jonzi Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Abit NF7: 1 VCC 2 VCC 3 Negative Data channel 0 4 Negative Data channel 1 5 Positive Data channel 0 6 Positive Data channel 1 7 Ground 8 Ground Buda Ground (1) Ground (2) + D (1) - D (1) + D (2) - D (2) +5V (1) +5V (2) Nie za bardzo wiem które do którego. Oczywiście Ground do Ground, +5V do VCC, ale nie chciałbym się pomylić z data channelami. Może ktoś mi szybciutko napisać? tak dla pewności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 +D=Positive -D=Negative VCC=+5V Ground=ground.Musisz tylko zachować "kanałowość" , t.z jeden kanał to jedno gniazdo a drugi kanał to drugie gniazdo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Abit NF7: 1 VCC (...) +5V (2) Nie za bardzo wiem które do którego. Oczywiście Ground do Ground, +5V do VCC, ale nie chciałbym się pomylić z data channelami. Może ktoś mi szybciutko napisać? tak dla pewności... ja napisze bardziej "łopatologicznie" :) 1 VCC :arrow: +5V (1) 2 VCC :arrow: +5V (2) 3 Negative Data channel 0 :arrow: - D (1) 4 Negative Data channel 1 :arrow: - D (2) 5 Positive Data channel 0 :arrow: + D (1) 6 Positive Data channel 1 :arrow: + D (2) 7 Ground :arrow: Ground (1) 8 Ground :arrow: Ground (2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Dzięki dzięki, tak właśnie podłączyłem, ale im więcej postów tym większe przekonanie:). Narobiłem szumu bo kiedyś gdzieś wyczytałem, że złe podłączenie USB 'can damage your hardware' a pierwszy raz sie spotkałem z czymś takim, zawsze była 'cała' wtyczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...