terro Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Proszę poradźcie który kupić lepiej z tych dwóch zasilaczy i nie proponujcie mi innych bo nie mam więcej kasy!!! Chieftec (ATX-1136H) 360W http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11083 Modecom ATX-350GTF (PFC) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Będę miał bartona 2500+ 256mb ddr dysk WD 80gb i radeon 9600 lub 9800. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Wybor jest trudny, ale chyba bym bral Chieftec (ATX-1136H) 360W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 mam modecoma 350gtf, napięcia trzyma dobrze ale ten chałas na standardowym coolerze to tragedia :cry: jeżeli zalerzy ci na ciszy to odradzam no chyba że wymienisz wentyl tak jak ja i nastąpi cisza :D :D co do chefa to się niewypowiem ,niewiem jak pracyje i jak u niego napięcia ale niebedzie pewnie źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 ani jeden ani drugi !!!! jak już Chiefteca chcesz brać to TYLKO I WYŁĄCZNIE wersję 350W (-101L !!! Chieftec 360W drobiony jest przez Sirtec'a a 350W przez Deltę, która wykonuje rewelacyjne zasilacze krótko mówiąć na wersji 350W wyciągniesz więcej niż na tej ciach!ianej 360W :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terro Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 No ej myslałem ze więcej ludzi się wypowie a tu takie rozczarowanie 8O :? :roll: cholera no chieftec'ki sie skonczyly zostaly modecomy sam nie wiem co wybrac cholera no moze zaczekac na chieftec'ki :roll: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 modecom ten chief to gowno a ten chief co mowi sailence mam podobna budowe co ten modec wiec nie wiem czemu mowi zebys go nie kupowal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Przed zakupem tez troche czytalem o zasilaczach i tobie tez proponuje przeczytac tutaj -->http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=93885, bo temat byl poruszany juz tyle razy ze napewno znajdziesz odpowiedz na pytanie. Od siebie dodam jednak że :) : Niewiem czemu chief mial byc byc zly. Ja mam ten zasilacz i konfig jak w podpisie i do tego jeszcze DVD, CD-RW Sb Live!, Tuner cyfrowy, 3 dodatkowe wentylatory, skaner A3 chodzi z tej zasilki bo oryginalny mi padl. Zasilacz bardzo ladnie trzyma napiecia pod max obciazeniem mozliwym na moim kompie (mierzone miernikiem). Jest bardzo cichy w normalnej pracy, niestety wadą jest to że posiada dosc maly radiator ktory dosc szybko sie nagrzewa jesli dostenie troche w d... i zaraz wiatraki (ma ich 2) sie rozpedzaja i robia troche wiecej halasu ale tez nie az tak duzo zeby bylo to nieznosne. Pozdrawiam PS Jezeli masz zamiar kupic 9600 to lepiej wez 9550 i podkrec, zawsze pare zloty w kieszeni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 mam tego chiefteca ze sprzetem z podpisu... nieraz troche wiecej podlaczone... zasilacz nie sprawia problemow i jest w miare cichy. sam zasilacz jest ladnie wykonany, ma sporo molexow + 2x zasilanie sata, kable do molexow sa dosyc dlugie... wystarczajace zeby bez problemow podlaczyc urzadzenie w midi tower polozone na dnie obudowy. zauwazylem tez, ze dzieki drugiemu wentylkowi (ten wew) spadla nieco temp. procesora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...