Skocz do zawartości
adi_123

Sieć

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc jestem w sieci WLAN i zamówilem u admina zewnetrzne ip on powiedzial ze ok ale nie powinienem korzystac z p2p bo to moze polozyc cala siec jak sie ma wew. ip to p2p jest zablokowane wszystko inne juz wolno robic. Czemu p2p moze polozyc siec skoro pasmo jest podzielone i predkosc transferu mam 160 kbit i tyle maksymalnie powinno sciagac przez p2p? Jesli p2p moze polozyc siec to czemu nie moze tego zrobic np. ftp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sądze iż ten admin chyba nie do końca skonfigurował serwery jak należy ponieważ miałem swego czasu radiówke i nic się nie działo (zew ip) pomijając fakt że było bez ograniczeń teraz niestety 128kbit. Ale ciekawe jeśli na wew ip blokuje p2p to dlaczego poprostu tego nie zrobi na zew ip? Może jest łącze dużo słabsze niż mówi a przez limit i brak p2p nie widać tego że łącze jest mniejsze. Teoretycznie twója maxymalna prędkość w p2p powinna wynieść te 160kbit (20KB) jednak programy p2p przy niezbyt solidnie skonfigurowanych ustawieniach sieci potrafią "wymusić" większą prędkość, zwłaszcza jeśli podział jest dynamiczny. U mnie w sieci zdarzają się takie motywy iż p2p leci większym pasmem niż przydzielone jednak jest to tylko wtedy gdy źle ustawią konfiguracje zwłaszcza jak coś zmieniali to najczęściej się mylą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi