log_out Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 no więc trochę poczytałem i przegrzebałem i skleciłem taką listę zakupów: Blok MCS Crystal C2 NK 12 - 99 zl Pompka Eheim Compact 1000 - 119 zl Jakaś chłodnica z allegro - co polecacie ?? aby było tanio ;) ~70 zl Jakiś ~1 L plastikowy pojemnik 20 zl Jaki kabel konkretnie polecacie ?? może Eheim ? Docelowo chce chłodzić proca barton 2500@3200, kiedyś może podłącze do tego jakieś 64 bity ;) no i grafike, chyba GF6600GT, ale to z czasem bo jeszcze karty nie mam :) Może macie jakieś obiekcje ?? coś polecacie może z własnych dośwadczeń ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 wiesz ile tego typu postow juz bylo? :) weze mozesz wziac dowolne a za 70 zl to Ci moge oddac mojego opla rekorda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 www.bloki.pl ja mam z tamtad spider extreme na cpu proxime na grafe blue star chłodniczke pampke aquarius i wszytko furga fajnie tem w stresie nie wchodzi powyzej 44C przy zamknietej budzie a kompa nie slychac bo chlodnica puszczona na 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Jezeli chcesz kupić już wyczyszczoną nagrzewnice to licz się z kosztami... Lepiej jakbyś znalazł jakiegoś fiata czy łade na szrocie i sam wyczyścił... A zaoszczędzony pieniądze dołożyc do lepszego bloku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Po pierwsze jeszcze pytanie ;) jak wogóle by było z głośnością takiego zestawu ?? na te samochodowe nagrzewnice trzeba jeszcze wiatraki kłaść ? wiesz ile tego typu postow juz bylo? Smile tak, ale każdy od czegoś zaczynał ;) nie chce kupić czegoś a potem żałować, wole się zapytać :> Lepiej jakbyś znalazł jakiegoś fiata czy łade na szrocie i sam wyczyścił...A zaoszczędzony pieniądze dołożyc do lepszego bloku... Lepszy blok nie jest mi potrzebny, mój bartek i tak się nie kręci więcej jak na 360 FSB (380 niestabilne, niestety) i starcza mu zwykły wiatrak, chodzi mi raczej o wyciszenie kompa do maksimum :) btw: szczerze to na mechanice samochodowej wogóle się nie znam ;) i nie wiedział bym pewnie nawet co wymontować :D i jak wyczyścić, wole jakiegoś gotowca kupić, szkoda że gotowe są tak niebotycznie drogie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Lepszy blok nie jest mi potrzebny, mój bartek i tak się nie kręci więcej jak na 360 FSB (380 niestabilne, niestety) i starcza mu zwykły wiatrak, chodzi mi raczej o wyciszenie kompa do maksimum :)chciales napisac fsb180 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 log_out - odsyłam cię do topiców przyklejonych u góry, tam takie rzeczy są dokładnie opisane, mozesz także przeczytać co drugi topic w tym dziale, bo niestety właśnie prawie co drugi jest zakładany przez jakiegoś leniwego lamera, który idzie na łatwiznę , bo nie chce mu się wykonać tej ciężkiej czynności jaką jest 'czytanie' piszesz, że nie chcesz żałować - więc wolisz żerować na doświadczeniu innych? :/ sam też powinieneś wyjść z jakąś inicjatywą - na tym się opiera te forum powodzenia w konstruowaniu WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Tak, skoro chcesz wiedzieć to nie robie pieniędzy i skoro mam raz na rok możliwość wydać te 500 zł na kompa, to wole zrobić to z głową i poradzić się innych, już nie raz kupiłem coś pochopnie i potem żałowałem, zresztą skoro chcesz wiedzieć to zanim tu napisałem to przeczytałem troche forum i kilka artykułów. Ok wiem już mniej więcej co kupić, tylko nie moge się zdecydować na pompke, Hydor Seltz L-20 II czy eheima 1000, widziałem o nich różne opinie : która według was będzie cichsza ? bo raczej obie udźwigną 2 bloczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 czy ty nie rozumiesz, ze na pytania które zadajesz znajdziesz odpowiedzi ?! tylko trzeba poszukać ! ! ! topiców o takich właśnie listach zakupów jest setki! a ty zakładasz kolejny, po co? NAJPIERW CZYTAĆ - PÓŹNIEJ PYTAĆ ! ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 No to w którym niby wątku jest napisane która pomka jest cichsza, bo ja jakoś nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 wstukaj w szukajce byle jaki model pompki ktora Cie interesuje a gwarantuje ze wynikow bedzie az nadto! A dlaczego bedzie ich az tak duzo ze ciezko bedzie przez nie przebrnac? Poniewaz ludzie tacy jak Ty co chwile po raz n-ty zakladaja identyczny topik i pytaja o to samo... Za dawnych czasow netykiety byl zwyczaj ze gdy sie czlowiek zapisal na liste dyskusyjna/forum to przez pierwszy miesiac/dwa siedzial cicho i czytal co mu w rece wpadlo... Odzywac zaczynal sie po tym czasie, gdy juz zdobyl elementarna wiedze czytajac to co ludzie juz do siebie pisali... Moja rada dla Ciebie: przegladnij pierwsze 5 stron najnowszych topikow + szukaj szukajka kazdej czesci nad ktora sie zastanawiasz. Ja tak zlozylem cale WC i nikogo nie musialem pytac o zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
log_out Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zauważ ile mi napisałeś, dobre kilkanaści linijek tekstu a odpowiedź pewnie by się zmieściła w 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 A moglby nawet napisac 100 linijek, byle Ci nie podac odp! Czlowieku poszukaj! To naprawde nie takie trudne. Moze jeszcze zmontowac to WC za Ciebie, podkrecic kompa, wyciszyc i niewiadomo co jeszcze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 A moglby nawet napisac 100 linijek, byle Ci nie podac odp! Czlowieku poszukaj! To naprawde nie takie trudne. Moze jeszcze zmontowac to WC za Ciebie, podkrecic kompa, wyciszyc i niewiadomo co jeszcze......no jak to co? a porzadek z kablami :?: :> PS: masz tu linka w ktorym jest opisane wszystko: Wejdz tu! PS2: HYDOR ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 log_out mam tanio bloczek wal na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...