Skocz do zawartości
Eol^|Nombrelitos^|

Nazwa stowarzyszenia w mrocznym klimacie RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie ;-)

Razem z przyjaciółmi zostaliśmy zaproszeni przez pewnego kolesia do udziału w grze opartej na regułach RPG....

Jednakże nie będzemy siedzieć przed komputerem, a spotkamy się u "Mistrza Gry"...

Aby obrazowo przedstawić zagadnienie...

Siadamy przy stole, Mistrz gry opowiada o świecie w którym żyjemy, o potworach zagrożeniach, ekwipunku itd...

My wybieramy profesje, rysujemy swoją postać i swoją wyobraźnią kreślimy świat, w którym przyjdzie nam "grać, żyć"

Wbrew pozorom jest to baardzo ciekawe zajęcie, które może wciągnąć na długie godziny...

Wzwiązku z powyższym powstał pewnien problem... kompletnie nie wiemy jak mamy (nasze stowarzyszenie/gildia) się nazywać...

Są pewne wytyczne co do tego...

Nazwa może być po: łacinie, grece, angielsku bądź niemiecku...

Np. Sacrafice (ale ta odpada, bo już taka istnieje)

Gildia musi dzielić się na:

Liderów (muszą mieć osobną nazwe) np. Dark Angels

2 grupy

3

i

4....

Reasumując... prosze o pisanie w tym topicu pomysłów ( inteligentnych :D ) na nazwe gildi i nazwe podgrup...

Serdecznie dziękuje i pozdrawiam - Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie prosciej było napisac ze grywacie sobie w rpg?

wyjasniac na forum chyba nam tego nie trzeba;]

co do dark angels to raczej zawsze będzie mi sie kojarzyło z wh40k :wink:

co do nazw to sobie poszukaj w celu złapania weny tutaj;]

co jak co, ale lepiej bedzie jezeli to wy coś wymyślicie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce sie czepiac kolegi ale gry RPG powstaly na dluuugo przed inwazja komputerow do domow :D

"Razem z przyjaciółmi zostaliśmy zaproszeni przez pewnego kolesia do udziału w grze opartej na regułach RPG....

Jednakże nie będzemy siedzieć przed komputerem, a spotkamy się u "Mistrza Gry"..." wlasnie CRPG sa uproszczeniem wspanialych sesji "na zywo" z innymi ludzmi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś myślałem o zrobieniu czegoś w stylu RealRPG :) Czyli nawet nie na kartce ale i w "normalnym" świecie :) Zajeżdża to troche podchodami i innymi zabawami ZHP ale mysle z mogloby byc fajnie... Z tym że musiałoby być wielu "Mistrzów Gry", a mało bohaterów, np 2-3 bohaterow. I wykonywać questy... Oczywiście działoby się to np. w lesie =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś myślałem o zrobieniu czegoś w stylu RealRPG :) Czyli nawet nie na kartce ale i w "normalnym" świecie :) Zajeżdża to troche podchodami i innymi zabawami ZHP ale mysle z mogloby byc fajnie... Z tym że musiałoby być wielu "Mistrzów Gry", a mało bohaterów, np 2-3 bohaterow. I wykonywać questy... Oczywiście działoby się to np. w lesie =)

a slyszales o czym takim jak LARP ?? :D

to jest wlasnie cos takiego jak mowisz i jest organizowane na kazdym konwencie RPG :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest wlasnie cos takiego jak mowisz i jest organizowane na kazdym konwencie RPG :D

własnie,i jest bardzo interesujący dla przechodniów zwłaszcza jak grasz w cyberpunka i biegasz po miescie z plastykowymi pistoletami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm nie słyszałem - pogogluje się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gralem w larpa kiedys ale mnie zabili szybko ;p zdarza sie;>

co do samej nazwy to ja znam duzo z Ultimy Online;p na serverach jest pelno gildii i kazda sie jakos nazywa ale jakos nie czuje sie dobrze myslac ze ktos bedzie gral w rpg z nazwa gildi a nic go z ta nazwa nie bedzie laczyc:P mi sie zawsze podobala nazwa Lunarii =] moze wam tez podejdzie:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi