Darks Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jak myślicie który system jest lepszy i pod jakimi względami ? Według mnie lepszy jest win 98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 hmm, przewaga 98 nad XP? Chyba tylko taka ze działa na zabytkowych komputerach typu 486/pentium z małą iloscią ramu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Moim zdaniem windows xp ma dużo zalet ale windows 98 przwyższa go bezpieczeństwem oraz stabilnością pracy systemu (przynajmniej ja tak uważam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 windows 98 + stabilnośc+ bezpieczenstwo :lol: :lol: nawet tego nie skomentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kysa Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 mylisz sie Darks ..chyba nie miałes nigdy XP ...ja miałem wszystkie prucz 95 i wiem jedno: najgorszy jest Millennium a XP-ka nie zamienie juz na żaden inny ( no moze jak wyjdzie longh :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 wybierz Gentoo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mam właśnie teraz XP ale nie jestem zbytnio zadowolony gdyż czesto mam problemy z wirusami chociaż mam dobrego antywirusa a w 98 tego nie było ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Moim zdaniem windows xp ma dużo zalet ale windows 98 przwyższa go bezpieczeństwem oraz stabilnością pracy systemu (przynajmniej ja tak uważam)czy ty przypadkiem nie startujesz do konkursu Topic roku ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Moim zdaniem windows xp ma dużo zalet ale windows 98 przwyższa go bezpieczeństwem oraz stabilnością pracy systemu (przynajmniej ja tak uważam)czy ty przypadkiem nie startujesz do konkursu Topic roku ? :? Dlaczego tak uważasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 BAN HIM ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtello Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Moim zdaniem windows xp ma dużo zalet ale windows 98 przwyższa go bezpieczeństwem oraz stabilnością pracy systemu (przynajmniej ja tak uważam)czy ty przypadkiem nie startujesz do konkursu Topic roku ? :? Co to za konkurs , brzmi milusińsko TOPIC ROCKU ( czy to jest TOPIC 8O ) Stary jeśli chodzi o system to XP jest lepszy . Wspólczesne aplikacje są robione pod XP , jesli chodzi o szczegóły musiał byś poczytać o systemach w necie . O podłączaniu hardware nawet nie wspominam . Z bezpieczeństwem jest róznie ale to wina bardziej eplorera niż XP . Zmień pzreglądarkę zainstaluj Spyware , firewala i po kłopocie ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Ja tam też sie przejechałem parę razy na XP, więc aktualnie teraz mam dwa systemy: :arrow: Windows 98 SE z zainstalowanym pakietem Service Pack 1.5 dla Windows98 SE PL - nie muli kompa wiec nadaje sie pod gry :arrow: Windows 2000 SP4 na którym najwięcej przesiaduję, stabilny i bezpieczny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Darks jesli masz maszyne klasy pentium 2 to oczywiscie 98 bedzie tutaj niezastapiony. Ale na sprzecie dnia dzisiejszego instalowanie 98 to troche glupie posuniecie. Przewag xp nad 98 nie bede tutaj pisal bo by forum sie zapchalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 tylko win. xp , no chyba że umiesz sobie dostosować win. 2003 serwer , ale tam na początku troszkę zabawy z konfiguracją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 windows xp bez wątpienia. mamy rok 2005 za pasem i nie widzę sensu instalowania wina 98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 winXP + sp2 + nLite i nie ma nic lebszego imo aby XP nadawał się do użytku trzeba go okroić nLitem świeżo zainstalowany system z nLitem zajmuje mi 600MB na HDD i 120MB w ramie (przy starcie). Więc ja polecam XP SP2 ale tylko z nLitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 U mnie 120MB ramu z sp2 zajmował bez nlite po instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kysa Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nie chce sie za bardzo wygłupic , ale co to to nLite? mam XP SP2 + AdAware + antywirus + internet security + pare innych potrzebnych programów i myślałem ze wystarczy .... ale teraz jestem zbity z tropu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nie chce sie za bardzo wygłupic , ale co to to nLite? mam XP SP2 + AdAware + antywirus + internet security + pare innych potrzebnych programów i myślałem ze wystarczy .... ale teraz jestem zbity z tropu :D NLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 mylisz sie Darks ..chyba nie miałes nigdy XP ...ja miałem wszystkie