piis5 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Witam! Mój problem polega na tym że ok 25% pakietów jest traconych w sieci lokalnej. Internet działa z szybkością 5KB/s a powinien działać jak na neo 512. Wcześniej działał ok, nie zmieniałem ustawień karty, nie zmieniałem nic w systemie. Nagle przestało działać szybko. Nie mogę skopiować nic z komputera kolegi który jest podłączony do tej samej sieci (2 komputery na switchu + neo podpięte do routera). Kabel sieciowy jest sprawny, sprawdzałem. Co w windowsie może powodować utratę pakietów? Są może programy pozwalające zdiagnozować taki przypadek? Switch i router na pewno działają, ponieważ kolega nie ma żadnych problemów z tą samą siecią, a siedzi parę metrów dalej. Dodam że laikiem komputerowym nie jestem. Bardzo oproszę o pomoc, z góry ślicznie dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zrób najpierw traceroute do jakiegoś oneta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piis5 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Robiłem tracert i pinga, napisałem przecież że mam 25% pakietów straconych. Problem już się rozwiązał. Miałem problem z samą kartą sieciową, a dokładnie z wejściem na kabelek w karcie, wystarczyło docisnąć (!) na karcie wejście (!), wyciągnąć kabel sieciowy i dokładnie go włożyć. Do zadań diagnostycznych posłużyłem się knoppixem 3.4 Całe szczęście nikt nie napisał że to przez limit neo :lol: Proponuję zamknąć temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...