fllanker Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 witam mam zainstalowane dwa programy USDM od epoxa i speed fan nie wiem dlaczego pokazuja calkiem inne napiecia a czasami takie same np czasem na usdm pokazuje 4,919 a na speed fanie np.4,89 - 4,86(a to jzu nie zaciekawie) nie wiem dlaczego wogole jakies to dziwne jest dawniej byly lepsze napiecia nie wiem czy wtyczka sie wyrobila (od zasialcza lbo na plycie) czy co? bo fakt ze czesto cos grzebie w kompie i jak czasem rusze kable od zasilania to zmieniaja sie wskazania. ale nei wiem czy to jakeis przeklamania czy co bios pokazuje raczej to co jest w speed fanie moze tez ktos ma podobnego kompa bo mzoe na tym epoxie co mam tak pokazuje smiesznie albo zasialcz oklapl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=tomi=- Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Podstawowa kwestia jest to ze uklady monitorujace na plycie nadaja sie jedynie do tego zeby stwierdzic czy napiecie jest czy tez go nie ma :D Sprawdz zwyklym miernikem cyfrowym napiecia najlepiej pod obciazeniem to bedziesz wiedzial co tez zasilacz reprezentuje soba w tej chwili :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUMA@71 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Sprawdz zwyklym miernikem cyfrowym napiecia najlepiej pod obciazeniem to bedziesz wiedzial co tez zasilacz reprezentuje soba w tej chwili :) Potwierdzam słowa przedmówcy. Tylko miernik prawdę ci powie. Posiadam inentyczny zasilacz jak ty i napięcia mierzone softem wyglądaja idealnie. Wg różnych programów waha się ono między 5 a 5,05 V. Dopiero miernik pokazał mi, że nie jest już tak kolorowo. Wg niego zakres napięć jest już ciut inny, tj. mieszczą się one w przedziale 5,20 a 5,25 V :evil: w zalężności od poziomu OC sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Sprawdz zwyklym miernikem cyfrowym napiecia najlepiej pod obciazeniem to bedziesz wiedzial co tez zasilacz reprezentuje soba w tej chwili :) Potwierdzam słowa przedmówcy. Tylko miernik prawdę ci powie. Posiadam inentyczny zasilacz jak ty i napięcia mierzone softem wyglądaja idealnie. Wg różnych programów waha się ono między 5 a 5,05 V. Dopiero miernik pokazał mi, że nie jest już tak kolorowo. Wg niego zakres napięć jest już ciut inny, tj. mieszczą się one w przedziale 5,20 a 5,25 V :evil: w zalężności od poziomu OC sprzętu. no w sumie ty nie masz zbytnio poradozernej konfiguracji ale fakt ze programy nie zawsze pokazuja prawde to inna sprawa ale dziwi mnei to ze w zaleznoci jak uloze kabel od zasilania zmieniaja sie one :/ i to sporo musial bym moaj zasilke gdzies obczaic bo mozliwe ze tak jak napisalem wynika to z tego ze u mnie jest wyrobiona smiszna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...