Dalik Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Mam neo które wpada do komputera 1 nie ma połaczenia i musze je ponownie konfigurawać :( Nie wiem czy to ma coś wspólnego w Windows'em. W komputerze 1 mam WinXP+SP2 (english version) Proszę o pomoc :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 1. podaj wyniki z obu komputerow polecenie ipconfig /all (start>uruchom>"cmd" i tu wpisz to polecenie potem skopiuj zawartość) 2. podaj wyniki z obu komputerow w chwili gdy masz "awarie" czyli kmputer2 nie ma sieci 3. sprawdz czy jak w komputerze2 nie ma "sieci" i zrobisz mu restart polączenia (p.kilk na polaczeniu i restart) to czy wszystko się "naprawi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalik Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jeszcze tego do konca nie sprawdzilem , ale wydaje mi sie ze problem moze byc tutaj: Gdy wpisuje "ipconfig /all" to sa podane parametry i na samy m dole w POLACZENIU LOKALNYM (czyli karcie sieciowej do ktorej jest podlaczone neo)jest cos takiego : (18:45 w tym momencie byla siec) Lease Obtained 16 grudnia 2004 17:53:57 Lease Expires 16 grudnia 2004 19:53:57 czyli wychodzi na to ,ze udostepnianie trwa przez 2 godziny :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 to co wypisałeś to czas na jaki dostajesz ip od dhcp.. w dhcp prawdopodobnie jest problem... komputer który udostępnia połączenie przyznaje temu drugiemu nr ip ale jeżeli komputer1 jest wyłączony to komputer2 prawdopodobnie przypisuje sobie błędne ustawienia. Jeżeli to co pisze jest przyczyną to sprawę rozwiąże przypisanie na stałe komputerowi2 ustawień (nr ip, bramka, dns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalik Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 jeszcze tego nie zrobilem ale dziekuje bardzo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...