-Gucio- Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Witam .Planuje zakup dysku do 400 zł i kierując się różnymi recenzjami postanowiłem kupić Hitachi DeskStar 7K250 160 GB .Poszedłem do jednego ze sklepu aby zamowić ten dysk ale typ powiedział że szczerze mi odradza zakup takiego dysku ze względu na jego awaryjność . Co sądzicie o tym dysku ?? Naprawdę jest taki awaryjny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Nie wierz mu,to zly czlowiek byl ;) A tak powazniej-w przypadku kazdego dysku mozesz znalezc opinie, ze to toalny badziew i psuje sie po 5 godzinach. W koncu tyle sie tego produkuje, ze cos raz na jakis czas musi sie sypnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Hueh, od sprzedawców można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak chociażby faktu, iż wszystkie Celerony biją na łeb Bartony... Wracając do tematu - bzdura, to są jedne z mniej awaryjnych dysków. Bierz i się nie oglądaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Niestety większość niedoinformowanych sprzedawców nie poleci ci Hitachi/IBM - swoje opinie opierają na starej linii IBM-a i nieszczęsnej DTLA Made in Hungary. Ja sam miałem z kupnem tego dysku problemy - sprzedawcy twierdzili, że IBM-ów nie sprowadzają "bo są wadliwe" (:lol:) Zepewniam Cię, że czasy się zmieniły i Hitachi robi świetne dyski - bierz w ciemno i nie słuchaj głupot sprzedawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Hueh, od sprzedawców można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak chociażby faktu, iż wszystkie Celerony biją na łeb Bartony... Wracając do tematu - bzdura, to są jedne z mniej awaryjnych dysków. Bierz i się nie oglądaj :) Są jeszcze lepsi. W moim mieście sprzedawcca powiedział, że weszła nowa firma procesorów o nazwie "Sempron" i dlatego intel i amd będą musiały obniżyć ceny. A wiec trzeba poczekać. Słuchajmy sprzedawców daleko zajedziemy. Bardzo wiele pozytywnych opini maja te dyski PS Pozdro dla wszystkich sperzedawców znających się temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Hueh, od sprzedawców można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak chociażby faktu, iż wszystkie Celerony biją na łeb Bartony... Wracając do tematu - bzdura, to są jedne z mniej awaryjnych dysków. Bierz i się nie oglądaj :) a w czym niekręcony "barton" jest dobry? czasami jest nawet wolniejszy od thoroughreda zaś co do hitach9i to ja osobiscie mam i szczerze polecam. jesli jeszcze się wachasz to looknij tutaj: http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=102 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzwal Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Witam .Planuje zakup dysku do 400 zł i kierując się różnymi recenzjami postanowiłem kupić Hitachi DeskStar 7K250 160 GB .Poszedłem do jednego ze sklepu aby zamowić ten dysk ale typ powiedział że szczerze mi odradza zakup takiego dysku ze względu na jego awaryjność . Co sądzicie o tym dysku ?? Naprawdę jest taki awaryjny ??z opisu wynika ze masz WD, ....zmieniłes zdanie co do WD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Gucio- Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 z opisu wynika ze masz WD, ....zmieniłes zdanie co do WD Nie ,po prostu sprzedaje Barracude 80gb a WD będzie śmigał razem z Hitachi .Zawsze to więcej giga , no i obydwa 8MBcache :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Gucio- Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Dzięki za porady kupiłem już dysk i narazie sprawuje się świetnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Polecam Hitachi/IBM to nie jest to samo co wadliwa seria IBM-ów, które kochały nie wstawać :( Goście w sklepach próbują ci wcisnąć zazwyczaj (bez obrazy dla prawdziwych masterów/sprzedawców, którzy ci dobrze doradzą i znają się na rzeczy! ) leżaki na magazynach! Hitachi robi na prawdę dobre dyski i jak na razie spotkałem się z jedną awarią dysku firmy Hitachi/IBM, który został podlany razem z kwiatkami, oczywiście komp był włączony i poszło większość podzespołów, ale to chyba nie wpada pod klasyfikacje awaryjności ;) Dyski te są szybkie i pewne, POLECAM romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Slysze duzo dobrego o tych dyskach :D I wlasnie sam sie wybieram na zakupy i raczej na taki dysk padnie moj wybor :wink: A jak sie sprawuje to sie okaze :wink: pozdrawiam EDIT Niestety :( W moim wolnym miescie nie maja nic na stanie :roll: Nie ma nawet u dystrybutora podobno beda dopiero po swietach :roll: No i niestety na swieta jestem troche ograniczony...pojamnoscia :wink: Mam nadzieje ze po swietach cos juz dostana :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Słuchaj sprzedawców a daleko zajedziesz... Mam ten dysk od czterech miesięcy i nijak nie mogę o nim złego słowa powiedzieć, a miałem/sprawdzałem/montowałem setki HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ja bym wolal troche doplacic i miec 200 giga :) Moj typ padnie na Maxtor DiamondMax 10 200 GB (ATA/133, 8MB) 6B200P0 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Gucio- Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ja bym wolal troche doplacic i miec 200 giga :) Moj typ padnie na Maxtor DiamondMax 10 200 GB (ATA/133, 8MB) 6B200P0 :PTeż zastanawiałem się nad Maxtorem ale dwie sprawy mnie do nich zraziły : - mniałem już 2 maxtory i obydwa kończyły prędzej lub później w serwisie - kolega ma maxtora o którym piszesz i jak dla mnie jest ciut za głośny ,ja jestem zwolennikiem ciszy Po zakupie Hitachi przetestowałem go HDtachem i wyniki są bardzo podobne do maxtora jedynie Hitachi znacznie odbiega czasem dostępu oczywiście na kożyść tego dysku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir Jedi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Może jeden akurat był wadliwy ale to nie powód żeby go odradzać :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...