS SERWIS

Z Wawy - no ja musze pochwalić. Kiedys jak kupowałem kompa, wszystko szybko się odbyło. Miałem poczekać tydzień (kupiłem w piątek) a poniedziałek juz mogłem odebrac. Jeszcze później zwalił mi sie CD rom (włozyłem przez pomyłke jedną płytke na drugą no i pękła). Pojechałem, wymienili bez problemu. W międzyczasie jeszcze coś namieszałem z systemem, to tego samego dnia wszystko zrobili i wieczorem mogłem odebrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja ze swojej strony mogę polecić sklepy z Wrocławia i 1 z Legnicy bardzo fajna współpraca i obsługa kupowałem kilka części do składania kompów nie było problemów praktycznie wszystko załatwiałem na telefon :)

Dodam tylko że w firmie GVCTAX Panowie powinni być trochę bardziej na luzie :)

Ogólnie polecam niżej wymienione firmy

www.4speed.pl

www.age.pl

www.gvctax.pl

www.popland.pl

www.logos.pl ale oddział z Legnicy Dolnośląskie

PS Z serwisów nie korzystałem ponieważ wszystko działa bez problemowo :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOGOS/SZCZECIN

Lamy takie : kupilem u nich gfx 5600 po kilku dniach go ugotowalem zanioslem, i mowie ze zona grala w szachy na qrniku i sie wylaczyla grafa, gostek mi mowi ze pewnie "jednoistka DirectX padla" :lol: :lol:

po 3 tygodniach dostalem nowa karte :lol: :lol: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K-Tech / Rybnik oraz Habar / Rybnik

W K-techu kupilem swoj pierwszy komputer :) Goście OK, pogadac mozna, doradzą jak trzeba, spoko. I zgrabna sprzedawczyni :) Juz dawno tam nie kupuje, bo wole z neta :).... A Habar faktycznie drogi....

A poza tym:

S i r i u s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi