tony_tsd Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 witam mam problem z tym Abitem (NF7-S2G) mój problem polega na tym ze nigdzie nie moge znaleść gdzie sie zmienia mnożnik sprawdziłem cały bios i nie ma tego a w instrukcji nie ma równiesz nic na temat zworek do zmiany mnożnika czy ktos ma jakis pomysł jak zmienic ten mnożnik?? mam procesor barton 2500 mobile i jak ustawie FSB na 100 to mi wykrywa 600MHz no i tak dalej doszedłem aż do FSB 235 procek miał częstotliwość 1410MHz wiec mnożnik jest 6 i nie zmienia sie nawet jak zmienie tam funkcje z optimal na aggressive na turbo lub na expert to i tak nic sie nie zmienia wie ktos o co w tym chodzi?? z góry dzięki za odp pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 bo sie nie da zmienic .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zostaje drutmod... albo kupienie "pełnego" Abita :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tsd Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 no to w taki bądź razie jak ustawic na jakąś normalną częstotliwość mój procesor?? a jeżeli chodzi o tego drutmoda to masz jakiegos linka jak to zrobic i czy tym mozna tez mnożniki zmienić?? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 skoro masz mobile'a to moze jakis programik do zmiany mnoznika w windowsie? tylko niewiem co na to plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 tylko drutmod bo na nforce zmiana mnoznika pod winda jest niemozliwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 moze sie zamienisz na odblokowane thortona z podpisu :?: ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tsd Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 http://ocinside.de/html/workshop/pinmod/am...d_pinmod_d.html a co powienie o tym linku, czy to bedzie działało ?? bo kumpel mój właśnie z pomocą tej strony zdrutował proca i u niego chodzi wiec chyba u mnie tez powinno działac bo ja ogólnie chce wykręcić cos koło 2800-2999MHz jak tylko wode dokończe a tu takie zaskoczenie ze tu mnożnika nie mozna zmienic ale ja i tak go podkręce choćby lutownicą albo nie wiem czym :lol: tylko jeszcze bede musiał peltiera założyć a to będzie większa zabawa, a wszystko jest zależne czy te druciki zmienią mnoznik czy nie a jak tak to będę mógł sie bawić :D tylko musze jeszcze wode dokończyć i styka jak byście cos wiedzieli co by mi mogło pomóc w jakis sposób bym był bardzo wdzięczny pozdrawiam (jeszcze troche i w podpisie zamiesze mojego kompa ale to do tego jeszcze troche :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 (...)co by mi mogło pomóc w jakis sposób(...) (...)kupienie "pełnego" Abita :D Od tego bym zaczął :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tsd Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 w tym zabawa ze nie widziałem zeby ktos cos wyciągał dobrego na tej płycie i w tym cała zabawa ;-] taka płyta za 300zł a ja chce z niej wycisną tyle ile sie da :D tylko opinie na temat tego linka http://ocinside.de/html/workshop/pinmod/am...d_pinmod_d.html by mógł ktos napisac czy to napewno działa i czy po tym nie bede miał proca do wymiany albo płyty bo płyta to tam ciul ale proca mam z dobre serii wiec musi cos dac sie wycisnąć :D (jak zdejme proca zeby pierwsze druciki włożyć to wkleje wszystkie oznaczenia) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 w tym zabawa ze nie widziałem zeby ktos cos wyciągał dobrego na tej płycie i w tym cała zabawa ;-] taka płyta za 300zł a ja chce z niej wycisną tyle ile sie da :D tylko opinie na temat tego linka http://ocinside.de/html/workshop/pinmod/am...d_pinmod_d.html by mógł ktos napisac czy to napewno działa i czy po tym nie bede miał proca do wymiany albo płyty bo płyta to tam ciul ale proca mam z dobre serii wiec musi cos dac sie wycisnąć :D (jak zdejme proca zeby pierwsze druciki włożyć to wkleje wszystkie oznaczenia) pozdrawiam Z tym, że pełny NF7 kosztuje mniej od tego Twojego wynalazku. Jakieś 270 zł wersja podstawowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Tak... ten pin mod działa... tak samo był gdzieś bardzo fajny programik mechlina i daarka... Jednyne wyjście to drutowanie za każdym razem gdy chcesz zmienić mnożnik... skąj ja to znam :D Sam miałem msi i musiałem zmieniać druty po 2-3 razy dziennie :D No albo NF7 kupić :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tsd Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 no to pobawie sie drucikami :D dzieki za inf pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tsd Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 drut mod działa teraz tylko dokończyć WC i zabawa bedzie jeszcze lepsze :D pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...