Pichulec Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 pichu - " ....... 3.6GHz Prime stable bez podnoszenia napięcia - jestem w szoku ... " z tego co wiem to preszczoty maja dynamiczne napiecie :P same sobie pobieraja tyle ile potrzeubje ;-) a to taki szczegol :P Jakbys chciał wiedziec, logi z speedfana (ok 7h) mówia jednoznacznie - wahania vcore podczas testów były na granicy marginesu błedu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Hehe to ja mam nortwooda i mi napięcia skacza jak głupie :P jednym słowem prescot niema automatycznej regulacji napięć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomom Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam! jestem tutaj nowy. jakies tydzien temu kupilem procka Pentium IV 2,4 Ghz Prescott 1 mb cahe fsb 533 oraz plyta glowna MSI i865 Neo2-PFS Platinum Edition, 2x 256 DDR 400 Mhz Kingston, dysk 160 Gb Maxtor oraz starsza karta graficzna GeForce 2 MX 400 64 mb, Oczywiscie ten procek ma (SL7YP) ze steppingiem D0 wczoraj podjalem testu podkrecenia tego procka podkrecilem do 3,4 Ghz bo dalej obawiajac ze sie spali przerwalem to podkrecanie zreszta uzywalem opcji auto overclocking gdyz plyta glowna ta ma funkcje DOT (Dynamic Overclocking Technology) temperatura wachala w przedziale od 50 do ok 60 stopni. hmm moze uda mi sie wiecej podkrecic ale to wtedy zrobie jak zapewnie lepsze chlodzenie. pozdrawiam PS . zasilacz mam 400 Wat z funcja PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 jeżeli podkręcasz przez program msi - core center to przygotuj się w najbliższym czasie na spalenie dysku twardego :), ten program zwiększa szybkość magistrali PCI i AGP, nie blokuje ich, dlatego polecam podkręcanie przez bios :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@T!Z Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a mi na P4 Pesscot 3GHz skacze fsb jak głupie przy O/C, wiecie coś o takim czymś?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a ja mam problema :( krecilem Cel D 2,4 na 3,4 z pamieciami 512 DDR333 no name i 512DDR400 elixir i w obu przypadkach chodzilo... mialem ochote na 3,6Ghz wiec zmienilem pamieci na twinmos 512DDR 400 CL2,5 i PUPA!! ledwo co idzie na 3Ghz i to niestabilnie :( O CO CHODZI?? slyszalem ze twinmosy lubia sie gryzc z roznymi plytami,szczegolnie na chipach Intela ale jesli byloby tez tak w moim przypadku (Via 880) to czy nie powinno wogole nie chodzic?? jesli procek jes niepodkrecony to pamieci chodza bez problemu na 266, 333, 400Mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dniowiec Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jeżeli podkręcasz przez program msi - core center to przygotuj się w najbliższym czasie na spalenie dysku twardego :), ten program zwiększa szybkość magistrali PCI i AGP, nie blokuje ich, dlatego polecam podkręcanie przez bios :D Miałem ten program i działalo wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomom Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 jeżeli podkręcasz przez program msi - core center to przygotuj się w najbliższym czasie na spalenie dysku twardego :), ten program zwiększa szybkość magistrali PCI i AGP, nie blokuje ich, dlatego polecam podkręcanie przez bios :D Miałem ten program i działalo wszystko ok no ja tez i wszystko ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 a ja nie miałem dzwięku po podkręceniu do 3,2ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReanimaToR Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 a ja mam problema :( krecilem Cel D 2,4 na 3,4 z pamieciami 512 DDR333 no name i 512DDR400 elixir i w obu przypadkach chodzilo... mialem ochote na 3,6Ghz wiec zmienilem pamieci na twinmos 512DDR 400 CL2,5 i PUPA!! ledwo co idzie na 3Ghz i to niestabilnie :( O CO CHODZI?? slyszalem ze twinmosy lubia sie gryzc z roznymi plytami,szczegolnie na chipach Intela ale jesli byloby tez tak w moim przypadku (Via 880) to czy nie powinno wogole nie chodzic?? jesli procek jes niepodkrecony to pamieci chodza bez problemu na 266, 333, 400Mhz... sproboj zwiekszyc napiecie na memkach i obnizyc timigni, jezeli to nie pomoze zmien dzielnik na pamieci na 1:1 (w biosie moze moze byc to nazwane jako ddr 266) wtedy dopiero przy 3.6GHz bedziesz mial 400mhz na memkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 zwiekszalem napiecie - opcja HIGH lub NORMAL wiec dalem HIGH. timingi obnizalem ale jak dalem na 2 to nie startowal. dalem tez pamieci na 266 - tez nie wstawal (przy podkrecniu) przetrenowalem wszystkie mozliwe kombinacje i nic :( . jest jeszcze opcja w biosie FLEXIBILITY OPTION odnosnie ramu, przy tych mniej markowych pamieciach pomagalo a z twinmosem nawet nie startuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Sin Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Witam wszystkich Pichu - respect dla Ciebie - spoko proca masz!!! Jak widać ten stepping jest świetny (choć ponoć E0 jest jeszcze lepszy). Najważniejszy jest właśnie stepping i sama seria proca - trafiłes w dziesiątke z tym prescotem. Sam mam NW ,który jest ze steppingu C1 i co najlepsze w specyfikacji intela (na stronie intela) jest ten proc ale nie ma informacji ile ciepła wydziela. Nominalnie chodzi na 1.8ghz (FSB100) => na 2.4ghz (FSB133) bez zmiany napiecia spokojnie => 3ghz (FSB166) spokojnie BEZ zmiany napięcia (Volcano7+) => 3.6ghz (FSB200) na 1.75V prime full stable (WC) :-) Poważnie - Intel rządzi czego potwierdzeniem są proce z takich właśnie serii :)))))) Pozdro to all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 wow, ja swojego narazie walnoilem na 3.1, ale zaraz instalne pentagramka i moze wycisne wiecej z prescota, nawet nie wiedzialem ze tyle sie da ( 3.6 !!!!!!!!) :) cya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 no i walnolem na 3.6 :))) bez podnoszenia napiec fsb na 200 w iddlu mam 36 stopni, w stresie jeszcze nie mialem okazji sprawddzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 picus a jaka masz serie proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Prescotty 2.4 Roxxxują :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 A ja się podepnę pod temat, bo mam takie pytanko - czy ktoś próbował podkręcać te prescotty na chipsecie 845pe? Bo nie wiem czy nie sprawić sobie takiego prescotta, ale nie wiem czy mi się tak ładnie podkręci na moim mobo (gigabyte ga-8pe667)? bo może czas na zmianę mobo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 popatrzcie sobie na to http://seek.webpark.pl/C.jpg jakies dziwne sa tw wasze problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 jakies dziwne sa tw wasze problemy a że tak spytam jak tam temperaturka ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...