Skocz do zawartości
Kablos

Gainward Geforce fx5600 pp! 780 dvi /tv ultra 256mb 128-bit

Rekomendowane odpowiedzi

:evil: Jestem wściekły od ok.2-3 miesięcy jestem nieszczęśliwym posiadaczem tej owej karty graficznej,ponieważ głównie chodzi mi o taktowanie tej karty :

CORE=300

MEMORY=400 5ns

Mój problem=podnieś te wartości maksymalnie jak się da,ale niewiem jak to zrobić.POTRZEBUJE POMOCY!!!

Z góry dziękuje.

Mój config to:AMD Duron 1600@1800 , KT400A , 512 mb 333 no i ten geforce:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do samych ustawień grafiki najlepszy jest nv hardpage 2.1 a do kręcenia jesli to pierwszy raz to po zainstalowaniu nv hardpage -włącz wsztstko na 1 stronie(coolbits itp) i włącz zakładkę nvidia(prawy klawisz myszy) i masz już opcję do podkręcania-włącz 3d-i automatyczne wykrywanie(zobaczysz ile jest na 100% bezpieczne ),potem zwiększaj o 5-10 MHz(po każdym testy-3d mark+aqa3).Jak ci się skończą możliwości to zostaje riva tuner(a jest tam masa opcji)

ps.jak ci będzie zwalniać po podkręceniu to daj troszkę w dól (działa hamulec :evil: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używałem rivatunera.ale to nie to o co mi chodzi.Wolał bym zastosować jakąś bardziej kozacką modyfikacje,czyli założyć coś na nią jakieś dodatkowe radiatory czy wiatrak.No i niewiem czy można podkręcić ją jakoś na stałe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi