Husja Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 podczas wlaczania zatrzymuje sie na "kernel panic no init founf try passing init= option (costam) kernel" co sie stalo z moim pingwinkiem? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Ty tez popracuj nad ortografia i gramatyka. Twoje pozostale posty to jedna wielka masa bledow ;-) Co do kernel panic, to opisz, co ostatnio zmienialas w systemie. Moze jadro zmienialas, i jakiejs opcji wkompilowanej brakuje, moze cos z partycjami sie zmienilo, moze cos skasowalas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husja Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 mialam dogrywane jadro 2.4x i neostrade, ale po restarcie wszystko dzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Hmm... To, ze po restarcie dzialalo nie znaczy, ze komp zostal odpalony z nowym jadrem. Napisz cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ja też mam to "kernel panic" zaraz po instalacji systemu (wgrałem wszystkie funkcje serwerowe). Wolę się łudzić, ze to przez MDK10.1 community Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husja Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zainstalowalam neostrade i kernera 2.4x nic wiecej troche kombinowalam przy sieci, co zrobic by reanimowac system? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Jeszcze raz przyłączam się do prośby o pomoc. Upgrate'owałem kernela do 2.6, ale nie skończyłem (błędy przy kompilacj, nic w lilo nie zmieniałem). System przestał się uruchamiać, wyświetla "kernel panic no init founf try passing init= option (costam) kernel". Co robić by reanimować, bo reinstalacja n-ty raz dziennie już mnie nie kręci... :/ Czy to możliwe, że błędy pojawiły się z powodu zainstalowanego LSB? W trakcie instalacji system uprzedzał, że z powodu instalacji tego pakietu, zainstalowany będzie kernel 2.4, a nie 2.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 wywalcie mandrake... ;) same z nim problemy jak widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Problem w przytlaczajacej wiekszosci przypadkow znajduje sie pomiedzy klawiatura a fotelem ;-) Jak sie nie uruchamia, to trzeba uruchomic ze starego jadra. Bootujemy system z plytki w trybie rescue. Montujemy partycje / i robimy chroot na nia. nastepnie uaktualniemy bootmanagera (lilo czy grub lub inne), aby startowal sie ze starego jadra. Pozniej restart i po wszystkim. Mozna sie zabrac wtedy za analize problemu wlasciwego ;-). Zaraz padna pytania typu: a jak chroot, a jak konfigurowac lilo i tak dalej. Ludzie, poczytajcie troche i pobawcie sie sami. Jak zaczynalem, to nie mialem gdzie napisac i musialem sam dojsc do tego, co jest nie tak. Dzieki temu teraz wiem troszke, na tyle duzo, ze potrafie sobie poradzic w przypadku problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...