Skocz do zawartości
hotkey

Komp dla qmpla

Rekomendowane odpowiedzi

1) Żadnych kłutni mi tu!! Każdy ma rację, tylko nie każdy ma dobrą:) LCD odpada, ze względu na cenę. 

alez my sie nie klocimy jedynie wyjasniamy roznice ideologiczne :lol:

milego skladania.

Taaaaaaaaaaaaaa. A szef nie odpoczywa. Szef regeneruje siły:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i o radę pytam:)

Qmpel mój namierza się na kompa za ok. 3500zł(cena z monitorem). 

Platforma AMD, komp głównie do gier, cena może zostać troszkę przekroczona. Ja chce mu zaproponować cóś takiego. Cio o tym sądzicie?? Napiszcie cio zmienić. 

- Soltek SL-75 DRV5        - 400zł {czy ta płyta jest dobra??}

- wentyl Titan                  - 40zł

- Athlon XP+ 2000              -  470zł

- Prolink GF3 200 64DDr TV - 480zł {niestety nic lepszego w tej cenie nie ma} 

- 256 DDR 333Mhz              - 300zł

- Obudowa                      - 150zł

- Seagate Barracuda IV 60  - 430zł

- 1,44 Teac                        - 50zł

- CDRW Teac 40x12x48 box - 350zł

- SB Live 5.1                    - 150zł

- CTX 17" EX710F                -1050zł

- Mysz, klawierka                - ok. 100zł

Razem ok. 4000 zł. Troszkę za dużo, ale... Na czym oszczędzić??

Z góry THX

AthlonXP 1700+ zamiast dwutysiączki

Maxtor D740X-6L zamiast Barracudy

AOC 7Klr+ zamiast tego CTX'a

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Żadnych kłutni mi tu!! Każdy ma rację, tylko nie każdy ma dobrą:) LCD odpada, ze względu na cenę. 

alez my sie nie klocimy jedynie wyjasniamy roznice ideologiczne :lol:

milego skladania.

a świstak siedzi...

ostatnio monitor lcd widziałem gdzieś w media markt - to był jakiś lg - design miał siakiś futurystyczny, także za stary to on nie był, a jak na niego patrzałem to mnie coś barło. byle ruch myszą to była taka smuga że asz głowa boli... i nie wyglądała na typową taką co sie ustawai gdzieś panelu sterowania... a może jestem zbyt przyzwyczajony do crt???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!! Ten kolo nie chciał mnie słuchać(a ja przecież zawsze mam rację, jestem piękny i wcale nie ważę 85kg :lol: :lol:) . Chopak zastanawia się nad PIV. Wszystko spoko, bo mam ReSpeCt dla tego proca, ale on jest droższy i koleś chce(a raczej chciał:) zaoszczędzić na karcie - zamiast GF3 200, GF4 440. Cholera. Dzisiaj ja i z 5 qmpli wybijaliśmy mu to z głowy:) Chyba się udało. O konfigu napiszę chyba później(1-2h) bo muszę go jeszcze dopracować. Cze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon Xp 1700+ 305zł

256 MB RAM DDR PC333 299zł

SeaGate Barracuda IV 40GB 350zł

Fdd 1,44 Teac 45zł

CD-RW Teac 40/12/48 EOM 319zł

PixelView GF 4 TI 4200 DDR TV 620zł

Obudowa firmy obudowa:) ok.150zł

17" Philips 107T21 płaski 750zł

Płyta Główna(o tym poniżej) ok.500zł

Mysz+klawierka+wentyl ok.100zł

ok.3450zł

Nio. Jeśli chodzi o kartę muzyczną, to koleś mówi, że jak na razie wystarczy mu ta na płycie, lub kupi sobie np. awe 128 za 70zł. Jeśli chodzi o płytę, to jest pewien question. Kolo chce Abita, więc cio sądzicie o Abit KX7 KT333 za 450zł?? Jaką dobrą płytkę do AMD można nabyć do 500zł?? Z góry BiG tHx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byle ruch myszą to była taka smuga że asz głowa boli

no coz jezeli tak bylo to rzeczywiscie monitor musial mial bardzo cieniutki czas reakcji, ale nie jest to podstawa by twierdzic, ze tak sie dzieje w kazdym lcd!!

ja sam na moim sony - ktory swoja droga charakteryzuje sie dosc srednimi parametrami- nie widzialem do tej pory smug, a juz na pewno nie przy poruszeniu myszka!! nie spotkalem sie z nimi takze podczas gier i ogladania filmow z dynamicznymi scenami, na tej podstawie twierdze, ze w nowszych lcd-ekach o lepszych parametrach musi wygladac to jeszcze lepiej!

nie musisz mi zreszta wierzyc, ale w sieci pojawilo sie ostatnio sporo recenzji lcd, na kilku serwisach polskich, wiec moze po ich lekturze bardziej przychylnym okiem spojrzysz na lcd??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...