f4ust Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Cze. Mam taki problem, mianowicie strasznie mi tna gierki na sprzecie Athlon 1700+ Xp na plycie Asusa A7N266-VM Ram 256 i grafice Excalibur Radeon 9000 128 mb przecina mi nawet counter-strike:/ Mozliwe ze to tez problem z zasilaniem? Moje pomiary to: Napięcie rdzenia procesora 1.81 V Napięcie pomocnicze procesora 1.81 V +3.3 V 3.44 V +5 V 5.00 V(czasami nawet powyzej 5) +12 V 12.28 V -12V -8.43 V -5V -6.14 V A temperatury: Plyta glowna 43 C ( w spoczynku) Procesor 44 C HDD 38 C Z gory wielkie THX za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mierzone miernikiem czy programem ? -12 i -5 wygląda strasznie :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ust Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Mierzone programem Everest oraz Speedfanem.......Moj zasilacz to "boski" Codegen :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 NO, to -12V wyglada niesamowicie... Trudno to zwalic na program. Pomyslalbym nad jakas inna zasilka, nawet jesli nie poprawi to osiagow, to na pewno ryzyka awarii nie bedzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ust Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 A;e czy to moze byc przyczyna tego ze grafika zacina tak strasznie? czy moze problem twki w czym sinnym? plycie glownej? No bo pozyczylem od kumpla Ge Forca 440 MX 64 mb no i wtedy gra ladnie mi chodzila ale mialem probelmy z wlaczeniam kompa tzn. na chwile tylko "blyskal" i dalej nic, dopiero za ktoryms tam razem sie odpalam :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ust Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 OK. pozyczylem od kumpla Ge Forca 2 MX 400 64 mb no i wszystko dzialalo dobrze, wiec przychylam sie do tego ze to jednak wina grafiki. Jenak gdy wczesniej pozyczylem od innego kumpla GF 4MX 440 64mb to mialem problemy z uruchomieniem kompa tzn. tak jakby tylko "blysnal" i nic wiecej, dopiero za ktoryms tam razem odpalam. Moje pytanie to czy to moze byc uwarunkowane tym ze ten GF$ pobiera wiecej mocy z zasilacza i zasilacz(jest to 300 watowy Cedegen) poprostu nie wyranial i czasami mial problemy z wlaczeniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ust Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 sorry za error :/ powinno byc GF4 a nie GF$ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 pozycz od kogos mocniejszy zasilacz (koniecznie markowy) i podepnij w miejsce swojego...bedziesz wiedzial czy wina tkwi w zasilaczu...a przy okazji jesli masz win XP dokup MB ramu.... to dopiero jest ilosc przy ktorej ten system rozwija skrzydla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...