Skocz do zawartości
99tomcat

zasilacz klasy modecom 350gtf- Benito byłby mile widziany

Rekomendowane odpowiedzi

to nie chodzi o oszczedzainie bo moj logic kosztowal 100zl a modecom 350GTF 130zl wiec mala roznica poprostu zle zrobilem ze posluchalem kolesia ze sklepu, bo bylem nastawiony na kupno modecoma

Napiszcie mi poprostu czy wystarczy taka zasilka jak ten moj logic do mojego sprzetu (w podpisie tylko ze proc 2600+ i drugi dysk to chyba nie wielka roznica)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnosnie zasilaczy, moze troche wiekszych ale nie chce zakladac nowego tematu, a zalezy mi na wypowiedzi kogos kompetentnego (czytaj BENITO - po przeczytaniu wielu jego postow doszedlem do wniosku ze musi sie znac na rzeczy :D)

sprawa wyglada tak mam na padnieciu 2letniego Codegena 300W hyhy slodka niewiedza ludzi kilka lat temu :)

Szukam nowej zasilki moj sprzet wyglada tak:

1700XP+ Palomino ale niedlugo 2000XP+ Mobile @ :D

Mobo CHaintech 7VJL Apogee Kt333 suothbridge VIA 8235

768 DDR 333mhz CL2.5

Radeon 8500@ ale niedlugo bycmoze R9550 lub Gf6200 oczywiscie @

Dysk 80 Gb

SB Live 5.1

CD RW

wiem ze do tego starczylby jakis dobry 300-3500W zasilacz

ale w wakacje bycmoze bede chcial przesiasc sie na platforme A64 (zalezy ile kasy mi wpadnie)

I chcialbym zeby moj nowy zasilacz rowniez to uciagnal po o/c

zdecydowalem sie na takiego Topowera

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407#

chcialbym uslyszec wasze opinie co o nim sadzicie i czy moze cos lepszego w podobnej cenie mozna dostac oraz czy nie znacie miejsca gdzie maja na niego lepsza cene niz na Komputroniku :D Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

A moze myslicie ze nie potrzebna mi az taka dobra zasilka do wyzej wymienionych celow? :D

Choc wolalbym miec pewnosc, teraz codziennie odpalajac kompa zyje w strachu kiedy mi sie cos spali... hyhy

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnosnie zasilaczy, moze troche wiekszych ale nie chce zakladac nowego tematu, a zalezy mi na wypowiedzi kogos kompetentnego (czytaj BENITO - po przeczytaniu wielu jego postow doszedlem do wniosku ze musi sie znac na rzeczy :D)

sprawa wyglada tak mam na padnieciu 2letniego Codegena 300W hyhy slodka niewiedza ludzi kilka lat temu :)

Szukam nowej zasilki moj sprzet wyglada tak:

1700XP+ Palomino ale niedlugo 2000XP+ Mobile @ :D

Mobo CHaintech 7VJL Apogee Kt333 suothbridge VIA 8235

768 DDR 333mhz CL2.5

Radeon 8500@ ale niedlugo bycmoze R9550 lub Gf6200 oczywiscie @

Dysk 80 Gb

SB Live 5.1

CD RW

wiem ze do tego starczylby jakis dobry 300-3500W zasilacz

ale w wakacje bycmoze bede chcial przesiasc sie na platforme A64 (zalezy ile kasy mi wpadnie)

I chcialbym zeby moj nowy zasilacz rowniez to uciagnal po o/c

zdecydowalem sie na takiego Topowera

1296658[/snapback]

Ja nie BENITO :D Ale moze tez sie moge wypowiedziec :rolleyes:

Zasilka spoko nawet bardzo spoko... Starczy nawet do bardzo wymagajacej konfiguracjii... Mozesz zwrocic uwage na ktoregos enermaxa ,szukaj takiego z dwiema liniami +12V :wink: Na zasilaczu nie warto oszczedzac,wez takiego na jakiego fundusze Ci pozwalaja :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mysle ze jesli polecacie to w jaknajszybczym czasie postaram sie sobie go zalatwic :D Chcialem na poczatku Chiefa 420W ale troche mnie niepokoila linia 12V tylko 18A w razie zmiany sprzetu na A64 mogloby nie wystarczyc:/ a ten Topower ma silna i 12V i 5V :) Mam jeszcze tylko pytanie czy Tagan albo BeQuiet, albo jeszcze cos innego ma podobne parametry albo lepsze w tej cenie, albo tansze?

Aha i czy nie wiecie gdzie mozna kupic zasilke taniej niz w Komputroniku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sory ze was zameczam ale w mojej miejscowosci mam dostep do takiego Taganka w tej samej cenie co w komputroniku:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14933

jest tez Enermax:

http://www.barwkomp.pl/index2.php?id2=menu...AXVE&kat=&pkat=

(tylko szkoda ze ten Enermax jest tylko w standarcie ATX1.3 i ze ma 30A na 5V)

I nie wiem co zrobic kupic cos z tych dwoch, czy zamowic z Komputronika lub Siriusa Topowera:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407

Prosze doradzcie mi cos jeszcze w tej sprawie co z tego najlepiej wziac?

