Skocz do zawartości
kilobajt

Jakich używacie płytek do nagrywania?

Rekomendowane odpowiedzi

Tego tematu nie zauwazylem wczesniej.

No wiec u mnie to kiedys bylo tak ze wazne rzeczy na werbatimki a takie tam bzdety na platiniumach albo cos podobrego.

Od pewnego czasu uzywam plytek (pewnie niektorzy nie uwierza) FUJIFILM :) i jak narazie z zadna nie mialem problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupię Verbatimki ponieważ:

- to dobre płytki :D

- moja wieża ma problemy z czytaniem CD-R (swoje lata ona już ma), a Verbatimy na niej chodzą bez problemów

Powtórka pytania - czy Verbatimy wystepują w opakowaniu Slim czy tylko normalnym??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja generalnie preferuje platinum , krotko: dobre i tanie, wypalilem juz jakies ~5000 i b.malutko sie zrabalo i to glownie z mojej winy :)

Powtórka pytania - czy Verbatimy wystepują w opakowaniu Slim czy tylko normalnym??

sa verbatimy slimy , widzialem nawet kolorowe :)

http://www.ramservice.pl/html/plyty_cd-cennik.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam w płytkach nie przebieram, kupuje najtańsze z możliwych ... mam płytki LG, Platinum, Dysan, Akoss, Smart Buy, Emtec, Samsung, verbatim, TDK ... i wszystko gra mi na nich oki. Moja wieza ma juz troche lat (ok. 10, raczej wiecej niz mniej) i wszystko odtwarza, nawet music nagrany na CD-RW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- moja wieża ma problemy z czytaniem CD-R (swoje lata ona już ma), a Verbatimy na niej chodzą bez problemów

Ja też używam Verbatimów (jak nagrywam dla siebie, dla innych to wg.życzeń). Co do pytania, miałem wczoraj Verbatima w opakowaniu Slim. Pisało na nim, że 24speed, ale nagrywa z 40 bez błędów (TEAC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Verbatim.Tak np.Verbatim SuperAzo Slim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nagrywam coś ważnego to TYLKO Verbatim / TDK.

Natomiast gdy zrzucam filmy i inny chłam to używam cdr-ów za 1zł.

Używałem esperanz, akossów,mediatech-ów i mogę pochwalić

mediatech-y i zjechać akossy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku: to co akurat jest w hurtowni ;)

Idzie tego od cholery na backupy ktore maja przetrwac gora pol roku wiec Platinum, MediaStore i Esperanza. Generalnie nie sa najgorsze, tylko raz z Esperanza mialem w padke ze na szpindlu 2 byly do niczego. Chociaz pewnie z wyjaralka szajsunga albo innego uznanego producenta bylo by gorzej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem te slimy... Wieża odczytyje je :)

Heh. Kolorowe niekoniecznie muszą być :wink:

Dziś kupiłem jeszcze 10-pack na WGK za... 20zł (mimo, że kolorowe).

BTW - kupiłem jeszcze jakieś Titanum do 32x... Ktoś miał ? To nie dla mnie, a miały być jakieś najtańsze... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grooby po ile są te verbatimy w tym sklepiku na wge bo potrzebuje w slimach ale taniej niż po 1.60 bo po tyle to u mnie są w miescie a do wawy specjalnie po droższe płytki jechać nie będe...

aha mam pytanie czy ktoś nagrywał kiedyś na datexach i co to za płytki bo mam możliwości kupienia po 0.80 za sztuke :)

ja nagrywam verbatim w slimie, miech temu nagrywałem na memorexach i na esperanzach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wypaliłem ostatnio 20 płytek Platinum bez żadnych problemów

spaliłem 4 Esperanze na 4 jakie wypalałem :(

teraz mam jeszcze do wypalenia 20 princo i lecą bez problemu :)

nawet nie wiecie jak trudno wypalić 40 płytek na nagrywarce 8x :( poświęce na to chyba cały weekend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi