Skocz do zawartości
kilobajt

Jakich używacie płytek do nagrywania?

Rekomendowane odpowiedzi

BTW polecam wszystkim sprawdzic tez dokladnie Verbatimy - bo np na WGK mozna bylo kupic podrobki - juz na 1 rzut oka latwo poznac - na opakowaniu napisane Verbatim - DataLife

A nie chodzi tu przypadkiem o te wczesne Verbatimy z Cristalem? Te co były produkowane przez CMC? Jak zobaczyłem ATIP to mi zupełnie wiara w Verbatima minęła :(.

A swoją droga to radze uważać na Akossy 24 :-(. mi się trafiła seria z najprawdopodobniej błędną specyfikacją nośnika - płytki nagrywane wyżej niż x12 - 16 mają pełno błędów. Co ciekawe inne serie palę bez problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero zaczynam "przygode" z nagrywaniem :wink: bo od niedawna mam nagrywarke.

Uzywam Verbatimki (Metal AZO),

Platinium, hmmm super jak za ta cene, nawet na Audio :) .

AKKOS, te plytki jak nagram audio wierza nie czyta, tylko discman wiec dla mnie shit :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie chodzi tu przypadkiem o te wczesne Verbatimy z Cristalem? Te co były produkowane przez CMC? Jak zobaczyłem ATIP to mi zupełnie wiara w Verbatima minęła :(.

raczej nie - bo mialy opakowanie od Data Life tyle ze bylo kilka drobnych roznic w porownaniu z oryginalem - teraz nie pamietam, ale jak wtedy porownywalem to dalo sie odroznic :!: :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepsze - TDK , VERBATIMY  :twisted: 

tańsze - PLATINUM , AKKOS , i cała reszta dziadostwa !!  :twisted:

Cos ci sie chyba pomieszalo z tym dziadostwem ja nagrywam bardzo duzo materialow reklamowych na tanich plytkach i nie mam problemow rowniez po kilku miesiacach. teraz plyty sa podobnej jakosci (oczywiscie tansze) wazna jest tylko nagrywarka:)

Z tanszych niezle sa np. Princo i nosniki wyprodukowane przez PRODISC (dostepne pod wieloma markami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja uzywam:

a co do Esperanza itp tandeta)

:!:

Prodisc wcale nie jest tandeta jest jednym z najwiekszych producento nosnikow. Prawie kazda nagrywarka ma go w swojej liscie rekomendowanych nosnikow, nie moja wina ze kupujesz najtanszy chlam ktory nie spelnial norm jakosci z kosztuje 80gr:)

zobacz sobie np. na www.cdrinfo.pl i wpisz w wyszukiwarce prodisc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prodisc wcale nie jest tandeta jest jednym z najwiekszych producento nosnikow ...

po 1 - :x wez mnie nie wkur :roll: aj - bo napisalem jakich plytek uzywam - "Esperanzy" i innego SHITu (m.in. wyprodukowanego przez Prodisc) unikam jak ognia :!:

po 2 - nie musze wchodzic na cdrinfo.pl - bo opieram sie na wlasnym doswiadczeniu

po 3 - wszedlem i wpisalem Prodisc i co mi wyplulo, same chu :roll: we plytki - AKoss, LG itp

po 4 - mam w tej chwili zly humor i jak mowie nie wkur :roll: aj mnie bo powiem Ci cos przykrego i po co :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prodisc wcale nie jest tandeta jest jednym z najwiekszych producento nosnikow ...

po 1 - :x wez mnie nie wkur :roll: aj - bo napisalem jakich plytek uzywam - "Esperanzy" i innego SHITu (m.in. wyprodukowanego przez Prodisc) unikam jak ognia :!:

po 2 - nie musze wchodzic na cdrinfo.pl - bo opieram sie na wlasnym doswiadczeniu

po 3 - wszedlem i wpisalem Prodisc i co mi wyplulo, same chu :roll: we plytki - AKoss, LG itp

po 4 - mam w tej chwili zly humor i jak mowie nie wkur :roll: aj mnie bo powiem Ci cos przykrego i po co :!:

Wiesz co mnie obchodzi twoj chumor, jak masz problem to zachowaj go sobie do domu , a nie wyzywaj sie na mnie :evil:

Po drugie juz ci pisalem ja nagrywam na prodiscu okolo 500 plyt tygodniowo,

(reklamownki cenniki) i wszystko jest ok i na pewno to nie ta sama jakosc co tdk verbatim ale to tych zastosowan nadaja sie doskonale, poztym co masz do LG?? Czy dla cciebie wszystko co ci sie z jakis wzgledow nie podoba jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYLKO verbtim

kiedys tylko basf/emtec te z matowa powloka niebieskawe co niby byly x4 a palilem spokojnie razy 12 a kumple nawet x16

niestety teraz juz ich nie ma sa tylko te badziewia bez powloki z wierzchu :/

Uznaje zasade ze 50 gr na plycie mnie nie zbawi a za to moje dane za 5 lat bede mogl naal odczytc

(poszukajcie na forum cdrinfo posta o znikjcych danych z platinium i innych tanich wynalazkoof)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co mnie obchodzi twoj chumor, jak masz problem to zachowaj go sobie do domu , a nie wyzywaj sie na mnie :evil: 

Po drugie juz ci pisalem ja nagrywam na prodiscu okolo 500 plyt tygodniowo,

(reklamownki cenniki) i wszystko jest ok i na pewno to nie ta sama jakosc co tdk verbatim ale to tych zastosowan nadaja sie doskonale, poztym co masz do LG?? Czy dla cciebie wszystko co ci sie z jakis wzgledow nie podoba jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe??

po 1 - nic Ciebie nie musi obchodzic - ostrzeglem ze moge nabluzgac i tyle - i sie na Tobie nie wyzywam (dopiero moge) - wnerwiles mnie bo pisales ze uzywam plyt ktorych akurat nie uzywam, itd

po 2 - moze bys nie przeklinal "doslownie" :!:

po 3 - uzywaj zwrotow grzecznosciowych :!:

po 4 - reklamowki i cenniki to Sobie mozesz nagrywac na wynalazkach, ale jak chcesz miec bezpieczne dane to odradzam (zreszta co mnie to obchodzi jak Tobie nie bedzie plytka chodzic za rok lub wczesniej)

po 5 - nie chce mi sie przerzucac liczbami kto wiecej nagrywa - powiem tylko na kilku moich znajomych ktorzy nagrywaja wieksze ilosci CDR tylko 1 nie narzeka na ten SHIT od Prodisc'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tanich płytek zdecydowanie Platinum x32 i x40. Do 32X bez problemu (ani jednej spalonej na jakieś 200 płyt). Acosy wyrabiają gdzieś tak do x16 przy x24 na 15 nagranych 7 z błędami. Inna sprawa że nie każda nagrywarka lubi wszystkie płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nagrywam na Mintach, LG, Akkosach, DataTrackach i innych tego typu wynalazkach ;) Jak dotad specjalnie nie narzekam na plyty - moj glowny powod do narzekania to raczej buffer underrun :(

Aha, kupilem sobie niedawno 2 plytki RW x4-10, jedna DataTrack a druga EMTC. Z DataTrackiem mniej klopotow - nie wiem czy to wina plyty czy nagrywarki :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 1 - nic Ciebie nie musi obchodzic - ostrzeglem ze moge nabluzgac i tyle - i sie na Tobie nie wyzywam (dopiero moge) - wnerwiles mnie bo pisales ze uzywam plyt ktorych akurat nie uzywam, itd

po 4 - reklamowki i cenniki to Sobie mozesz nagrywac na wynalazkach, ale jak chcesz miec bezpieczne dane to odradzam (zreszta co mnie to obchodzi jak Tobie nie bedzie plytka chodzic za rok lub wczesniej)

po 5 - nie chce mi sie przerzucac liczbami kto wiecej nagrywa - powiem tylko na kilku moich znajomych ktorzy nagrywaja wieksze ilosci CDR tylko 1 nie narzeka na ten SHIT od Prodisc'a

Ok koncze ta dyskusje bo jest bezcelowa

Bluzgac potrafi kazdy a szczegolnie ten ktory ma najmniej do powiedzenia:)

Czytaj prosze dokladnie to co napisalem, nie twierdze ze na nich wypalasz, pisalem o tanich plytki na korych ja wypalam cenniki materialy reklamowe itp. i nie maja one zbyt dlugiego zycia. Do danych wartosciowych to Verbatim TDK:) chociaz chodza bez problemu po roku. Co do ilosci nagrywanych plyt to nagrywam tyle ile jest mi potrzebne i powolywanie jakis autorytetow ktore nagrywaja iles tam plyt nie ma sensu, mi sie te plyty dobrze nagrywaja:)

Byc moze problem z tymi plytami jest w tym ze aby zaoszczedzic (moze kopiuja piraty???) znajomi kupują odrzuty z produkcji nie spelniajace norm. Ja z prodiscu chwale np. eproformance.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj prosze dokladnie to co napisalem, nie twierdze ze na nich wypalasz, pisalem o tanich plytki na korych ja wypalam cenniki materialy reklamowe itp. i nie maja one zbyt dlugiego zycia. Do danych wartosciowych to Verbatim TDK:) chociaz chodza bez problemu po roku. Co do ilosci nagrywanych plyt to nagrywam tyle ile jest mi potrzebne i powolywanie jakis autorytetow ktore nagrywaja iles tam plyt nie ma sensu, mi sie te plyty dobrze nagrywaja:)

Byc moze problem z tymi plytami jest w tym ze aby zaoszczedzic (moze kopiuja piraty???) znajomi kupują odrzuty z produkcji nie spelniajace norm. Ja z prodiscu chwale np. eproformance.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie - zwykłe Esperanza to bieda - tak samo jak platinium- po pól roku tam nic nie ma !! Ja teraz nagrywam na czarne Esperanze - i do tej pory zadna mi się nie zepsuła - może zrobię test na słońce - połóżcie np. Platiniuma na 10 min na słońcu - po takiej operacji nie chciał mi się nigdzie czytać - a próbowałem w kilku nagrywarkach. Czarne ponoć wytrzymalsze - ale jeszcze nie testowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi