Halfi Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam, mam za zadanie udostepnienie neta do 4 komputerow.... w dosc nietypowy sposob. 3 pc + laptop .... z pc nie bedzie problemu, kabelki i wio ... problem stwarza laptop poniewaz ma miec dostep do internetu przez wifi wymyslilem takie cos, ale nie wiem czy to wogole bedzie dzialalo wiec dlatego pytam was ... ISP -> modem -> router z switch -> access point -> kompy z kartami wi-fi ................................pc.............................................. .....laptop router to planet bm-500 - wybor padl na niego poniewaz ma podzial pasma http://www.uno.pl/t_210/bm-500/ AP - WAP4000 http://www.uno.pl/t_312/wap4000/ edit zna ktos ruter z wbudowanym AP z podziałem pasma ?? czy takie cos wogole zadziala ? czy wszystkie 4 kompy beda widoczne w otoczeniu sieciowym, czy pc beda widzialy laptopa ? i odwrotnie prosze o uwagi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 nikt nie pomoże /? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 czy takie cos wogole zadziala ? czy wszystkie 4 kompy beda widoczne w otoczeniu sieciowym, czy pc beda widzialy laptopa ? i odwrotnie prosze o uwagi....tak, da sie tak skonfigurować aby wyszystko sie nawzajem widziało. Zajrzyj do faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 dzieki za uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 zadziala napenwo - kwestai ustawienia tylko - poprostu musialbys miec z routera +switch kabelki do wszystkich kompow + do wifi - a do wifi musialaby sie zglaszac sieciowka wifi z laptopa z kolejnym adresem ip ... wszystko powinno pomykac - jak znajde ap z routerem z podzialem pasma to dam cynka bo dzis juz jest pozno ;) niechce mi sie szukac - c ya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 wlasnie szukam takie wynalazku ale cos nie widze ... jezeli kiedys widziales takie cos to prosze o linka z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...