prucz 95 i wiem jedno: najgorszy jest Millennium a XP-ka nie zamienie juz na żaden inny ( no moze jak wyjdzie longh :D )A ja tam mialem ME i tez by stabilny. Moze nie tak jak XP, ale duzo bardziej od 98. Wytrzymal ponad rok na moim komputerze, wiec to cos juz znaczy. XP przezyl cos kolo 6 miesiecy ;) Gdybym teraz mial wybierac to oczywiscie zdecydowalbym sie na XP, z 2003 jest za duzo roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 A TU jest trochę więcej na temat nLite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kysa Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 dzięki za podpowiedz ...nie wiedziałem , ze jest coś tak świetnego ..juz wiem jak spędze weekand :lol: ..na zabawie z nLite...mam nadzieje ze sobie poradze jakos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Jak myślicie który system jest lepszy i pod jakimi względami ? Według mnie lepszy jest win 98 co to za pytanie? bylo to 500 mln razy walkowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Erinaceus Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ja tam moje 98se lubię. XP jakoś mi tak nie leży wole już Linux. 98 do gier Linux do netu i innych. Po za tym to win98 jest niejako nakładka na DOS więc nie mam problemu z programowaniem pod konsolą w C++. Pozdrowienia dla wszystkich którzy w dzisiejszych czasach używają jeszcze windy98. Polecam www.astonshell.com. Dzięki temu 98 wygląda jak modelka na wybiegu i zachowuje swą szybkość działania. BTW Robił ktoś test gier na różnych winadach ? Która wypada najlepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Kazdy system jest dobry .... To czy bedzie dzialal szybko i stabilnie to kwestia konfiguracji, jesli chodzi o zabezpieczenia to tez nie ma problemu - zawsze mozna wgrac jakas zapore ogniowa i problemu nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Kazdy uzywa tego systemu ktory jest mu w danej chwili bardziej poreczny. Kazdy ma swoje wady i zalety. Nikt nie jest doskonaly. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s182924 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 jesli mozna cos wtracic do tematu : to przejechalem sie na winXP pro-i NIE mowcie ze to dobry system-to naprawde stwierdzienie lamy - po prostu jest on stworzony pod masowy rynek - i tyle ma tez wad ( mase ;) ) bardzo obciaza proca , duzo zajmuje na HDD i duzo RAM`u zajmuje //nie mowie o Nlite-nie korzystalem z tego ja uzywam win2000 - i naprawde jest spora roznica vs XP - dziala szybciej,mniej zajmuje ramu i hdd. a co do gier -hmm moje subiektywne odczucia jak i wyniki 3dmark05 wskazaly ze gry directx chodza szybciej pod winXP ( 4400pkt vs 5176pkt ) . natomiast wg moich subiektywnych odczuc gry opengl ( Quake3 ) chodza sybciej pod win2000. wiec nie ma systemu idealnego - ale nie rozumiem ludzi ktorzy narzekaja na win98 oraz ME . mam to w firmie oba systemy i np. ME chodzi juz ponad 2,5roku BEZ reinstalki - po prostu jak sie giercuje,zapycha rejestr codekami,grami itp -- to wtedy to i owszem system zamula-ale to dotyczy przeciez wszystkich systemow. a co do XP - to poweidzcie mi - jaki to glupi system skoro zabrania mi skasowac plikow "systemowych" ( wirusy,trojany DLL ) ??? kto tu jest wkoncu administratorem ? ja czy system ? a win98 mozna bylo wyjsc sobie pod DOS`a ( moj ukochany piekny dosik ) - i kasowac do woli pliki systemowe . ale pod win98 nie dzialaja dema nvidii -- wiec mozna wnioskowac ,ze moze czesc geir nie dzialac lub nie bedzie dzialac juz w bliskiej przyszlosci ( nie wiem -- bo nie uzywam obecnie win98se niestety - starcza mi juz win2k + winXP + mandrake10 ) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 s182924, gdzie xp tego proca obciąza? JA nie wiem, ale u mnie i nie tylko sam system to 0-1% obcązenia CPU. Moze XP zajmuje troche ramu(nieco ponad 100 MB po instalacj), za to 98/Me wiekszej ilosci ramu nie potrafi obsłużyc. 1.5 GB systemu na HDD przy obecnych dyskach to jest duzo? Co do braku mozliwosci kasowania plików, to bez problemu da sie skasowac pliki w XP, i to nawet na kilka sposobów, ale "Administrator' chyba powinien o tym wiedziec. I jesli porównywać XP z 98 to mozna powiedziec ze XP to bardzo dobry system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zmień pzreglądarkę zainstaluj Spyware , firewala i po kłopocie ;) . no tak, super rada ;] wtedy bedzie faktycznie "po" klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mozna, a jaki sposób, będziesz miał trochę czasu na poszukaie sobie informacjiw inym miejscu niz to forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...