Skocz do zawartości
Aziss

Błąd ati2dvag.dll - vpu recover - usuwanie catalyst ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radeona 9700 pro i WinXP.

Mam mały problem, od czasu instalacji Catalyst 4.11 po kilku, kilkunastu, kilkudziesięciu minutach w jakiejkolwiek grze mam zwiechę ... wszystko staje.

Przy włączonym VPU Recover wraca mnie do pulpitu po chwili, z adnotacją, że zresetowano grafikę i prośbą o reset kompa.

Przy wyłączonym - tylko hard reset. Po restarcie mam info o błędzie ati2dvag.dll.

Stąd moje pytania, bo trochę poszukałem, ale rozwiązania nie znalazłem.

Gdzie znajdę kompletny guide jak usunąć kompletnie catalysty ??

Usuwam z wszystkich możliwych katalogów pliki sterownika w trybie awaryjnym. Używam Driver Cleaner'a, a komp sobie zawsze je gdzieś znajdzie, więc może coś pomijam.

Może ktoś wie co powoduje wspomniany błąd ?? Reinstalka na 4.12 nie pomaga ...

Zaznaczam, że Fast Writes mam wyłączone.

Co myślicie o tym kompendium i zawartych tam poradach: http://www.harnlist.com/warflail/downloads...able9700pro.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam milaem podobny problem ale to wynikalo z podkrecenia rdzenia na karcie musialem zmniejszyc czestotliwosc i jest oki .Drugim powodem resetowania sie ukladu na grafie moze byc przegrzewanie . Jesli chodzi o usuwanie sterownikow to ja usuwam driver cleaner`a robie to tak ze usuwam pliki sterownikow nastepnie resetuje kompa i ponownie wlaczam clenera przed instalacja nowych sterow ale juz bez resetu i przewaznie jest oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi