Skocz do zawartości
piis5

Utracone pakiety, pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mój problem polega na tym że ok 25% pakietów jest traconych w sieci lokalnej. Internet działa z szybkością 5KB/s a powinien działać jak na neo 512. Wcześniej działał ok, nie zmieniałem ustawień karty, nie zmieniałem nic w systemie. Nagle przestało działać szybko. Nie mogę skopiować nic z komputera kolegi który jest podłączony do tej samej sieci (2 komputery na switchu + neo podpięte do routera). Kabel sieciowy jest sprawny, sprawdzałem.

Co w windowsie może powodować utratę pakietów? Są może programy pozwalające zdiagnozować taki przypadek? Switch i router na pewno działają, ponieważ kolega nie ma żadnych problemów z tą samą siecią, a siedzi parę metrów dalej. Dodam że laikiem komputerowym nie jestem. Bardzo oproszę o pomoc, z góry ślicznie dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem tracert i pinga, napisałem przecież że mam 25% pakietów straconych.

Problem już się rozwiązał. Miałem problem z samą kartą sieciową, a dokładnie z wejściem na kabelek w karcie, wystarczyło docisnąć (!) na karcie wejście (!), wyciągnąć kabel sieciowy i dokładnie go włożyć. Do zadań diagnostycznych posłużyłem się knoppixem 3.4

Całe szczęście nikt nie napisał że to przez limit neo :lol:

Proponuję zamknąć temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi