surix Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Mam oprócz fxa r9500PRO i nie moge go kręcić np. riva tuner jak daje wyższe zegary np o 5mhz to wiesza całego kompa, jedni mówią że to zablokowany bios w tej karcie producent:FIC, słyszałem że jak ściągne omegi to mi sie wszystko odblokuje czy to możliwe i czy nie lepiej w tej karcie zflashować bios :?: Jeśli tak prosze o stronke z biosami do FIC-a bo nie moge znaleźć :? Najlepiej na pamieci Infineona 3.6ns. Z górry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Z tego co wiem to FIC nie ma blokady podkręcania w BIOSach do swoich kart. Przynajmniej to, co mam w opisie podkręca się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Mam oprócz fxa r9500PRO i nie moge go kręcić np. riva tuner jak daje wyższe zegary np o 5mhz to wiesza całego kompa, jedni mówią że to zablokowany bios w tej karcie producent:FIC, słyszałem że jak ściągne omegi to mi sie wszystko odblokuje czy to możliwe i czy nie lepiej w tej karcie zflashować bios :?: Jeśli tak prosze o stronke z biosami do FIC-a bo nie moge znaleźć :? Najlepiej na pamieci Infineona 3.6ns. Z górry thx Niemusisz zmieniać żadnego biosu, też maiłem FICA 9500 pro, z zablokowanym podkręcaniem. Wystarczy zainstalować sterowniki na OMEGI i problem zniknie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Albo jeszcze szybciej programem ATI Tool kręcimy - tam jest opcja ominięcia blokady podkręcania i problem z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Ewentualnie flash: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=79733&start=83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...