Zetorek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Hej wszystkim :) moj problem polega na fatalnym dzialaniu mojego kompa :( juz opisuje w czym rzecz:) moja konfiguracja to celeron 533,plyta soltek sl-65fvb,dysk barracuda ata III 20 GB,geoforce 4 mx 440 64MB na sdramach, 256 DIMM 133MHz. ogolnie wyglada to tak ze juz podczas normalnego uzytkowania ( przegladanie netu, ogladanie filmow) czuc ze cos jest nie tak. wszystko chodzi okropnie wolno nawet strony internetowe zjezdzaja w dół:( w 3dmarku 2001 uzyskalem fenomanalny wynik 602 pkt:( a teraz co zrobilem ..... wymienilem plyte ( nie wiem na jaka bo nie jest podpisana ale to podobny standard) i procesor na celerona 800 ( czyli roznica 300Mhz w sumie chyba nie duza) i o dziwno wszystko chodzi zajebiscie a w 3dmarku dostalem 2869 pkt. i teraz moje pytanie co jest nie tak ze starym kompem bo nie wierze ze ta zmiana procka na szybszy o jedyne 300MHz dala taki skok. macie jakies pomysly ??:) z gory dzieki za wszelkie porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Po pierwsze nazwij tytuł tematu regulaminowo, bo ten taki nie jest. Co do Twojego problemu przyczyn może być bardzo duzo. Sterowniki jakich używaleś. Sterowniki do chipsetu. Dobrze jakbyś napisal jaki system i tak dalej. Im więcej informacji tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zetorek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 system win xp 2000 professional + service pack 2. ale chyba nie problem w systemie bo jak zmienilem jedynie plyte i procka nic wiecej, system jest ten sam co byl. a sterowniki chipsetu to mozesz nakreslic jak je zmienic bo kompletnie nie kumam:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 No chodzi mi o to że na przykład jak mamy płytę na chipsecie VIA to instalujemy VIA 4 in 1, jak mamy na Intelu to Intel Chipset software i tak dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...