Skocz do zawartości
bruce

sloochacie radia tok-fm??

???  

1. 1. ???

• nie!
      4
    • a co to jest kaloryfer :P
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zamierzasz tak sprawdzać każdą stacje radiową i telewizyjną. Napisze tylko tyle, że TOK FM, I Program Polskiego Radia to rozgłośnie, gdzie ludzie mają nasrane we łbie.

Ludzie dzwonia rozni, ale samo radio jest najlepsze szkoda ze zeszlo na psy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zamierzasz tak sprawdzać każdą stacje radiową i telewizyjną. Napisze tylko tyle, że TOK FM, I Program Polskiego Radia to rozgłośnie, gdzie ludzie mają nasrane we łbie.

wlasnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slychalem przez caly dzien, a najbardziej lubilem Jacka Sobale on to potrafil z idiotam i oszolomami dyskutowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slychalem przez caly dzien, a najbardziej lubilem Jacka Sobale on to potrafil z idiotam i oszolomami dyskutowac :D

oooooo tak

a tera przyzmac sie ktoory moderator jest na tak "wysokim" poziomie, zeby zmieniac ankiete???

bo to troche takie ekhhmm dziecinne i nie na poaziomie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez Oginskiego TokFM jest zwyczajnie.. nudny. Ten JEDEN czlowiek byl jego tworca i motorem. Zreszta im to otwarcie napisalem: "zaplaccie Mu i milion USD za godzine, byleby mowil..". Nie dostalem odpowiedzi. Waldek zniknal :-( A "politycznie poprawnej" gadaniny to kazdy z nas ma.. powyzej Killera (i ciut ciut..) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez Oginskiego TokFM jest zwyczajnie.. nudny. Ten JEDEN czlowiek byl jego tworca i motorem. Zreszta im to otwarcie napisalem: "zaplaccie Mu i milion USD za godzine, byleby mowil..". Nie dostalem odpowiedzi. Waldek zniknal :-( A "politycznie poprawnej" gadaniny to kazdy z nas ma.. powyzej Killera (i ciut ciut..)  :lol:

Oginski byl w miare spoko, ale byl tylko zwyklym krzykaczem i pieniaczem. Nie gadal z ludzmi, Jezeli juz to tylko pochlebe opinie przyjmowal a innych rozlaczal. Za bardzo prawicowe (w zly tego slowa znaczeniu) mial poglady :D

Sobala rulez - inteligenty, blyskotliwy, nigdy sie nie zacial zawsze mial argumenty w przeciwienstwie do Oginskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..)Sobala rulez - inteligenty, blyskotliwy, nigdy sie nie zacial zawsze mial argumenty w przeciwienstwie do Oginskiego.

O ile sluchalem dobrze, to Oginski nigdy nikogo, poza kilkoma nawiedzonymi totalitarystami, nie rozlaczyl. Argumenty tez mial. Zlo (totalitaryzm) nazywal zlem i nie obawial sie krytykowac glosno tych, ktorzy doprowadzili Polske na samo dno upadku (naiwnie sadzil, ze nic Mu z ich strony nie grozi) ..

Zas Sobala to NAJGORSZY, moim zdaniem, dziennikarz. Zero wlasnych pogladow, nieskrywana obawa przed rzadami postkomuny - sam slyszalem sobalowe: "..jesli nie pohamujecie jezykow, to nam radio zamkna..". Czy taki "pragmatyk" (w Polsce wraca cenzura) moze byc.. blyskotliwy?

Hmmm.. Niestety, nie naleze do wielbicieli bandytow typu Hitlera, Mussoliniego, Stalina, Lenina i Jaruzelskiego :-(. Sobala zas "uznaje ich racje"...

PS. Zylem w tym swiecie, ktory Ty nazywasz "spoko". Dyktatura zmusila mnie do ucieczki. Dzis, gdy wrocilem, chce zyc w WOLNYM Kraju. Niestety, Polsce do demokracji wciaz bardzo, bardzo daleko.. :-(. Nadal strasza upiory, zas "publiczna" telewizja emituje klamliwy obraz 40-tu lat zbrodniczego terroru. Widz moze tylko.. placic i ogladac. Zero wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..)Sobala rulez - inteligenty, blyskotliwy, nigdy sie nie zacial zawsze mial argumenty w przeciwienstwie do Oginskiego.

O ile sluchalem dobrze, to Oginski nigdy nikogo, poza kilkoma nawiedzonymi totalitarystami, nie rozlaczyl. Argumenty tez mial. Zlo (totalitaryzm) nazywal zlem i nie obawial sie krytykowac glosno tych, ktorzy doprowadzili Polske na samo dno upadku (naiwnie sadzil, ze nic Mu z ich strony nie grozi) ..

Zas Sobala to NAJGORSZY, moim zdaniem, dziennikarz. Zero wlasnych pogladow, nieskrywana obawa przed rzadami postkomuny - sam slyszalem sobalowe: "..jesli nie pohamujecie jezykow, to nam radio zamkna..". Czy taki "pragmatyk" (w Polsce wraca cenzura) moze byc.. blyskotliwy?

Hmmm.. Niestety, nie naleze do wielbicieli bandytow typu Hitlera, Mussoliniego, Stalina, Lenina i Jaruzelskiego :-(. Sobala zas "uznaje ich racje"...

PS. Zylem w tym swiecie, ktory Ty nazywasz "spoko". Dyktatura zmusila mnie do ucieczki. Dzis, gdy wrocilem, chce zyc w WOLNYM Kraju. Niestety, Polsce do demokracji wciaz bardzo, bardzo daleko.. :-(. Nadal strasza upiory, zas "publiczna" telewizja emituje klamliwy obraz 40-tu lat zbrodniczego terroru. Widz moze tylko.. placic i ogladac. Zero wyboru.

Nie rozsmieszaj mnie, Sobala to zajebiscie inteligenty gosc, zawsze mial w przeciwienstwie do Oginskiego argumenty. Walczyl z koltustwem, antysemityzmem itp polskimi cechcmi, a Oginski to tak naprawde niedaleko swoimi pogladami odstaje od Ligi Polskich Rodzin.

Sobala wierzy w DEMOKRACJE, a w tej jest miejsce dla kazdego kto nie lamie prawa, Oginski zas przypominal mi starego malutkiego co to wie co jest dla kazdego z nas dobre. Ladne i chwytliwe haselka to byla domena Waldka, Sobala z kolei nie obiecywal gruszek na wierzbie, tylko staral sie dyskretnie edukowac co po niektorych w kwestiach obywatelskich.

Moim zdaniem masz bardzo bledny wizerunek Jacka Sobali, zreszta pomysl dlaczego to jego najbardziej atakowali sluchacze a przyklaskiwali Oginskiemu. On mowil o rzeczach trudnych i wstydliwych dla wielu polaczkow. Nie wypowiadal sie moze z taka duma o swojej Polskosci jak Oginski, nie wykrzykiwal o karze smierci dla bandziorow i innych chwytliwych haselek. Byl soba, krzewil uczciwosc i sprawiedliwosc, tepil ciemnote i zacofanie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego piszesz "..nie rozsmieszaj mnie.."? Przeciez ja tylko swoj poglad wyrazilem. Dodam, ze obecna wadzia ma dziwne przekonanie, ze aby problem "zniknal" - wystarczy uciszyc tych, co go jawnie opisuja. Dobrze, ze juz nie tluka i nie zamykaja, jak przed laty (latwiej jest zwolnic z pracy?).. W TVP pracuja juz sami wazeliniarze. Samodzielnie myslacy.. dostali wilcze bilety. Placimy za autoreklame "sukcesow" nieudacznikow Killera - wszyscy. Pod PRZYMUSEM (kara za "niezarejestrowany odbiornik"). Oginski nie balby sie powiedziec tego glosno. "Inteligentny" Sobala mowi tylko : "pssst..".. Czy to Ci sie tez podoba?

Polski obskurantyzm (nasze fobie) to nie jest tylko LPR. W szeregach LSD sa tysiace ludzi myslacych tak samo. Sobala zas "wsadzajac kij w mrowisko", czesto, zamiast pomoc - tylko poglebia problem.

Powtarzam - jako liberalny demokrata, jestem za ABSOLUTNA wolnoscia wypowiedzi, ograniczoma jedynie tajemnica panstwowa i obronnoscia. Obecna wadzia robi wszystko, zeby to zniszczyc. Dlatego glosne "Nie!" Oginskiego byloby dzis bardzo potrzebne. W panstwie policyjno-podatkowo-donosicielsko-etykietowym zyc nie chce. Cala nadzieja, ze ten nieudolny rzad wreszcie odejdzie.. Razem ze swoimi "pomyslami" - rodem wprost z "osiagniec" Mein Kampf i komunizmu.. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego piszesz "..nie rozsmieszaj mnie.."? Przeciez ja tylko swoj poglad wyrazilem. Dodam, ze obecna wadzia ma dziwne przekonanie, ze aby problem "zniknal" - wystarczy uciszyc tych, co go jawnie opisuja. Dobrze, ze juz nie tluka i nie zamykaja, jak przed laty (latwiej jest zwolnic z pracy?).. W TVP pracuja juz sami wazeliniarze. Samodzielnie myslacy.. dostali wilcze bilety. Placimy za autoreklame "sukcesow" nieudacznikow  Killera - wszyscy. Pod PRZYMUSEM (kara za "niezarejestrowany odbiornik"). Oginski nie balby sie powiedziec tego glosno. "Inteligentny" Sobala mowi tylko : "pssst..".. Czy to Ci sie tez podoba?

Polski obskurantyzm (nasze fobie) to nie jest tylko LPR. W szeregach LSD sa tysiace ludzi myslacych tak samo. Sobala zas "wsadzajac kij w mrowisko", czesto, zamiast pomoc - tylko poglebia problem.

Powtarzam - jako liberalny demokrata, jestem za ABSOLUTNA wolnoscia wypowiedzi, ograniczoma jedynie tajemnica panstwowa i obronnoscia. Obecna wadzia robi wszystko, zeby to zniszczyc. Dlatego glosne "Nie!" Oginskiego byloby dzis bardzo potrzebne. W panstwie policyjno-podatkowo-donosicielsko-etykietowym zyc nie chce. Cala nadzieja, ze ten nieudolny rzad wreszcie odejdzie.. Razem ze swoimi "pomyslami" - rodem wprost z "osiagniec" Mein Kampf i komunizmu.. :-(

Ja nie krytykuje twojego swiatopogladu, wrecz go podzielam :D Chodzilo mi o to, ze Oginski byl populista - uzywal chwytliwych haslek o karaniu bandziorow albo co drugi dzien gadal o nieuczciwych prezesach spoldzielni.

Te tematy sa owszem bardzo wazne, lecz nie sa jedynymi wartymi naszej uwagi.

Sluchalem zawsze w drodze na uczelnie Waldka, potem Czarnecka i Laszuk i Oczywiscie Sobale - ich lubilem najbarziej aczkowlwiek do Oginskiego mam wiele zastrzezen w paru kwestiaci tyle.

Zbyt sie tym podniecal, momentami zdradzal grozne przejawy fanatyzmu i to mi sie wlasnie w nim nie podobalo. On sie nie nadawal do dyskusji, dlatego tez jego porgram w pulsie byl kiepski - on byl dobry jako solista nie jako czlowiek sklonny do kompromisu i rzeczowej dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Moze sie zagalopowalem.. Masz sporo racji jednak. Moze to roznica pokoleniowa? Sam nie wiem.. Zapewne sporo nas laczy (do PW lazilem :-) - ponad 20-cia lat temu :-() jesli o poglady chodzi. Zdradze Ci jedno: - znam Waldka. Podziwiam Jego uczciwosc, od lat. On byl taki jak dzis - zawsze. Nie tylko wtedy "..gdy odwaga staniala..". Impulsywny, szczery, nieobliczalny.

Spoldzielczosc "mieszkaniowa" (nazywal to SM-"stwardnienie rozsiane" w prywatnych rozmowach) byla Jego "zmora" (osobiscie) - moze dlatego tyle o tym mowil, bo Go to bardziej bolalo? Ja juz dawno od tych "wynalazkow" na swoje ucieklem. Tez tych Jego elaboratow o SM sluchalem niechetnie - jesli mi sie cos nie podoba - nie korzystam..

Program w "Pulsie" - to bylo jakies nieporozumienie. Dziwaczna scenografia, brak koncepcji, oraz.. pieniedzy (o dziwo, na zle inicjatywy pieniadze w Polsce znajduja sie zawsze..). Zalosne to bylo..

Ale, zrozum, mi chodzi o pewien "etap" ludzkiego poznania, o wyrazenie problemu glosno, opisanie go. W tym Waldek byl niezastapiony. Co do braku rozwiazan, bo nie oferowal poza dramaturgia swoich okrzykow nic, zgadzam sie z Toba..

Tok FM wlaczalem co rano "dla Waldka". Choc, przyznaje, czesto rownie szybko wylaczalem, "przez Waldka". Taki dziwny paradoks, antenowa osobowosc, nieprzecietny czlowiek, ktory "wypalil sie" przez te kilka lat, a dzis unika ludzi, i ma do wszystkich pretensje. Tylko dlatego mi zal..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj

Moze sie zagalopowalem.. Masz sporo racji jednak. Moze to roznica pokoleniowa? Sam nie wiem.. Zapewne sporo nas laczy (do PW lazilem :-) - ponad 20-cia lat temu :-() jesli o poglady chodzi. Zdradze Ci jedno: - znam Waldka. Podziwiam Jego uczciwosc, od lat. On byl taki jak dzis - zawsze. Nie tylko wtedy "..gdy odwaga staniala..". Impulsywny, szczery, nieobliczalny.

Spoldzielczosc "mieszkaniowa" (nazywal to SM-"stwardnienie rozsiane" w prywatnych rozmowach) byla Jego "zmora" (osobiscie) - moze dlatego tyle o tym mowil, bo Go to bardziej bolalo? Ja juz dawno od tych "wynalazkow" na swoje ucieklem. Tez tych Jego elaboratow o SM sluchalem niechetnie - jesli mi sie cos nie podoba - nie korzystam..

Program w "Pulsie" - to bylo jakies nieporozumienie. Dziwaczna scenografia, brak koncepcji, oraz.. pieniedzy (o dziwo, na zle inicjatywy pieniadze w Polsce znajduja sie zawsze..). Zalosne to bylo..

Ale, zrozum, mi chodzi o pewien "etap" ludzkiego poznania, o wyrazenie problemu glosno, opisanie go. W tym Waldek byl niezastapiony. Co do braku rozwiazan, bo nie oferowal poza dramaturgia swoich okrzykow nic, zgadzam sie z Toba..

Tok FM wlaczalem co rano "dla Waldka". Choc, przyznaje, czesto rownie szybko wylaczalem, "przez Waldka". Taki dziwny paradoks, antenowa osobowosc, nieprzecietny czlowiek, ktory "wypalil sie" przez te kilka lat, a  dzis unika ludzi, i ma do wszystkich pretensje. Tylko dlatego mi zal..

-- 

Pozdrawiam

To ze go znasz osobiscie i lubisz mialo zapewne wlyw na wypowiedzi, nie martw sie na twoim miejscu zapewne tez bym tak go bronil ;)

Generalnie lubilem go bo wydawal mi sie szczery i uczciwy a to, ze denerwowalo mnie pare rzeczy to chyba normalne :)

Za bardzo chcial przemowic do rozumu wszystkim ludziom i osoiagac swoje cele przez wstrzasanie nimi. Ta metoda jednak zadko sie sprawdza. Zdecydowanie czesciej skutki odnosi metoda stopniowej edykacji poprzez ukazywnie pewnych negatywnych zachowan i postaw i potepianie/osmieszanie ich. Dlatego tez uwielbialem te slowne potyczki Sobali z przeroznymi biurokratami, kiedy dawal im lekcje jak nalezy prowadzic dyskusje i nie pozwalal na zbaczanie z tematu ( za to samo cenie Monike Olejnik).

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi