lubmich Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Od ok. 2 lat przepycham się ze spółdzielnią mieszkaniową o możliwość wykonania instalacji sieciowej w blokach. Ostatnio stanęło na tym że spółdzielnia zrobiła korytka w 6 blokach (ok. 130 pięter po 2 lub 3 mieszkania) i zaproponowała ich wynajęcie. Problem w tym, że cena wydaje mi się za wysoka: 10PLN/piętro/miesiąc (+ konieczność instalacji własnychskrzynek na piętrach i korytek w piwnicy). Zatem pytanie brzmi: ile wy płacicie za taką usługę (ewetualnie ktoś słyszał o takim rozwiązaniu i zna wysokość opłat)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deep Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 hmm czyli spółdzielnia chce kasy bo tak to wygląda, cena wydaje się być troche wysoka bo 130pięter * 10zł to jest 1300zł a jak wiadomo nie na każdym piętrze będzie każdy chciał internet więc na osobe może i będzie się nawet rozkładać 1osoba = 10złotych za wynajem a to dość sporo bo zawsze zwiększa to cene netu i mniej chętnych. W różnych instytucjach różnie to wygląda, czasami da się dogadać a najlepiej to samemu takie korytka stawiać jedyny problem to uzyskać zezwolenia na to ponieważ jak już przepychasz się około 2 lata ze spółdzielnią to nie bardzo chcą iść na ręke i zresztą jest tak wszędzie. Ciekawe tylko dlaczego spółdzielnie nie chcą iść na ręke mieszkańcom bo przecież nie idą na ręke zakładającemu neta tylko mieszkańcom dająć możliwość posiadania netu każdemu a nie tym z większym portfelem. Postaram się dowiedzieć jak to jest u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 I nic nowego nie wiadomo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deep Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Niestety ciężko się cokolwiek dowiedzieć jednak dowiedziałem się tyle iż duża część są to korytka firmy więc nie płacą za wynajem ale przepychanki były ostre bo skrzynka ze switchem wisi krzywo o 0.5mm więc odbierzemy wam pozwolenie bo ten przewód tutaj nie może być musi być 2mm wyżej itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 A może pogadaj ze spółdzielnią że dasz im neta za friko albo komuś z zarządu spółdzielnia. Możesz tez sprobowac zebrac podpisy mieszkańców bloku i zanieść spółdzielni jakąś petycję. Dziwne to dla mnie jest bo zazwyczaj spółdzielnie zgadzająśię na takie coś za friko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...