Skocz do zawartości
przemo13

problem z priorytetem boinca

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchamiam boinca i widzę w menadżerze zadań priorytet normalny. Wszysy maja niski. Jak to obejść?

Praca na komputerze z uruchomionym boincem z atkim priorytetem jest trudna, a przestawianie priorytetu przy każdym uruchomieniu niewygodna. Jak to obejść. Z góry dziekuje za pomoc.

--

Przemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duron 1200.

Problem sejt tylko, taki, że to nie mój komputer. Obiecałem osobie, któa dla mnie liczy, że nie poczuję najmniejszej róznicy w działaniu. A przy priorytecie normalnym w niektórych przypdkach tak nie będzie. Można ręcznie zmieniać priorytet, ale jest to nie wygodne. I jak to zrobić na stełę..

Swoją drogą zastanwia mnie fakt, że wcześniej na wszystkich kompach na których widziałem boinca, działał na niskim priorytecie, a tu taka odmiana.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ten fragment już wcześniej czytałem. Nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie.

Tylko opcja "Do work while computer is in use? yes no" troszku mi pomaga, ale nie do końca. Bo gdy zostawię kompa na noc, bo kompresował i film, to niestety boinc zapcha mi kompresję. A gdyby był na niskim priorytecie zaczął by działać, gdy sie skończy kompresja.

cczy może ktoś wie od czego zależy, że na jednym kompie działa na niskim priorytecie, a na innym na narmalnym?

--

Przemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może napisze moje doświadczenia z wiazane z tematem.

Podobna sytuacje czyli przechodzenie klienta w priorytet normalny

zdazała mi sie juz na starym seti, zaczeło sie to dziać po reinstalacji

systemu. Ostatnio tez po reinstalacji systemu to samo zaczeło sie dziać

z nowym seti. U mnie pomaga wyłączenie i odpalenie klienta od nowa.

Przyczym zawsze miąłem seti w autostarcie. przy uruchamianiu ręcznym

problem nie występował. A nigdy nie reinstalowałem klienta

na systemie po reinstalacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem ten problem ze starym seti i obecnie z boincem. Rozwiązaniem okazał sie być skrypt napisany w VBS.

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")WScript.Sleep(OPÓŹNIENIE W MILISEKUNDACH)WshShell.Run("ŚCIEŻKA DO BOINC_GUI.EXE")
ten kod zapisujesz do pliku tekstowego, zmieniasz rozszerzenie na vbs i skrót do niego wrzucasz do autostartu zamiast boinca.

U mnie działa w 100%. Opóźnienie mam ustawione na 5 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem ten problem ze starym seti i obecnie z boincem. Rozwiązaniem okazał sie być skrypt napisany w VBS.

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")WScript.Sleep(OPÓŹNIENIE W MILISEKUNDACH)WshShell.Run("ŚCIEŻKA DO BOINC_GUI.EXE")
ten kod zapisujesz do pliku tekstowego, zmieniasz rozszerzenie na vbs i skrót do niego wrzucasz do autostartu zamiast boinca.

U mnie działa w 100%. Opóźnienie mam ustawione na 5 minut.

no wszystko ok tylko jak wpisuje scieżkę "C:Program FilesBOINCboinc_gui.exe" to pisze ze nie moze znajść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm u mnie działa. w pliku mam dokładnie to:

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")WScript.Sleep(300000)WshShell.Run("D:ProgramyBOINCboinc_gui.exe")
plik umieszczony w katalogu boinca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...