kenny-f Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Witam. Niedlugo dojdzie do mnie pocztą nowy procek Barton 2600+... wersja BOX z wentylatorem, ale mysle ze ten wentyl bedzie najzwyklejszym tanim wiatrakiem, dlatego chce zastanowic sie nad jakims porządniejszym chłodzeniem, na razie wodne nie wchodzi w gre... Nie znam sie na chłodzeniu procesorów i nie wiem co wybrac, wazne zeby byl cichy i dobrze chłodził przy podkreceniu proca (fsb ze 166 na okolo 200) Chyba, ze dzisiaj albo jutro go dostane, to napisze jaki wiatrak i moze bedzie wystarczał, w co wątpie, dlatego chcialbym aby ludzie, którzy się znają napisali co wybrac :) Pozdrawiam, kenny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 W zależności od tego ile masz kasy i jak ważna jest dla Ciebie cisza.Optymalny wybór to Zalman miedziany najlepiej - cicho drogo i wydajnie, tylko trzeba sprawdzić, czy w obudowie wystarczająco miejsca masz, co by nie zawadzał o zasilacz czy coś jeszcze innego.Tańszy Pentagram, też miedziany bedzie dobrym wyborem, wydajność niewiele mniejsza, za to zdecydowanie niższa cena.Nie wiem tylko jak z hałasem w miare upływu czasu.Radiatory Thermalrighta miedźiaki też wydajne są, tylko ceny w granicach 200 zeta zniechęcają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 mam około 100zl obudowe mam atx midi, miejsca od zasilacza do proca jest imo wystarczająco :) obudowe mam zawsze sciagnieta, to moze byc nawet bardzo wysoki wentyl:P mozesz podac jakies konkretne modele?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 http://4max.pl/default.asp?produkt=907 W takim razie coś takiego, poszukaj w różnych sklepach, bo gdzieś indziej mogą mieć taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a jeszcze tak na wszelki wypadek, gdybym nie mial tyle siana... cos tanszego?:) tak w granicach 50-70zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreq Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Pentagram QC-92 Cu, za 90zł kupisz... Mam taki i na procku podkręconym o 500 MHz, wiatrak kręci się tylko 2000 rpm, a temperaturki 36/41 st (spoczynek/stres) ..bardzo wydajnie i BEZGŁOŚNIE:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...