Freddie Chopin Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 co sadzicie o nowych abadonach lite w wersji 3? od wczoraj sa juz na MCSie AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Z tego co widać są bardzo wydajne za przystepną cenę. Sam bym zakupił ale nie odpowiadają mi kroćce pod katem (blok na NB ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 mam troszke inne zdanie na ten temat co do wydajności podstawa bloku ma 6mm natomiast spód bloku 3mm 8O. Czyli finy mają 3mm wysokości z powodu na spód który jest za gruby nie przewisuje w tym bloku powalającej wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Blok będzie napewno lepszy od poprzedniej wersji... Bardzo profesjonalne wykonanie (jak zawsze) No ale wszysto wyjdzie w testach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 ja uważam że będzie minimalnie gorszy od Abadona full :) przypomnijmy sobie: http://www.watercooling.com.pl/index.php?o...=1&limitstart=0 i cytat: "Różnica pomiędzy obiema konstrukcjami w warunkach testu (obciążenie 80W) zamykała się w granicy 4 stopni. W chłodzeniu standardowej karty graficznej różnice powinny być znacznie niższe." przypominam że grafy te bez dodatkowego zasilania pobierają max. 40W (czy 45W już dokładnie nie pamiętam) z tego trzeba odliczyć trochę (ok.15-20W dla pamięci na grafie), czyli na rdzeń zostaje dostarczane ok. 20-25W a wydzielane jest ok. 80% czyli 16-20W :) dlatego podejżewam że ten blok może stać się liderem cena/wydajnosć/jakość POzdr. PS. Kupować go już czy czekać na testy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 PS. Kupować go już czy czekać na testy ? no wlasnie, mam ten sam dylemat. Co prawda mam proxime, ktora czeka na reszte elementow do rev2, ale wyglad tego abadona jest powalajacy. Do tego takie same choinki jak sa dostepne za 20 pln leza obok proximy na moim biurku :) mialbym go za 69 zeta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 PS. Kupować go już czy czekać na testy ? Ty go już lepiej go kup... Bo następne miesiace bedziesz zakładał nowe topiqi w stylu ostatniego albo dopisywał sie do innych tematów... I co z tego wyjdzie... nic nie kupisz bo wyjdzie nowy blok... itp. itd. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 "] PS. Kupować go już czy czekać na testy ? no wlasnie, mam ten sam dylemat. Co prawda mam proxime, ktora czeka na reszte elementow do rev2, ale wyglad tego abadona jest powalajacy. Do tego takie same choinki jak sa dostepne za 20 pln leza obok proximy na moim biurku :) mialbym go za 69 zeta :D a można wiedzieć skąd i ile za nie dałeś? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 a można wiedzieć skąd i ile za nie dałeś? 16 pln na allegro jakis czas temu.Mialy byc do czego innego ale plan sie zmienil i leza bezczynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 możesz podać link do aukcji? albo podaj dział w którym je kupiłeś? (chłodzenie wodne?) bo nie widzę na allegro złączek kątowych :/ POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 No wiec co do abadonka to w poniedzialke/wtorek bede go mial i powiem jak sie ma do wersji full. A moze wysle go tez do Ituriela i powie jak sie ma do poprzedniego lite. Niezapominajcie przypadkiem tylko ze to blok na gpu!!!!!! Wiec tak naprawde wszystko poza wanienka z wypustkami jest juz przegieciem :)... Fakt ze gpu grzeje sie coraz mocniej ale jeszcze nie az tak :).. Wysokosc finow rzeczywiscie nie powalajaca ale to jest lite :) - w koncu nie moze Mate przeginac bo mu lite wyjdzie lepszy niz Full ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 to jak juz go przetestujesz to odezwij sie do nas cos i napisz... nie zapominaj tez, ze jest to blok na nb, ktory grzje sie chyba bardziej niz karta graf (i stale), choc i tak mniej niz proc ; ] AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 No wiec co do abadonka to w poniedzialke/wtorek bede go mial i powiem jak sie ma do wersji full. A moze wysle go tez do Ituriela i powie jak sie ma do poprzedniego lite. Niezapominajcie przypadkiem tylko ze to blok na gpu!!!!!! Wiec tak naprawde wszystko poza wanienka z wypustkami jest juz przegieciem :)... Fakt ze gpu grzeje sie coraz mocniej ale jeszcze nie az tak :).. Wysokosc finow rzeczywiscie nie powalajaca ale to jest lite :) - w koncu nie moze Mate przeginac bo mu lite wyjdzie lepszy niz Full ;) Pozdrawiam. na czym będziesz go testował ? jak go masz zamiar porównać do wersji full ? czy napewno będziesz go miał w poniedziałek/wtorek ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 możesz podać link do aukcji? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34828917 w tej chwili ich nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 YyyyYYy 8zl za sztuke??? Widze ze coraz wyzsza wsteczna paranoja w spoleczenstwie. Nie lepiej pojsc do hydraulicznego i zaplacic po 4zl od sztuki (bo po tyle sa).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 no właśnie tyle zapłaciłem 4zł/szt. ale mi chodziło o kątowe choinki 12 POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 ale mi chodziło o kątowe choinki 12 POzdr. Te naprawde ciężko dostać :? Jeśli ktoś ma namiary będe wdzięczny. PS wydaje mi się , że Mate (pozdrawiam) sam robi (albo zleca) te kątowe choinki ze złączek nyplowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Chyba Grzechu masz racje... Bo ja szukalem po hydraulicznych i po katalogach i nieistnieja :).... Az sie zapytam Matego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 To ja sprzedałem na allegro te choinki kątowe. Kumpel(już były) zlecił mi ich sprzedaż. Pochodziły one z nowego bloku Abadon GPU lite. Widac po nich było, że zostałby przerobione przez mate'a. Zapewne miały większą średnicę zewnętrzną, bo są ślady szlifowania, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Marcin ( 14:18 ) za zlaczek nyplowych Marcin ( 14:18 ) :) Slowem wszystko jasne :) - moze niech sie sam wypowie cos glebiej jezeli chce - bo chyba przyglada sie tej dyskusji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 to serdecznie pozdrawiamy z tego miejsca i czekamy na jakies testy... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 moim zdaniem jest swietny :] cena nie zabija "z miejsca" a wydajnosciowo na pewno bedzie lepszy niz wersja z gladkim zupelnie srodkiem... Z drugiej strony mysle sobie ze o ile to cacko poradzi sobie z palcem w nosie z NB czy SB to co do grzleczek GPU mam pewne watpliwosci ... tak czy siak jak powiedzialem na poczatku uwazam ze jest swietny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 jutro/pojutrze będzie u mnie :) narazie trafi na GF3Ti200 a jak będzie $$ to na cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 jutro/pojutrze będzie u mnie :) narazie trafi na GF3Ti200 a jak będzie $$ to na cos lepszego jak go już będziesz miał to napisz ile max podkręciłeś na standardowym wentylu (chyba że masz/miałeś jakiś blok wcześniej) a ile na lite v3 :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Hi all Wlasnie dotarla do mnie paczuszka z MCS a wniej miedzy innymi Abadonek Lite Wykonanie jak zwykle profesjonalne no wsumie maly minusik bo podstawa bloku nie ma polerki Jest jakby papierem sciernym pociagnieta Krocce kotowki nie zlote jak na zdjeciach w MCS a srebrne i matowe ale ogolnie spoko Mysle ze w swieta go zalorze (radek 9800pro) i jakies podam blizsze info o wydajnosci PS:BOje sie czy mi tego radka pociagnie ale ponoc powinien wsio wyjdzie w testach pozdro all wodnaikom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zalozylem :D wreszcie znów słysze zasilacz i dyski zaczne od minusów...blok niewypolerowany i kiepska zapinka tzn. musialem dopasowac srubki... narazie nic nie podkrecam, niech pochodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @ he_avy i cinos jak już założycie i poustawiacie all to napiszcie: - jaką macie kartę graficzną - taktowania domyślne - max. taktowania po podkręceniu na standardowym chłodzeniu - max. taktowania po podkręceniu na chłodzeniu wodnym Mam zamiar zamówić ten bloczek w niedzielę :) POzdr. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=103230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 prawde mowiac to nie chce mi sie juz bawic.... co mi da krecenie GF3Ti o pare MHz w gore... a karta moze pojsc sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Dzis dostalem i zalozylem, karta z podpisu, ale stala sie smutna rzecz bo moj His ma jakos dziwnie polozone otwory i blok nie przykrywa ok 2mm z jednej strony rdzenia :( dlatego postepy w oc nie sa porazajace, osiagnalem 330mhz na rdzeniu ze standardowych 250, czas na zmiane karty bo w rumuskim r9000 nawet otwory nie sa takie jak powinny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 @ astray u mnie to samo... ale to jest tylko przykrywka(cos a'la blaszka jak w CPU Intela) takze nie ma duzej roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...