Jedrek71 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Potrzeba mi porady.W sobotę idę na giełdę warszawską by złozyć cos na sempronie 2200.Czy cos fajnego wyszło ostatnio np na nf2-ultra400?Panowie tylko priorytetem jest cena i oc.Cos doradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 no to zapraszam do podstawowych zgadnien - tam sie zaklada posty co kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Tak tylko tam nikt nie zagląda!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 zaglada zaglada:) zobacz sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Abit NF7 v.2.0 okolo 270 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Lub Epox 8rda3i (jakos tak to sie pisało) -240 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 pod semprona potrzebujesz czegos z wysokim fsb do krecenia czyli tylko nf7 jesli liczy sie cena no i koniecznie rev 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 No tak a inne chipsety? nic nowego od paru miesięcy się nie sprawdziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Stary czego ty bys chciał, płyty do oc za 50 zeta?Ja 2 lata temu 300 zeta dawałem za ecsa, ktory sie do wyrzucenia tylko nadawal, ty masz Abita wypasionego w kosmos za 270 zika i jeszcze źle? Leć na księżyc człowieku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Asrock K7UPGRADEV880 czy jakoś tak z dualDDR na kt880, wydajność moze 5% mniej niż nforce2 + chłodzenie Artic Cooling ver2 z TC + pasta Artic Cooling Ceramique + dodatkowy wentyl do obudowy najlepiej też artic cooling , bo razem wszytko wynioslo mnie (165zł płyta + 38zł cooler + 11zł pasta + 9zł dodatkowy wentyl) Miałem takie coś i sie sprawdziło, że płytka poszła na fsb 225 (mogła wiecej ale pamieci noname i już nie dawały rady) proc osiagnął wtedy prawie 2,1GHz potrzebował do tego 1,75V ale śmiga stabilnie a ten system chłodzenia sprawdza sie na tyle, że utrzymuje ~52'C w stresie i wentylki nie przekraczają obrotów 1300rpm w idle i 1900rpm w stresie, wiec jest błoga cisza, jak bedzies zkupował zasilacz to też pomysl nad jakims z TC . Np. na allegro jest taki jeden CRS-300 za coś 25zł. A jest bardzo wydajny i cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 no i zasilacz o ktorym mowisz pociagnie jakies 3 dni a potem zabierze ze soba polowe sprzetu.. co ty mu polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Rawen=>zestaw ma być nie dla mnie,że jest taka płyta pt abit nf7 to raczej wiem,ale za to o co tobie chodzi tego niewiem i raczej się niedowiem[bo pewnie sam niewiesz]. Chodzi mi o spostrzeżenia i opinie uzytkowników innych płyt.Najchętniej na innych nowszych kosciach.Ewentualnie tanich modeli na nf2.Poprostu młody człowiek będzie miał 500zł i liczy na pomoc w kompletowaniu[doradzeniu] w doborze sprzętu.Dlatego kazde 10zł się liczy. The one=>A powiedz czy ten asrock się różni od asrocka bez "upgrade" k7v88-[no i własnie o takie wiesci z frontu mi chodzi] z tym zasilaczem to rzeczywiscie johnyboy ma rację p.s.prawdę mówiąc to nawet brak innych propozycji jak nf2 jest tez jakąs info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 jak krecisz semprona to chcesz wycignac wysokie fsb z braku mozliwosci zmiany mnoznika. taki sempron poleci na 2.3ghz i nie jest to dla niego problemem.problemem jest plyta ktora musi zniesc fsb rzedu 250 i takie same pamieci a jedyne plyty na ktorych puki co takie cos sie udaje to jest lanparty nf7 i an7. pierwsza i ostatnia odpada z powodu ceny. nie widzialem jeszcze plyt na kt880 ani kt600 ktore pociagnely by wiecej niz 230 i dlatego nikt ich nie proponuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 heja Vtq :) Podobno da sie odblokowa mnoznik na sempronach :D ale to nie zmienia faktu ze najlepsze mobo do oc to nf7 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 heja heja no to odblokuj u kuby;] pozatym jaki jest sens odblokowywania chyba tylko po to zeby go zmniejszyc i puscic na lepszej szynie;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 O i teraz to już się czegos dowiedziałem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 qrde Jedrek71.... nie chce Cię krytykować, ale człowieku drogi zobacz sobie ile tematów było o płytkach pos Semprona. Proszę użyj szukajki. A żeby było do tematu to, polecam Tobie, a właściwie twoiemu koledze Asusa A7V880, którego jak widzisz sam posiadam. Mój sempronik biega na fsb 200 bez podnoszenia napięcia, co prawda to juz bardziej od proca zależy, ale sedno leży właśnie w tym że to mobo proca nie ogranicza. Spokojnie wyciągniesz na tym jeśli tylko sam proc da radę >230fsb, pozatym płyta ma funkcję w BIOSIE zablokowania taktowania PCI/AGP, więc szynę kręcisz niezależnie. Zresztą jeżli masz jakieś wątpliwości to poczytaj tematy o tej płycie. POZDRAWIAM ps. jak widać mam dobry nastrój dzisiaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 A Asus a7n8x-x ?? cena 235 ale nie wiem jak z fsb!!?? Wersja wyzsza a7n8x-to cena rzedu 270 jak przy Abit nf-7 wiec jesli a7n8x-x odpada to wtedy Abita!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Wszystkich zdenerwowanych przepraszam ale jeszcze nigdy dosłownie nigdy szukając czegos przez szukajkę nieudało misię prostą i nieskąplikowną drogą znaleźć szukanego tematu.Chorera może ja uposledzony jestem?Ostatnio bywam na elektrodzie i często odsyłam-..a raczej wklejam linki z tweaka dla elektrodowców.Więc z szukajką miałem do czynienia często i jedyne co wam powiem to--"szukajka i u ciebie wywoła lęki i psychozy".No nic może zmienię taktykę obsługi. OK to chyba rzeczywiscie warto by dołozyć te 70zł i wziąć abita,pozatym znam tą płytę i jest fajna.Asusa ma kumpel ale swego bartka nie kręci bo ma chłodzenie od durona 600 czy 700 więc temperatury to 60stopni na dzieńdobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Epox 8KRAI za 200pln dziekuje za uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 hm :) ludzie przestańscie sięwreszcie kłucić bo sobie pomyślę, ze wszyscy siętu jakoś rozchorowali dziwnie jak ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no i zasilacz o ktorym mowisz pociagnie jakies 3 dni a potem zabierze ze soba polowe sprzetu.. co ty mu polecasz? Sam masz Fortrona pewnie z allegro, wiec nie rozumiem twojego przekonania, zasilacz ten jest podobnych parametrów jak nie takich samych i nawet od tej samej osoby co serwisuje Fortrony, zasilacz juz chodzi jakis miesiac na modno @ sprzęcie i dziala . Naprawde moge go polecic. Teraz bede go modnował do kompa z A64 i Radeonem 9800 :D No i to dopiero bedzie test:D I przynajmniej jak ci taki padnie to nie pociągnie za sabą reszty kompa jak Codesyfy i inne czasami pografią, zasialcz ma wszystkie zabezpieczenia i waży z 2kg wiec samo to mowi jest jest OK, zresztą kupujcie co chcecie, wasza kasa. Pozdr Jedrek> Plyta ta rozni sie tylko mniejszą ilości PCI i możliwościa wsadzenia A64, niczym pozatym w możliwościach. No i poleciłbym wersje bez upgrade, ale dziwnym trafem koło mnie ta wersja z upgrade jest tańsza;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ale to jest jakis noname:) jak wazy 2kg to juz fajniej ale kto dobry zasilacz sprzedaje za 25zl.jeszcze rozumiem naprawiane fortrony za 80-100zl bo to jest firma z klasa ale noname? balbym sie - to jest tylko moje prywatne zdanie.a kto kupil fortrona od haszyda to raczej nie zalowal;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_one Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 powiem, tylko ze ten crs tez jest od haszyda, przynajmniej haszyd tez je sprzedaje i koncze juz ten of topic, bo jeszcze mnie ktos posądzi, ze sprzedaje te zasilacze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 hehe haszyd sprzedaje tez deer'y i megabajty w tej samej cenie:)) sam fakt ze sprzedawca jest sprawdzony nie znaczy ze sprzedaje tylko towar z gornej polki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 No dobra,to mamy Abit nf7 [ 270ZŁ ]//Epox na kt600 8KRAI [ 200ZŁ ]//Asrock K7upgr.V880 [ 165ZŁ ]//Asus A7N8X-Deluxe [ 260zł ]//Asus A7V880 -mocna maszyna,ale nie do taniego zestawu gdzie 30% wyposażenia płyty nigdy nie zostanie uzyte.A tanie płytyna nf2 np jetaway,ecs i inne.Może wypowie się ktos kto uzywa tego sprzętu. Ha hyba najbardziej mnie ciekawi co można z tym asrockiem zdziałać,trochę dobrego o tym modelu słyszałem a i tu się objawił.Myslę ze w kategori cena jakosć płyta wypada nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 patrz w podpis i zastanow sie co ci potrzebne :] poza takim prockiem z dobrym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exterior Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 A tanie płytyna nf2 np jetaway,ecs i inne.Może wypowie się ktos kto uzywa tego sprzętu. Ja mam Semprona 2500+ na ECS N2U400-A. Zajrzyj tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=1104177#1104177 Obecnie chodzi na FSB 210 z napieciem zmodowanym (drut) na 1,8 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 nie wiem dlaczego asus deluxe kosztuje tylko 260pln z normalnych plyt to Epox 8KRAI bo tanizna ze sporymi mozliwosciami ,albo asus A7V880 za 260pln bo duze wyposazenie i dobre o/c w przystepnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...