Aha i jeszcze akurat Topowera jest brak towaru :/

i jeszcze zastanawia mnie jak to jest z tym rozkladem amperarzu na poszczegolne linie, wiem ze rozne plyty i procki biora albo z %V albo z 12V, ja teraz mam Kt333 ale w wakacje chcialbym jakas platforme pod A64, wiec jaki rozklad napiec bylby dla mnie najlepszy ? (a jak sie ma KT333 do nForce2 z rozkladem napiec?) Za odpowiedz z gory dziekuje, w poniedzialek musze zamowic zasilacz :D

Edytowane przez Lucas86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam all. Mam prosbe gl. do Benito (po przeczytaniu jego kilku postow). Kupilem dwa miesiace temu obudowe Modecom - Step. Obudowa nawet calkiem calkiem ale ma w srodku zasilke FEEL B350ATX - ta ktora zamiescil.... na zdjeciu opis,dane..etc. Juz mowie zasilacz zrobil sie cholernie glosny. Wyminilem wentyl na Pentagrama, zmienilem twrdziela i teraz jedynie slychac zasilacz !! Rozmawialem z kumplem i poradzil zeby wymienic wiatrak w srodku orazs grilla. jesli mozesz/mozecie cos doradzic bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sory ze was zameczam ale w mojej miejscowosci mam dostep do takiego Taganka w tej samej cenie co w komputroniku:

1299366[/snapback]

Bierz takiego ktory ma najmocniejsza linie +12V bo dzisiejsze procki jak i grafy ciagna wlasnie z tej linii... IMHO z tych co podales najlepszym jest Enermax ale moge sie mylic :rolleyes: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wszystkie odpowiedzi mam czas do poniedzialku zeby sie zastanowic, mam nadzieje ze jeszcze sie ktos wypowie, wiem ze Enermax ma najlepsza linie 12V ale szkoda ze jest ATX 1.3 i ze ma tylko 35A na 5V bo jak narazie to moj obecny komp z tego korzysta, a przesiadka nastapi dopiero w lecie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam all. Mam prosbe gl. do Benito (po przeczytaniu jego kilku postow). Kupilem dwa miesiace temu obudowe Modecom - Step. Obudowa nawet calkiem calkiem ale ma  w srodku zasilke FEEL B350ATX - ta ktora zamiescil.... na zdjeciu opis,dane..etc. Juz mowie zasilacz zrobil sie cholernie glosny. Wyminilem wentyl na Pentagrama, zmienilem twrdziela i teraz jedynie slychac zasilacz !! Rozmawialem z kumplem i poradzil zeby wymienic wiatrak  w srodku orazs grilla. jesli mozesz/mozecie cos doradzic bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam

1299414[/snapback]

Wymiana wiatraka wiąże siez utratą gwarancji na zasilacz. Jeśli nie chcesz tego robić to musisz kupić nowy. Do 100zł dobrym wyborem będzie chieftec GPS 300AB-100 L za 99zł w Angeli z 2-letnią gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana wiatraka wiąże siez utratą gwarancji na zasilacz. Jeśli nie chcesz tego robić to musisz kupić nowy. Do 100zł dobrym wyborem będzie chieftec GPS 300AB-100 L za 99zł w Angeli z 2-letnią gwarancją.

1300335[/snapback]

Wielkie dzieki Benito choc przyznam sie ze zaryzykuje i wole stracic gwarancje na rzecz cichszego zasilacza, jak padnie to i tak pozniej bede myslal nad kupnem nowego. Jesli mozesz TYLKO DORADZIC jaki wsadzic, wymienic wentyl w zasilce bylbym wdzieCzny. Chyba ze cena wentyla bedzie tak wysoka iz majsterkowanie nie bedzie oplacalne. Dziekuje

Tom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benito jeszcze jedna wielka prosba, poniewaz nie znam sie zupelnie na zasilaczach a jak Sam wspomniales dopiero od niedawna wiekszosc z Nas zwraca uwage na role tego niezbednego zyciowego elementu dla komputera. Mam nastepujace podzespoly.

Celina D 2.4@3.2 ( za +/- 4mies. wymiana na P4 )

GA-8IPE1000

2*256 Hynix D43

R9550 @325/500

120GB sata (niedlugo dojdzie drugi w raid)

i czy zasilacz, ktory poleciles spokojnie pociagnie to wszystko czy moze poczekac dolozyc i cos drozszego, nieukrywam Benita ze zalezy mi na ciszy {co ostatnio dla wielu z NAS stalo sie wlasciwie priorytetem ??? @:) dziwne" }

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że ten co poleciłem w tym konfigu cichy już raczej nie będzie.

Jak chcesz mieć ciszę to uskładaj sobie na tagana 380, albo chociaż na 330.

1300859[/snapback]

Dzieki! Benito a jesli chodzi o tego Modecoma zeby go podrasowac wymienic grill wiatrak aby wyciszyc? - to co polecasz. thx Tom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie ciężka sprawa, bo nie wiem jak to sobie poradzi z wyższą temperaturą gdybyś wmontował np. arctica. Sądząc po wielkości radiatorków w tych zasiłkach różowo raczej nie będzie. Ciche i wydajne są wiatraki Y.S TECHa ale koszt całęj wymiany jest nieopłacalny w stosunku do ceny tego zasilacza. Lepiej już kupić coś nowszego niż się męczyć z tym feelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w dwóch kompach Codegen 300W i Megabajt 350W. W obydwu zamontowałem dodatkowy wiatrak od spodu, i wszystkie wiatraki puściłem na 6V.Mam ciszę, a zasilacze działają. Komp na Megabajcie to Duron1400@2100 (175MHz - więcej nie da rady). Oczywiście myślę nad nową zasiłką. Może Modecom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi