99tomcat Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Jakis czas temu szukałem solidnego zasilacza dla niewymagającego... Jednak moje wymagania i mozliwosci finansowe nieco wzrosły wiec już nie chodzi o zasilacz do 100zl tylko przedział tak 130-160 zl. Poprzednio staneło,że najlepiej w tym przedziale cenowym kupić modecoma 300 gtf lub gt. Teraz w gre wchodzi modecom 350gtf lub takie 2 chiefy: 1.Zasilacz Chieftec GPS-350BB-101L (350W) 2.podobno nienajlepszy Zasilacz Chieftec ATX-1136H (360W) Na Chieftec HPC-360-302DF mnie nie stać, zreszta po co przy moim sprzęciku? A jak go zmienie to i tak pewnie te powyzej tez wystarczą... Ważnym kryterium jest cisza i możliwośc dlugiej pracy- momentami tak z 22h na dobe :D Chciałbym móc sobie spokojnie póśc na wydział bez strachu,ze mi sie komp sfajczy itp... :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ten pierwszy od delty będzie najlepszy dla twoich potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 To i ja podepne sie pod temat skoro zawital tu BENITO 8) Tak wiec pytanie brzmi czy oplaca sie zamienic zasilacz ktory mam w podpisie na tego chieftec'a 1136H :roll: Dodam jeszcze ze chodzi o wymiane bez zadnej doplaty :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Ten pierwszy od delty będzie najlepszy dla twoich potrzeb. kurde jaki pierwszy? chodzi o prezydenta? :D a tak poważnie to ten modecom czy ten chief z nr 1 bo jego też delta spłodziła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 1.Zasilacz Chieftec GPS-350BB-101L (350W) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 TOMCAT: Dlaczego wciskasz mi w moim topicu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=104814 ModeCom skoro tutaj już zawracasz gitare nieco inaczej ? Spoko, peace. Mamy ten sam problem, ja sie jednak zdecydowałem na Chieftec GPS-350BB-101L (350W), dodałem w topicu u mnie link do gościa na allegro co sprzedaje właśnie taki zasilacz. Moje pytanie jest takie: jaka jest jego cena rzeczywista i czy opłaca sie go łyknąć za te 140zł od gościa który złapał 2pkt za bańki mydlane ? Zadzwonie i pogadam z nim, dam znać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 TOMCAT: Dlaczego wciskasz mi w moim topicu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=104814 ModeCom skoro tutaj już zawracasz gitare nieco inaczej ? Spoko, peace. Mamy ten sam problem, ja sie jednak zdecydowałem na Chieftec GPS-350BB-101L (350W), dodałem w topicu u mnie link do gościa na allegro co sprzedaje właśnie taki zasilacz. Moje pytanie jest takie: jaka jest jego cena rzeczywista i czy opłaca sie go łyknąć za te 140zł od gościa który złapał 2pkt za bańki mydlane ? Zadzwonie i pogadam z nim, dam znać. Pozdro Wiem,że dziwnie to wygląda, ale ten modecom jest bardzo dobry. Na forum jeszcze nie spotkałem osoby, która by go jakos mocno zjechała, co najwyżej piszą,że jak zmienili kompa na jakąś straszną bestie to ich modecomik przestał wystarczac i kupili coś za 300-400zl. Zresztą zobacz temat- klasa modecoma czyli jest klasą samą w sobie :D Sam byłem na 80% zdecydowany, ale po wizytach w paru większych sklepach sprzedawcy zasiali ziarno niepewności ,czy przypadkiem nie warto brać chiefa. Zwłaszcza ten chief co ma wiatrak 12cm to powiniem spelnic moje wymagania co do ciszy. Mialem to to w łapkach i wydaje sie solidny(ma pudełku napis delta czyli producent ok. , duży wiatrak, obudowa dobrze wykonana... A do środka nie bylo jak zajrzeć, zresztą i tak sie na tym nie znam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zostaw tego modecoma. Te najtańsze chiefy często padają. Jeżeli chcesz się przesiąść to na tego GPS 350BB od delty, to już bedzie postęp, bo 1136h nie dorasta mu do pięt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Wielkie dzięki !!! To teraz wiem co brać i przestaje czytać o zaliłkach bo znowu mi sie sieczka w glowie zrobi!!! ps. nie ma to jak czytac ze zrozumieniem!! To Benita nie było do mnie :lol: Biore tego chiefa od delty :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zostaw tego modecoma. Te najtańsze chiefy często padają. Jeżeli chcesz się przesiąść to na tego GPS 350BB od delty, to już bedzie postęp, bo 1136h nie dorasta mu do pięt.Wielkie dzieki za szybka odpowiedz :D Tak tez uczynie :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zostaw tego modecoma. Te najtańsze chiefy często padają. Jeżeli chcesz się przesiąść to na tego GPS 350BB od delty, to już bedzie postęp, bo 1136h nie dorasta mu do pięt.Heh, i znuff pobawmy sie w interpretacje słów tego gościa. Ja to bynajmniej rozumiem w ten sposób: if ma sie tego Modecoma 350gtf -> nie zmieniać i zostawić go w spokoju, else kupić chiefa GPS-350BB-101L ja mam Codegena [sprzedam tanio :)] więc przeżucam sie na tego GPS-350 i chyba pozostaje mi tylko znaleźć na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie no teraz wiem ,że chodziło o tego chiefa- kac mi przeszedł ;-) I musiałem poprawiac mase postów :-( Ja sprzedam tanio feela z regulacją obrotów wiatraka! A gps 350bb to wole jednak kupic w sklepie. Tylko zrobie to po swiętach bo teraz z cenami powariowali(ze 140 zl zrobiło sie 160 i więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Czy warto się sugerować takimi kalkulatorami http://www.jscustompcs.com/power_supply/ ? Mam wątpliwości co do wyników, pokazuje ze mój komp ( bez OC ) musi mieć zasilacz minimum 382W. A najdziwniejsze jest to ze komp przez tydzień smigał bez zwisów na codegenie 300w. Byłem zmuszony uzywac codegena bo czekalem na obudowe chiefteca z zasilaczem 360w. Po przesiadce na chiefa, system tez dziala bezblednie jednak zastanawia mnie ile rzeczywiscie watów musi miec zasilacz bo albo ten codegen jest jakis lepszy, albo poprostu te kalkulatory zawyzają na maxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jezeli niektórzy mają wątpliwości to moim zdaniem zasilacze prezentują się następująco: chieftec 1136h=modecom 300GT<modecom 350gtf<tagan TG330-U01<chieftec360 DF<chieftec(delta)GPS 350BB 101L<chieftec 420DF<neotecX3800<neotecV4200(4202)<tagan TG380-U01=topower400.........itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 O kurde to wychodzi na to, że ten deltowski chieftec jest lepszy od 360 df i jakiegoś taganka- no to bede mieć zasiłke nawet lepsza niż się spodziewałem! A co tej nierówności to może tak zamieścić ją w takim przyklejonym temaciku na samej górze i zatytułować Subiektywny Ranking Benita ? ;-) Jak by w nawiasach jeszcze podac orientacyjne ceny i ew. do jakiego sprzętu sie nadaja to myśle,że by ubyło tych zapytań o to jaki zasilacz kupić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Teścik i wypaśnie info :) http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...2/strona-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 No też to czytałem i między innymi dlatego biore chiefa gps350bb-101l A ten temacik to już do zamknięcia ... o wielcy moderatorzy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 khe khe a ja teraz jade na Megabajcie 300W, a moj poczciwy Enlight 235W poszedl do innego kompa :P i co? nie mam już zakłóceń na dzwiekowce (SS), wszystko chodzi stabilnie i rownie cicho jak na wyciszonym Enlight, ba nawet szmer z cewek podczas otwartej obudowy kiedy przewijam strony scrollem lub zapuszcze gierke jest duzo duzo mniejszy :] no i najwazniejsze - nareszcie mi zasilacz nie piszczy. jedyny minus to troche gorsze chlodzenie - brak kratki pod spodem :/ no, ale tak czy owak nie wszystko takie zle jak nam wmawiaja :P przy tak skopanej opinii tanich zasilaczy nalezy sie niektorym jednak szacuneczek :P moj konfig podobny do tomcata :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Khe,Khe ciekawe. No ale w końcu idą święta i cuda się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 delta lepsza niz sirtec musze sie isc napic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 To idź i nie marudź więcej. Poza tym "dleta" nie istnieje a ty już chyba coś zażyłeś wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Benito tak chwali szefa od delty, że aż się zapytam: modecom cwt-350bdp vs. szef 350w delta Mam ewentualność wyboru bo składam 2-go kompa i sobie mogę zostawić ktoryś z nich. Jestem raczej nastawiony na kontynuacje znajomości z cwt bo wyrobiłem sobie do niego zaufanie, ale zawsze watro posłuchać opini. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 tylko cwt aktywne pwc i genetycznie pochodzi od rodu antcow i ma fajne diody ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Tu się zgodzę. CWT bedzie lepszy, ma tylko 1 wadę kiepsko rozwiązane chłodzenie, ponieważ wiatrak 80-tka musi nadrabiać obrotami żeby dorównać wiatrakowi zasysającemu powietrze 92mm i wtedy jest głośno dosyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Chieftec 350W (-101L) od Delty - the best :wink: sam mam i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Elo Sory ze odgrzebuje ten temat ale ostatnio mialem ten sam dylemat czy wybrac zasilacz Modecom 350GTF sprzedawca mi odradzil i wogole nie wiem dlaczego go posluchalem :? wiec poszedlem do innego sklepu i tam swoja budowa i ciezarem ! :P zaskoczyl mnie Logic LC-B350ATX wiec zdecydowalem sie na niego czy mozecie mi powiedziec jak ten zasilacz sie ma do modecoma ale w rzeczywistosci bo test na benchmark.pl widzialem :) I powiedzcie mi jeszcze czy bedzie mialo sens ze zmienilem go (Logic LC-B350ATX) zamiast megabajta 350W Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Tego LC możesz kupić pod postacią modecoma FEEL LC B350 za 69 zł. Modecom 350GTF jest dużo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Andrew^ BENITO wie co mówi, a ja mogę to tylko potwierdzić z własnych doświadczeń :wink:... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 napewno takie same sa w srodku ?? Rozmawialem z czlowiekiem ktory naprawia zasilacze juz od dawna i dokladnie takie Feele ma o ktorych mowicie za 25 zl :P po naprawie i tez mowil mi ze ten Feel i logic to te same zasilacze ale kiedy pokazalem mu wnetrze Logica powiedzial ze jednak to raczej nie sa te same zasilacze a z moich testow na moim sprzecie tak jak w podpisie PSU poradzil sobie dobrze w prime95 3.3 V bylo na 3.29 i nawet nie drgnelo po wylaczeniu prime wskoczylo moze o 0.01 V w gore (wszystko oczywiscie odczyty mierzone miernikiem) oczywiscie nie chce tutaj podwazac autorytetu usera BENITO (full respect :D ) ale chcialem wam jeszcze pokazac linka jaki mam zasilacz http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...LC-B350ATX.html cytuje tutaj benchmark.pl "Dobre parametry pracy widać na tabliczce zasilacza - model zaznaczony czerwoną kropką. Niestety - nasze testy wykazały, że zasilacz nie poradził sobie z utrzymaniem napięcia +3.3v pod obciążeniem 75W. Spadek tego napięcia poniżej normy nie dyskwalifikuje całkowicie zasilacza, przy obciążeniu linii +3.3v wartością 50W napięcie wróciło w granice normy i wyniosło 3.18v" (u mnie taki przypadek nie wystapil ze zmiana 3.3V) ale chcial bym wysluchac waszych opini bo moze ktos ma ten zasilacz a to jest nalepka z feela o ktorym mowicie i wydaje mi sie ze nie sa to te same zasilacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Andrew^ Jedno jest pewnym faktem: ModeCom by Feel to już nie to samo co ModeCom by FSP... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...