Skocz do zawartości
Hunter166

Słaby wynik w 3D Mark2001SE

Rekomendowane odpowiedzi

No do wyrzucenia nie, jak chcesz mozesz mi dac ;p. Ale napewno ci taka wcisneli w zestawie komputerowym w promocji, gdzie nie patrza na karte wogole albo w opisie nie bylo uwzglednione ze to 64bit i niezauwazyłeś, co cóż pech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Ja też mam FX 5200 128MB/64bity i na następującej konfiguracji:

- Athlon 2000+ (200*10)

- Epox 8RDA3

- 2x256 DualDDR TWINMOS

- FX5200 ustawiony na 300@400

w 3Dmark2001SE mam około 5000 punktów.

Moim zdaniem możesz trochę pokombinować ze sterownikami. Ale to chyba niedużo pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wina może tkwić w karcie sieciowej (jeśli takową posiadasz.... Z niewiadomych mi przyczyn komponent ów gdy jest obecny w kompie (lub jest włączony w Biosie w przypadku zintegrowanej), zaniża wydajność karty graficznej nawet o 30%, w moim przypadku o 20%. Miałem ten sam problem i odkryłem, że to właśnie zaniża wydajność VGA. Sprawdziłem to u kumpli, i u wszystkich tak było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie tej karty sieciowej to nie ma różnicy czy twoja karta jest 64bit czy 128bit. Jeśli w czasie instalacji windy miałeś ją włączoną to sprubój, ją wyłączyć przeinstalować system, i włączyć ją i zainstalować jej stery dopier gdy VGA będzie zainstalowana... Jeśli tak zrobisz to przekonasz się o czym mówię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi